Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BRYLANTOWA WROCŁAW

symony3

Recommended Posts

Witam forumowiczy

zakładam temat w ciemno licząc że trafią tu przyszli mieszkańcy osiedla Brylantowego we Wrocławiu których jak mnie niebawem (mam nadzieję), czeka praca z wykończeniem domu (kupuję stan surowy zamknięty)

szukam innych by stworzyć grupę, bo uda się może kilka prac i rozmów z ekipami połączyć i wywalczyć lepszą cenę lub lepiej to dopilnować

TO NIE MA BYĆ "SPÓŁDZIELNIA" ale może coś z tego wyjdzie.

czekam

symon

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

byłem wczoraj na budowie, tzn spróbowałem być bo ilość błota jaka tam jest uniemożliwia cokolwiek - mnie wejście, a ekipie postęp prac.

liczyłem że ruszą przed zimą z dachami a tu nic z tego - jak stało tak stoi

oj ten termin czerwiec 2009 chyba będzie dotrzymany, tzn nie będzie oddania trochę wcześniej - czyli z wykończeniem trafimy na czas gdy wszyscy będą robili wykończeniówkę, nie tylko na naszym osiedlu.

mam nadzieję, że przyjedzie trochę ekip z wysp do pracy :-?

• 1 month później...

Witam wszystkich przyszlych mieszkancow osiedla Brylantowego,

ciesze sie,ze znalazlo sie forum ,ktore wlasnie konkretnie dotyczy naszego osiedla.Mam tez nadzieje,ze w ten sposob bedziemy mogli nawiazac nowe znajomosci i co wazne, moc sobie wzajemnie pomagac i wspierac.

Ja jestem rowniez wlascicielem jednego z domow i odbieram go w stanie surowym zamknietym.Wiec ,pewnie jak i wiekszosc,czeka nas wiele pracy i cierpliwosci.Chetnie nawiazemy kontakt z przyszlymi sasiadami aby wspolnymi silami i dobra rada sie wspierac. :D

kontrola? hmmm.... żadnej

na budowie nic się obecnie nie dzieje a przynajmniej nic widocznego

Na moim szeregu jeszcze nie ma dachu

zadowolony kompletnie nie jestem bo liczyłem, że dostaniemy do wykończenia dom na wiosnę ale zima zaskoczyła budowlańców i nic z tego :-?

jedynka ma czas do czerwca i pewnie wcześniej nic z tego nie będzie

nie wiem jak z ew. opóźnieniem kanalizacji - tzn. czy miasto jest w terminie

no to ja jestem chyba w lepszej sytuacji bo dach juz jest.Ale nie zmienia to sytuacji bo domy odbierzemy wszyscy w jednym terminie.Prawde mowiac,myslalem nawet ,ze inwestycja bedzie miala "poslizg" czasowy,wiec dobrze bedzie gdy oddadza w terminie.

A czy z kanalizacja jest cos nie tak?Nic nie wiem na ten temat

nic nie słychać ad kanalizacja ale obawiam się poślizgu nie na budowie, bo wiele im nie zostało, ale właśnie w kanalizacji ołtaszyna, bo jak miasto nie dotrzyma czerwcowego terminu, to owszem, my domy odbierzemy ale bez opcji zamieszkania w nich!

ale nie ma co panikować bo i tak zanim wykończymy nasze domy to chwila minie

a co myślicie o tych niesprzedanych 14 domach na osiedlu??