Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BRYLANTOWA WROCŁAW

symony3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 323
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

REKU

Latem zeszłego roku skończyłam budowę i teraz żałuję, że się bliżej reku nie zainteresowałam. Jak się podliczy koszty wybudowania wentylacji grawitacyjnej (pustaki, potem obróbki blacharskie, obudowa kominów itd), to wcale nie wychodzi tak o wiele drożej jak się dobrze poszuka (przykłady w dziennikach budowy grupy wrocławskiej). Zyski na pewno duże. No i komfort. Ja mam teraz kratkę wywiewną w łazience nad kabiną prysznicową. Jest to często kratka wwiewna i jakl tak północnym wiatrem po plecach pociągnie...

Patka&Pawel

gratuluję zakupu

13 zostało... potraktuję to jako dobry omen :)

A dziękuję - obyśmy nie żałowali. Miejmy nadzieję, że i te się rozejdą. A co do terminów oddania inwestycji to Jedynka mówi o terminie 30 września. Może to zainteresuje forumowiczów.

Chciałbym zadać pytanie czy macie może wieści dotyczące drogi dojazdowej do osiedla i stacji GSM? Może nie jestem "w temacie" ale z chęcią poznam Wasze opinie i wiedzę o tym. No i ogólnie Wasze opinie o tej inwestycji. Czy warto było w to wchodzić?

30 września?!?!

a jak masz wpisane w umowie, bo my 30 czerwca

niedyskretne pytanie (na forum :-? ) - umowa masz ze spółdzielnią?

co do drogi

o super przejezdnej Nefrytowej możemy zapomnieć

Brylantowa ma być lepsza ale utwardzona i nie wiem jak z szerokością

no i najlepszy dojazd (też utwardzony) będzie pewnie od Grota roweckiego nowo zbudowanym łącznikiem, którym de facto da się już jakoś przejechać

plan rozbudowy dróg i harmonogram znajdziesz tu

http://wrosystem.um.wroc.pl/beta_4/webdisk/b5bf0893-9288-46a1-bef7-8b7d37cfaad1/oltaszyn_prezentacja.pdf

co do gsm

może gdyby nie kryzys w budownictwie to właściciel sprzedałby działkę na której stoi maszt i powstało kilka domków a tak nie wiadomo kiedy to nastąpi - ale to kwestia czasu

No cóż myślę, że nie są to aż tak poufne informacje.

Umowę mamy podpisaną ze spółdzielnią. Termin oddania to do 30 września. A terminy na podpisanie umowy przyżeczonej do 31 grudnia 2009.

Czyli widać, że chyba się to lekko przesuwa. Ale może to też wynika z tego, że wybralismy wariant developerski

Witam wszystkich przyszlych sasiadow.

Padlo pytanie o obwodnice, otoz mam pewne informacje (plotki), ze ponoc sa zmienione plany dot. obwodnicy i ma ona byc poprowadzona bardziej na poludnie, z tego wzgledu, ze ponoc miasto naudzielalo jakis pozwolen na budowe w taki sposob, ze droga juz sie nie zmiesci. Nie wiem ile w tym prawdy.

Tutaj link z newsem jakby potwierdzajacym plotke:

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,5839244,Wschodnia_obwodnica_miasta_ma_byc_za_piec_lat.html

Pozdrawiam,

Witam wszystkich przyszlych sasiadow.

Padlo pytanie o obwodnice, otoz mam pewne informacje (plotki), ze ponoc sa zmienione plany dot. obwodnicy i ma ona byc poprowadzona bardziej na poludnie, z tego wzgledu, ze ponoc miasto naudzielalo jakis pozwolen na budowe w taki sposob, ze droga juz sie nie zmiesci. Nie wiem ile w tym prawdy.

Tutaj link z newsem jakby potwierdzajacym plotke:

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35754,5839244,Wschodnia_obwodnica_miasta_ma_byc_za_piec_lat.html

Pozdrawiam,

To dla potwierdzenia tego co pisała GW przesyłam link do strony urzędu marszałkowskiego gdzie znajdziecie opis tego jak obwodnica będzie (jeżeli oczywiście powstanie) przebiegać

http://www.umwd.dolnyslask.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=714&Itemid=1

Ja mam nadzieje,ze obwodnica ominie nas szerokim kolem.A ogrodki dzialkowe pozostanom jako naturalny pas zieleni.

A codo rekuperatora to znajomy chwali sobie go pod kazdym wzgledem: stala wentylacja w budynku,co ma pozytywny wplyw na jakosc powietrza w pomieszczeniach,niemozliwosc powstawania grzybow i plesni,oszczednosc w ogrzewaniu zima a latem cos w rodzaju klimatyzacji.A co do kosztow ,no to tak tanie nie jest ale chyba warto.

Witam przyszlych mieszkancow, ja kupuje szereg S3 stan surowy,

co do poludniowej obwodnicy to faktycznie wyglada ze zostala odsunieta na poludnie. Troche szkoda bo mozna byloby korzystac z niej jadac na Bielany ale z drugiej byla za blisko. Nie wiem czy mam racje ale wydaje mi sie ze odsuniecie jej na poludnie zmienia charakter tej drogi. W pierwotnej wersji miala ona okalac miasto i w pewnym sensie dublowac obwodnice autostradowa, byc droga bardziej na potrzeby wewnetrzne, w tym momencie robi sie z niej atrakcyjny skrot dla wszystkich jadacych ze Slaska na Warszawe i odwrotnie.

Co do nadajnika GSM to zgadzam sie z jednym z przedmowcow, wlasciciel gruntu pewnie czeka na dobra cene, przy dzisiejszych realiach moze to troche potrwac, chyba ze sie zlozymy ;)

Witam sąsiadów z osiedla brylantowego!

Ja też odliczam miesiące do wprowadzenia się na osiedle, kurde chciałabym już cos dzialać w środku, do dobrego zawsze ciągnie, a jestem przekonana że będzie się tam spokojnie i superowo mieszkać. Poczytałam wasze dialogi, drodzy sąsiedzi, i chciałabym dorzucić swoje trzy grosze i podzielić się moją wiedzą na temat.

Jestem w stałym kontakcie ze spółdzielnią "Jedynką", działania na budowie nie budzą mojego niepokoju, wg mnie nie ma dużego poślizgu czasowego, wszystko idzie zgodnie z planem i jest ok. Mój dom jest prawie skończony . Byłam na budowie parę tygodni temu i wygląda to wszystko naprawdę fajnie. Nie ma co panikować, poza tym trudno oczekiwać, by zimą robota szła pełną parą. Spodziewam się lekkiego opóźnienia jak to z większością inwestycji bywa. Jestem wieloletnim członkiem "Jedynki", kupiłam nie jedno mieszkanie, jeśli były jakieś poślizgi to niewielkie. Spółdzielnia zawsze wywiązywała się z umów i jakość mieszkan była dobra. Z tego co wiem sytuacja finansowa Spółdzielni jest spoko, sprawdzałam w księgach wieczystych obciążenia hipotczne na osiedlu - nie ma żadnych.

Taką konkretna informacją jest też to, że wszystkie media są zrobione za wyjątkiem prądu, który będzie robiony przez zakład energetyczny wiosną. Z tymi niesprzedanymi domami jest tak, jak się orientuję, że kilka jest ponoć wolnych, ale to są te, które wystawiono do sprzedaży niedawno bo na terenie była przekładana rura gazowa gdzie formalnosci trwały 1,5 roku i były niezależne od spółdzielni, sprzedaż ich ciągle trwa i są kolejni chętni. Domy na brylantowej w znacznej mierze kupili czlonkowie i mieszkańcy spółdzielni (w tym osoby działające w jej organach, które mają pełną kontrolę nad pracami). Ja osobiście jestem spokojna o inwestycję, pełen luz!

Ludzie, nie panikujcie, bo panika to nie jest dobry doradca. Niepotrzebnie się nakręcacie i denerwujecie innych.

Pozdrawiam. :D

no nie

już jestem spokojny, wyluzowany i od tej chwili żyję bezstresowo

no z pół litra waleriany wypiłem właśnie.........

przepraszam Cię bardzo ale o jakiej panice mówisz??

jak coś Cię zdenerwowało po przeczytaniu tych kilku wpisów to może nie czytaj więcej?

czy to Ty zawsze piszesz te peany pochwalne na forach na cześć Jedynki??

to ja dołączę

łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszej spółdzielni, niech żyje nam :D

Cos z tym gazociagiem jest nie tak, w ofertach sprzedazy jest bowiem szereg skrajny z dzialka o powierzchni 1004 m2 !!!

http://dom.gratka.pl/deweloperzy/tresc/1-9473-1-osiedle-brylantowe.html?w=&s=1

patrzac na mape osiedla (zalaczona do umowy) musi to byc dom nr 6 ktory pierwotnie mial byc szeregiem srodkowym po przelozeniu gazociagu.

Hej, hej, Kundel dobrze gada!

W końcu trafił się ktoś, kto ma pojęcie, bo już nie mogłem czytać wcześniejszych bzdetów. Jasne, że wszystko jest pod kontrolą i idzie bez większych zakłóceń. A negatywne uwagi na forum właścicieli domów tylko powodują ogólny niepokój.

Pracę postępują, teraz w wolniejszym tempie, ze względu na zimę. Mój dom nie jest jeszcze skończony, ale nie mam obaw, bo oczekiwane efekty widzę. Odnośnie domów do sprzedaży to też słyszałem, że jest kilka wolnych bo prawie wszystkie są sprzedane. I tak jestem godny podziwu, że pomimo „kryzysu”- którym zresztą się ludzie sami nakręcają - jedynka daje radę bez żadnych kredytów, jak się okazuje. Kto wątpi, niech sprawdzi w księgach wieczystych.

Moi znajomi też kupili tam dom, mają na to wszystko oko, a to wymagający klienci i nie słyszę od nich też żadnych budzących niepokój ocen sytuacji. Owszem, terminy oddania lekko mogą się wydłużyć, ale ludzie, bez przesady, to nie jest mała inwestycja! Sami spróbujcie wybudować choć jeden dom a potem rozliczajcie inwestora z całego osiedla.

Odnośnie szeregu nr 6 z działką 1004 m to od samego poczatku było tak, że miał byc skrajny. Sam się tym interesowałem, bo chciałem kupić. To najatrakcyjniejszy wg mnie szereg, ale ze względu na wielkość działki nietety jest cholernie drogi. Działka jest taka duża i skrajna bo w niedalekiej odległości przechodzi gaz i nie mozna postawić na tym terenie więcej budynków - strefa ochronna. Natomiast spokojnie można założyć ogród, postawić płot czy zorganizować część rekreacyjną.

Witajcie Forumowiecze,

zupełnie przypadkiem (choroba syna i konieczność pozostania w domu) odkryłem Wasze forum. Nie jestem wprawdzie potencjalnym mieszkańcem, ale osiedla, ale widze Wasze powstające osiedle z okien.

Jak będziecie w okolicy zadzwońcie - poznamy się. Hasło: Bażanty na Brylantowej. Telefon 606 101 300. Będę dostepny po 1o lutego.

podzrawiam

Paweł