symony3 21.10.2009 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 je będę o 10co do prezesa, próbujmy wszyscy dzwonić albo do niego albo zostawiając informację w spółdzielni, że czekamy na niego na budowie.spotkajmy się przy wejściu na budowę faktycznie niezależnie od tego czy ktoś z sm się pojawi czy nie może jeszcze inaczejspróbujmy wszyscy wysłać zaproszenie do Prezesa pocztą email na spotkanie sobotnieadres[email protected] do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 21.10.2009 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 posłałem taką treśćWitam Panie Prezesie w imieniu kilku osób, które zakupiły w spółdzielni domy na osiedlu Brylantowym chciałbym zaprosić i poprosić Pana o spotkanie w najbliższą sobotę tj 24.10. o godz. 10 na terenie budowy Chcielibyśmy na takim spotkaniu uzyskać informację o aktualnej sytuacji na placu budowy, o postępach i zaplanowanym harmonogramie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 22.10.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 odpowiedz jaka dostałem od Prezesa Witam,Panie Sławomirze, bardzo chętnie się spotkamy. Niestety w tą sobotę to niemiożliwe, proponuję 31.10 lub 07.11. Pozdrawiam.Janusz Lipowski Proponuję tak czy inaczej spotkanie w sobotę najbliższą, a co terminu spotkania z Prezesem - myślę że to uzgodnimy w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg11 23.10.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 My bedziemy w sobotę .Czy godz.10.00 zostaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemer11 24.10.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 WitamNie mogłem być o 10 na budowie, dlatego chciałem zapytac czy udało się spotkać i co udało sie ewentualnie ustalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 26.10.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Witam, spotkanie się odbyło. Było nas kilkoro i wspólnie ustaliliśmy, że na 07.11 ustalamy ponowne spotkanie na budowie wraz z zarządem a dodatkowo do tego czasu, wykorzystując formu, zbieramy listę oficjalnych pytań, które zostaną zadane własnie na tym spotkaniu. Prośba abyśmy zgromadziali wszystkie kwestie budzące nasze wątpliwości. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 27.10.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 dostałem potwierdzenie ze spółdzielni terminu spotkania na 7.11 godz. 10Prezes obecny będziez pytań to:1. harmonogram prac do zakończenia budowy (ale całej budowy) z wyszczególnieniem terminów poszczególnych prac2. kiedy kanalizacja3. kiedy droga4. ... proponuję kolejne pytania - tematy dopisujmy w punktach - oczywiście z ew. rozszerzeniem, uszczegółowieniem w/w.traktujcie to jako wstęp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 27.10.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 1. harmonogram prac do zakończenia budowy (ale całej budowy) z wyszczególnieniem terminów poszczególnych prac 2. kiedy kanalizacja 3. kiedy droga - mowa o łączniku do Grota4. jak wygląda sprawa odporowadzenia deszczówki z posesji?5. co z zagospodarowaniem terenu wokół posesji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LinaSol 27.10.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 6. Co z droga dojazdowa do domków/ wywlaszczeniem sasiedniej dzialki. Jakie terminy zakonczenia ich budowy.7. Co z mediami typu telefon/tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek1972 28.10.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 8. Kiedy będziemy podpisywać akty notarialne 9. Kiedy będzieli mieli dostęp do własnych mediów: prąd, woda, gaz10. Dlaczego musimy ponosić tak wysokie koszty nadzoru budowlanego przy wcześniejszym odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 28.10.2009 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 11. co z dociepleniem balkonów od spodu12. czy ściana domu w składziku od strony ogórdka jest docieplona? (nie widać tego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltaco 28.10.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Witajcie,bardzo zaluje ,ze jakis czas nie zagladalem na forum bo widze,ze sie bardzo duzo dzialo.Ja juz odebralem swoj dom i majac zle przeczucie zlecilem odbior inspektorowi nadzoru budowlanego.No i niestety bledow znalazlo sie wcale nie malo.A co do odsetek karnych to konsultowalem sie ze swoim prawnikiem i prawda jest taka,ze mozemy o nich zapomniec.Musielibysmy SM udowodnic,ze wszystkie opoznienia spowodowane sa z ich winy,ze warunki atmosferyczne byly nieodpowiednie .A SM i tak zwali wszystko na "sily wyzsze"(patrz:umowa, §5,ust.5).Chyba,ze spielibysmy sily i procesowalibysmy sie z SM wspolnie,tak jak procesuja sie z SM mieszkancy Niemcewicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 28.10.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 A jakie napoważniejsze błędy wychwyciłeś podczas odbioru? No i druga kwestia to jaki scenariusz na ich poprawę i w jakim terminie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamWM 28.10.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 Niestety nasze umowy sa tak skonstruowane, że SM prawie zawsze jest na pozycji wygranej. Ale czy aby napewno mogą w nieskończonośc wykorzystywac siły wyższe?? (ostateczny termin budowy z 30.06 został przesunięty na 30.09 - jakie straszne siły wyższe nie pozwoliły na nadrobienie zaległości??Myślę, że stworzenie wspólnego frontu może wywrzeć jakiś nacisk na SM. Procesować się można zawsze ale teraz powinniśmy wspólnie wymóc na SM konkretne działania. Ponieważ na forum nie zawsze da się omówić wszystkie sprawy proponuję spotkanie przed 7.11 aby przygotować się do rozmowy ze SM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symony3 28.10.2009 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2009 1. harmonogram prac do zakończenia budowy (ale całej budowy) z wyszczególnieniem terminów poszczególnych prac 2. kiedy kanalizacja 3. kiedy droga - mowa o łączniku do Grota 4. jak wygląda sprawa odporowadzenia deszczówki z posesji? 5. co z zagospodarowaniem terenu wokół posesji6. Co z droga dojazdowa do domków/ wywlaszczeniem sasiedniej dzialki. Jakie terminy zakonczenia ich budowy. 7. Co z mediami typu telefon/tv.8. Kiedy będziemy podpisywać akty notarialne 9. Kiedy będzieli mieli dostęp do własnych mediów: prąd, woda, gaz 10. Dlaczego musimy ponosić tak wysokie koszty nadzoru budowlanego przy wcześniejszym odbiorze11. co z dociepleniem balkonów od spodu 12. czy ściana domu w składziku od strony ogródka jest docieplona? (nie widać tego)13. JAKIE SĄ POWODY OPÓŹNIENIA BUDOWY (KONKRETNIE!) co do spotkania - nie wiem czy wszyscy damy radę przed 7. Po to spotkaliśmy się w ubiegłą sobotę.zostańmy może przy forum + ew kontakt email Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rootech 29.10.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Witam... Jestem zainteresowany zakupieniem szeregu na tym osiedlu. Znalazłem to forum i zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka. W związku z problemami i planowanym spotkaniu, czy można się dołączyć? Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltaco 29.10.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Oczywiscie,ze nie ma co sie procesowac,to tylko dodatkowe problemy.Wazne jest abysmy nasze domy odebrali w dobrym stanie technicznym z uwzgledniemiem norm budowlanych no i do konca roku.Tak jak juz wspominalem u mnie wykryto kilka bledow,np. więźba dachowa czesciowo jeszcze z kora,zle zaimpregnowana,zle uszczelniony balkon,itd. ale najlepsze sa dwa slupy stalowe podtrzymujace więźbe dachowa przesuniete, bagatela,o ponad 30 cm.Super,co?A co do terminu wykonania poprawek to maja byc usuniete do konca roku.A co mi z tego skoro ja swoich ludzi chce juz wpuscic teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andyd 02.11.2009 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam Mam pytanie. Ktory z prezesow spoldzielni potwierdzil, ze bedzie na spotkaniu?Dobrze by bylo, zeby byl Prezes - pan. P. - bo on jets osoba decyzyjna i zna calosc zagadnienia (od poczatku budowy). Eltaco - dlaczego taki dlugi termin poprawek Ci dali? Przeciez na budowie niewiele sie dzieje, wiec mogli by Ci zrobic je szybciej? A jak sie ustosunkowali do Twoich uwag odnosnie jakosci wykonania? A co Tobie powiedzieli na temat tych przesunietych slupow? Proponuje tez przejsc na "droge" emalowa lub na forum z zabezpieczonym haslem, bo to tez moga czytac ludzie z SM, a nie wszystko musza wiedziec wczesniej. Co Wy na to? Pozdrawiam, majac nadzieje na szybkie, czyli jeszcze w tym roku zakonczenie inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renato 02.11.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam wszystkich przyszłych sąsiadów,Jestem ,,szczęśliwym'' posiadaczem bliźniakana na Brylantowej. Ponieważ jesteśmy z żoną bardzo zaniepokojeni postępem w realizacji osiedla przystąpiliśmy dzisiaj do Forum i postanawiamy dochodzic roszczeń na drodze sądowej. Proponuję jednak zorganizowanie spotkania 7.11 br. i zadanie Panu Prezesowi P. kilku trudnych pytań. Dzisiaj konsultowałem się z projektantem, który twierdzi, że projekt nie przewiduje pomieszczenia na piec/kocioł (jest generalnie zaplanowany na piętrze w łaziene), wyspecyfikował kilka dramatycznych błędów w projekcie, które świadczą, że projekt jest zrobiony niezgodnie ze sztuka. Mam więc zamiar dochodzić roszczenia o ponowne wykonanie projektu wnętrza (ścianki działowe, instalacje). Proszę wieć o wasz komentarz, czy mieliscie Państwo podobne doświadczenia w tym zakresie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatkaPawel 02.11.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam, my również jesteśmy posiadaczami bliźniaka i chyba jako jedyni w stanie tzw developerskim. Czy projekt zawiera błędy? Pewnie idealny nie jest. A jeżeli Państwo nie kupiliście stanu developerskiego to wszystko oprócz "budy" jest możliwe do zmiany. Pisze Pan, że projekt domu nie zawiera wydzielonego pomieszczenia na piec a jedynie będzie on wstawiony w łazience. Tak nie jest to szczęśliwy układ ale przy obecnych technologiach takich urządzeń nie będzie to chyba olbrzmymi problem. Tak czy inaczej spotkanie na 7.11 jest zaplanowane i myślę, że wszyscy chcemy porozmawiać i doprowadzić do szczęśliwego końca tą inwestycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts