g_cz 16.10.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam wszystkich.Buduję dom i jestem na etapie instalacji. Chcę odkurzacz centalny. Układ pomieszczeń jest taki, że wąż 9m i po 1 gniazdku na piętro to za mało. Co jest lepsze w późniejszym użytkowaniu - dłuższy wąż 10-11m czy po 2 gniazdka na piętro i przepinanie węża? POMÓŻCIE PROSZĘ!!!Pozdrawiam Gosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 16.10.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Miałem ten sam dylemat. Ja zrobiłem więcej gniazdek, ale jeszcze nic nie mogę powiedzieć czy słusznie wybrałem. Wydaje mi się że 11 metrowy wąż może być niewygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 16.10.2008 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 No właśnie - nie wiem czy wygodniejszy wąż czy przepinanie w trakcie sprzątania. Może ktoś ma już doświadczenie w tym względzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 16.10.2008 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam wszystkich. Buduję dom i jestem na etapie instalacji. Chcę odkurzacz centalny. Układ pomieszczeń jest taki, że wąż 9m i po 1 gniazdku na piętro to za mało. Co jest lepsze w późniejszym użytkowaniu - dłuższy wąż 10-11m czy po 2 gniazdka na piętro i przepinanie węża? POMÓŻCIE PROSZĘ!!! Pozdrawiam Gosia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.10.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam! Też niedługo stanę przed takim dylematem więc postarajmy się coś ustalić! Najczęściej spotykane są długie węże i mniej gniazd, moim zdaniem jednak wygodniej jest przepiąć niż ciągnąć 10 m węża,który cały czas się o coś zaczepia i przewraca Ja jestem za tym żeby zrobić więcej gniazd i krótszy wąż ! Koszt oczywiście wyższy ale niewiele,może jednak warto ,,, Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 16.10.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dwa gniazdka na kondygnację nie są problemem. Powiedzcie, ile razy będziecie musieli przepinać wąż z jednego gniazdka do drugiego podczas jednego sprzątania? Raz? Może czasem dwa? To w czym problem? Wąż 11m trudno się przechowuje - nie dość, że zajmuje więcej miejsca, to jeszcze im dłuższy, tym bardziej chce się sam rozwijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 16.10.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dzięki bardzo! Chyba macie rację. Nic mi się nie stanie jak przepnę węża do drugiego gniazdka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 16.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dokładnie. Tym bardziej, że to straszliwe "przepięcie" to jeden ruch trwający ze 3 sekundy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 11719502948 16.10.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 A jeżeli nie będziesz chciał przepinać to zawsze możesz kupić wąż 11 metrowy i kożystać z 1 gniazda. Odwrotnie niestety się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.10.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ja mam 3 gniazda plus szufelka,waz 9 m,powiem tak,ze ciaganie weza nie jest super wygodne,ale zrobilem sobie pewne udogonienie.Kupilem zestaw z gratisowym wezem do odkurzania samochodu-6-7 m waz,jeden mam na gorze,drugi na dole....Ale wole chyba ciagac za soba weza niz przepinac,poza tym,mam taki uklad w srodku,ze mniej gniazdek nie dalo sie,a musze przepinac gora dol,a na gorze pom. 2 gniazdkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.10.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ja chyba bym wolała dłuższy wąż. Wprawdzie mi jedno gniazdo i 9m wąż starcza na parter (to samo na piętrze) ale dla mnie przeniesienie węża na góre i podpięcie w inne gniazdo jest upierdliwe (chyba pomyśle o kupieniu drugiego ), a jak bym miała tak jeszcze na tej samej kondygnacji przepinać.. Nieee, zdecydowanie dłuższy wąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.10.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 zetka-czy aby czasem nie kupiliscie przewym iarowanego beam'a?;-)mamy te same modele...ale mnie proponowano slabsza maszyne,jednak dolozylem 100 i mam duzo mocniejsza,a tak na wypadek,gdyby z czasem rury obrosly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 16.10.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 zetka-czy aby czasem nie kupiliscie przewym iarowanego beam'a?;-)mamy te same modele...ale mnie proponowano slabsza maszyne,jednak dolozylem 100 i mam duzo mocniejsza,a tak na wypadek,gdyby z czasem rury obrosly Ano kupiliśmy przewymiarowany i to sporo, ale ja się bałam że w tych niższych modelach będzie słaby ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 16.10.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 ja tez ,ale roznica byla mala,a mam spokoj,sila jest powazna ciagu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zorka31 16.10.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Jak dla mnie problem nie w przepięciu, a w ciąganiu długiego węża i tyle. Już 9 metrów mnie czasami denerwuje, a co dopiero 11m..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 16.10.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Dokładnie. Mnie wkurza, jak wpięty w gniazdo wąż leży w przedpokoju i trzeba przez niego skakać. W sumie wypięcie to jeden ruch, ale moim Paniom nie zawsze się chce (tzn. nigdy). No więc jeśli by miał mieć 11m, a nie 9, to bym chyba się pochlastał - 2m więcej potykania się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 16.10.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Im wiecej gniazd tym lepiej.Co prawda odbija się to cenowo poprzez koszt dluższej instalacji oraz (ewentualnie) większej mocy jednostki centralnej. Moi znajomi "oszczędzili" na ilości gniazd. Wytyczając rozmieszczenie gniazd posługiwali się sznurkiem biegając po budynku w stanie surowym.Niestety, nie wzieli pod uwagę, że odkurza się nie tylko podłogi ale i kąty przy suficie (z ewentualnych pajęczyn).Nie wzieli pod uwagę, że trzeba przewodem ominąć stół, fotele itp. Gdy ćwiczyli na sucho to sznurek był zawsze naprostowany jak stalowy pręt. Pomny ich doświadczeń uniknąłem ich wpadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 16.10.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Ja zdecydowałem się na wersję , krótszy wąż - wystarczy mi 6 m, więc zainstalowałem więcej gniazdek. Niestety jeszcze nie przetestowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 16.10.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Też wybrałem wersję więcej gniazd - na piętrze dwa, na parterze cztery, i wystarczy mi sześciometrowy wąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 16.10.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Bardzo wszystkim dziekuję - to własnie chciałam wiedzieć. Zrobię po 2 gniazda na piętro i krótszy wąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts