Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi zewnętrzen Gerda TT lub GTT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

mam zalozone TTki w garazu i na moj gust sa wystarczajace .w domu mam GSX

plus dla TTek taki ze maja fabryczna folie ochronna a GSXy nie.

jak bedzisz zamawial to zamow sobie gorny zamek lepszy bo standardowa wkladka jest zwykla

a co do progow to instalator mi mowil ze ich progi sa slabe ale mi sie podobaja

gorgyus, mi kobitka w salonie mówiła, że progi dorabiają u stolarza pod kolor drzwi (chcę orzech) bo w standardzie są jakieś niepasujące :wink: . Mówisz o lepszym zamku ale tak się zastanawiam, kto będzie forsował drzwi skoro mam wyjście na taras :roll: a znizka w ubezpieczalni też na te drzwi ze standardowym zamkiem jest.

Ps. ile masz już te drzwi?? Nic się z nimi nie dzieje nieciekawego??

Dzięki za odzew i pozdrawiam :)

mam u siebie:

Gerda GTT orzech

http://images26.fotosik.pl/285/fe14fb41b5c886cd.jpg

Gerda GWX orzech

http://images49.fotosik.pl/21/83d7a83dcd1ba4c5.jpg

Z daleka niby to samo. Z bliska jednak GWX wyższa półka (czasami warto dołożyć kilka stów). Poza tym kolor - orzech w obu przypadkach, ale GTT b.ciemny w porównaniu z GWX.

kiedyś trafiłam na topik o GWX - wielu ludzi miało problem z reklamacjami (chodzi o pęcznienia płyty). Gdybym przeczytała te uwagi wcześniej, nie miałabym zapewne tych drzwi.

Też chciałem kupić GTT, ale pojeździłem, poogląałem, na FM poczytałem trochę o Gerdzie (jest taki wątek jeden mało pochlebny). W końcu kupiłem drzwi jowisz z Doorpol (http://www.doorpol.net chyba) - drzwi kupiłem w Castoramie za 1500 z zamkiem i ościeżnicą.

Szybka z witrażykiem, futryna stalowa w okleinie. Po obsadzeniu bardzo mi się podobąją i wyglądają naprawdę porządnie.Gr. 55 mm.

• 6 months później...
  • 1 month później...

Jest kilka bardzo negatywnych wątków na temat drzwi gerda i uszkodzonych paneli ozdobnych ale to jak rozumiem tylko problem drzwi WX20, CX20 SX20 które mają takie panele wystawione na słońce.

Pytanie czy są jakieś problemy zgłaszne do drzwi stalowych TT z okleiną (bez paneli) czy teraz nowych TT Plus?

• 1 year później...

odświeżam wątek

Czy ktoś ma i użytkuje drzwi Gerdy TT Plus i mógłby się podzielić opinią?

Na forum jest wiele negatywnych opinii o gerdzie, ale z tego co czytam to dotyczą one droższych drzwi panelowych. My chcemy te drzwi zamontować jako boczne drzwi od garażu, tylko po tych wszystkich wątkach w stylu: Nigdy więcej Gerdy mam trochę obaw :)

Pozdrawiam

Gerda jak prawie każda firma drzwiowa nie ma najlepszych opinni o serwisie. Z reguly w razie reklamacji firmy ograniczają się co najwyżej do wymiany elementów (np. zamek, zawias a ich wymiana spada na sprzedawcę)

Może przez fakt, że większość wad powstaje z winy montażu lub nieostrożnego obchodzenia się z drzwiami (w drzwiach normą jest "hurt" czyli taki towar przechodzi przez min 3 magazyny (producenta, hurtownika, dealera/montazysty) i łatwo o uszkodzenia jeśli towar nie jest jakoś super zabezpieczony.

Tetekę uważam, za dobry wybór. Jak do garażu :)

odświeżam wątek

Czy ktoś ma i użytkuje drzwi Gerdy TT Plus i mógłby się podzielić opinią?

Na forum jest wiele negatywnych opinii o gerdzie, ale z tego co czytam to dotyczą one droższych drzwi panelowych. My chcemy te drzwi zamontować jako boczne drzwi od garażu, tylko po tych wszystkich wątkach w stylu: Nigdy więcej Gerdy mam trochę obaw :)

Pozdrawiam

Są ludzie zadowleni mniej i bardziej- jak to w życiu. Ja mam TT Plus i jestem bardzo zadowolony, ale mam ją zamontowaną w bloku. Na zewnątrz raczej szukałbym innych rozwiązań, choć z drugiej storny znam czlowieka, który najchętniej wszedzie zamontowałby Deltę Uniwersal, bo to dla niego najlepsze drzwi świata :D