Przemmekk81 17.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 a ja zastawiam sie nad TT MAX a CX20 (panelowe) roznica w cenie 1100zł co myslicie.. ? TT max podobno "dziadostwo nie nadjace sie na zewnatrz budynkow" , CX20 nie odp na warunki atm panele.. To moze jednak nie ma co wchodzic w gerde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz2011 03.05.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Do: Finlandii, z drzwiami panelowymi firmy Gerda problemem nie jest serwis sam w sobie , choc oczywiście ważne jest czy nie są to partacze, ale to ze są one żle zaprojektowane , otóż wystarczy że panel sie przesunie powiedzmy o 1 mm w czasie montażu , transportu etc, i póżniej zimą , czy latem podczas zmian temperatury panel nie mieści się w "ramach" i się wypacza. ODRADZAM WSZYSTKIM firmę GERDA. Firma ta doskonale wie i wiedziała o tym problemie a mimo to drzwi były i są w ciągłej sprzedaży. O ile to się stanie w okresie gwarancji to nie ma problemu , ale po gwarancji mamy problem. Wymiana 2 paneli na 1 drzwi z robocizną to ok 900 PLN. Jak pisałem firma gerda wie o tym więc występuje tu typowe zatajenie ( oszustwo). Wystarczy popatrzeć co robi się w branży motoryzacyjnej firma Toyota -czyli akcje przywoławcze do serwisu za FREE. A tu co mamy ??? - Czeczenia chyba tak. W tej chwili firma zmieniła projekt i montuje się panele na specjalnych zaczepach uniemożliwiających przesuwanie (ponoć - czas pokaże , czyli na zasadzie klient przetestuje za free ).Klienci którzy zostali z problemem są nikim ,jedynie pozostaje paść na kolana i prosić co łaska o GEST HANDLOWY od firmy Gerda. Ciekawostka drzwi antywłamaniowe zewnętrzne - gwarancja 24 m-ce , ostatnio kupiłem w Castoramie skrzynkę na listy - gwarancja 24 m-ce. W Castoramie kupiłem 4 (SŁOWNIE CZTERY LATA ) temu baterię GROHE , tydzień temu pekła rączka od mieszalnika , gwarancja od Castoramy 2 lata na paragon , 5 lat od Grohe z karta gwarancyjną , pomimo braku karty gwarancyjnej reklamacja została UZNANA i pan z Grohe przyjechał i wymienił rączkę kompletnie za free nawet dali metalowa bo jak powiedział z plastykami mieli problemy. TO się nazywa serwis i gwarancja. A z drzwiami to co mam teraz zrobić a mam 2 sztuki od Gerdy - obydwie wypaczone do tego stopnia że nie można otworzyć drzwi z klucza. Drzwi są od półnoncno-wschodniej strony pod zadaszeniem kompletnym jedyne co to temperatura i słońce przez 2 max. 3 godziny rano operuje. No i i co Pan na to p. Finlandia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.05.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 No i i co Pan na to p. Finlandia? Czyżbyś uznał mnie za rzecznika Gerdy? Pomyłka. Wyłuszczyłeś problem, który jest wszechoobecny w branży stolarki okiennej. Serwis traktowany jako zło konieczne. Przyczyna jest jedna: cena. Gerda TT to jedne z najtańszych polskich drzwi. Baterie Grohe są z bardzo wysokiej półki cenowej. Stąd różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz2011 04.05.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Wiem że nim nie jesteś , ale jako Elita Forum i człowiek z branży skoro wszystkim doradzasz to bądź fair i pisz prawdę. Myślę że dobrze znasz tą sprawę z Gerdą alę pewnie masz coś w rodzaju "lojalki" z tą firmą.Moje drzwi to nie TT ,ale SX kupione 4 lata temu z myślą i zgodnie z nazwą "zewnętrzne". Gdyby napisali że to nie są zewnętrzne to bym ich nie kupił. Co do firmy Grohe i baterii to przesadzasz z tą półką ,kosztowała 300 pln , nic specjalnego , ale firma dba o swój wizerunek , image.Od Gerdy oczekiwałbym natomiast gwarancji na panele ( nie uwzględniając mechanizmów itp,itd) np.5 lub 10 lat . Tu pozwolę sobie wkleić cytat z ich strony na temat drzwi gerda SX 20 są to: "Z uwagi na wymagania wytrzymałościowe drzwi mogą być stosowane w warunkach odpowiadających 4. klasie wymagań, tj. w bardzo ciężkich warunkach eksploatacji." koniec cytatu. Szanowni państwo zapomnieli napisać że tylko w okresie gwarancji czyli 2 lata , bo potem musisz kupić nowe drzwi. Piszesz że przyczyną jest cena - OK. moje kosztowały 2600 pln 4 lata temu. Jako potencjalny klient patrzysz co kupujesz. Gdyby ktoś od Gerdy powiedział proszę nie kupować tych drzwi bo jest problem z panelami ( o czym firma dobrze wiedziała ) to byś ich nie kupił. Powiedzieli by proszę bardzo tu są drzwi o 500 pln droższe ale sprawdzone i pewne , to idę o zakład że te by schodziły. Nikt normalny (przeciętny klient) nie kupuje drzwi zewnętrznych na 4 lata.Dlatego ODRADZAM WSZYSTKIM GERDĘ - PROSZĘ NIE KUPOWAĆ , firma którą nie stać o zadbaną markę nie zachowuję się w ten sposób że udaje że nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 04.05.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 co prawda moich drzwi Gerda (model SX i jakiś podobny) jeszcze nie użytkuję, ale jest dość poważny problem z prawidłowym ich ociepleniem- ramiaki ościeżnicy są bardzo wąskie, na tyle że otwierające się skrzydło drzwi praktycznie wchodzi na zewnętrzny obrys ościeżnicy (zewnętrzny, czyli ten bliżej krawędzi wnęki w murze). Uniemożliwia to prawidłowe obrobienie styropianem , bo jak obrobi się glif na płasko tak by nie kolidował z otwartym skrzydłem, to będzie widać chamską krawędź muru i ościeżnicy. Nie wiem co prawda czy tylko gerda tak ma czy też inni producenci, ale zwracam uwagę że w zasadzie prawidłowo dałoby się je obrobić, jakby były osadzone w warstwie ocieplenia, co troszkę kłóci się z ich antywłamaniowością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts