Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dylemat- dwie umywalki vs. jedna

Teba

Recommended Posts

Moja łazienka ma 12,7 metra. Powiedzmy, że wygląda tak jak ta w projekcie i ma być w tym samym miejscu umywalka. Zmieszczą się tam dwie. Zastanawiam się czy rzeczywiście jest to tak potrzebne. W tej chwili w mieszkaniu cały czas są kombinacje jak to zrobić, żeby podzielić się umywalką, z drugiej strony ja tak naprawdę myję zęby, a później wiszę przy lusterku umieszczonym nad nią.

http://www.domna5.pl/pliki/rzuty/rzut_lubczyk_2_zoom.gif

Czy macie jakieś doświadczenia i możecie coś doradzić? Jeśli taki temat już gdzieś istniej to proszę o przesunięcie/usunięcie czy co tam- szukałam, ale nie znalazłam.

Moge powiedziec na moich doswiadczeniach, bo juz mieszkalam w chalupce w ktorej jedna z lazienek miala dwie umywalki...... teraz mam jedna i bede miala jedna :wink: ale ja poprostu nie lubie jak ktos mi przeszkadza rano w lazience, to druga jest bez sensu.

Nie jestem rannym skowronkiem i moje ranne samopoczucie jest takie lekko gryzace :wink: tak ze moj malz wstaje pol godziny wczesniej :lol: Ale jak ktos nie ma problemu i szykuje sie na raz, to dwie sa bardziej praktyczne... nie trzeba sie przepychac.

ja też miałam ten dylemat ale zdecydowałam się na dwie umywalki na blacie. Jak jest miejsce to dlaczego nie? jedno myje zęby, drugie czesze sie lub robi makijaż, można przy tym pogadac itp:))myślałam tez nad jedną podwójną ale taka jak mi się podobala kosztowala 2000 więc dwie wyjdą taniej i ciekawiej, narazie mam tylko przyłącza wiec się nie pochwalę.

Taka mi głupia myśl przyszła do łba- taniej drugie lustro :wink: Hydraulika nie trzeba...

Dokładnie to samo sobie pomyślałem, jeżeli na projekcie to kwadratowe to jest kabina prysznicowa (?) to - skoro jest wanna, można zamiast kabiny postawić toaletkę z lustrem.

My mamy jedno lustro po prostu na ścianie, drugie - wstawione zamiast szyby w okno nad umywalką.

Wielki dzięki za rady (naturalnie liczę na więcej). Kabina prysznicowa- tak ten mały kwadracik- to moja świętość i musi tam być. Podwójną umywalkę znalazłam póki co tylko firmy Koło i jakoś mnie nie przekonuje do siebie. Poza tym czytając to co piszecie zaczęłam się zastanawiać czy jak staną dwie osoby obok siebie i jedna będzie się golić druga robić makijaż to jeśli nie będzie odpowiedniej odległości między nimi to będą się uderzać...

Pomysł dwóch luster bardzo mi się podoba, może gdzieś udałoby mi się wcisnąć toaletkę do sypialni...

cały czas są kombinacje jak to zrobić, żeby podzielić się umywalką, z drugiej strony ja tak naprawdę myję zęby, a później wiszę przy lusterku umieszczonym nad nią.

Jeśłi bardziej potrzebujesz wisieć na lusterku niż korzystać z umywalki to może toaletka zamiast drugiej umywalki?

Też miałem mieć dwie umywalki (różne warianty). Ale - na szczęście - zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Jedna nam w zupełności wystarcza. Zęby można spokojnie umyć nawet we trójkę z dzieckiem, w łazience jest więcej miejsca i mniej umywalek do sprzątania.Fajny pomysł to drugie lustro/toaletka. U nas jest jedno ale za to duuuże lustro.