Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ranking PIWA(Oktoberfest)

MariuszAER

Jaki jest wasz ulubiony chmielik :D  

50 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki jest wasz ulubiony chmielik :D

Recommended Posts

Ja ostatnio zasmakowałam w piffku Czarny Smok, połówek niepasteryzowane Grudziądzkie, dobry też jest pszeniczny Frater.

Dla piwoszy mogę polecić fajny sklep z niesamowitym wyborem piw regionalnych (do wyboru do koloru) z całej polski i od naszych południowych sąsiadów (zabrzmiało jak reklama hehe to od razu dodam, że nie mam żadnych powiązań z tym sklepem ;-) poza częstymi zakupami ).

A z takich "normalnych" to Specjal czarny, Warka czerwona no i żubr (kiedyś również tyskie).

A ja lubie SPECJALnego, TYSKIEgo, ŻUBRa. :wink: :D

Witam Piwoszy

Mam pytanie czy ktoś był na oktoberfest, i mam kilka pytań.

Kiedy najlepiej rezerwować miejsce noclegowe i gdzie?

Jaka jest cena tego wszystkiego po prostu pisać co wiecie :D

Dzieki za kazde info :)

http://i146.photobucket.com/albums/r260/audimorticia/granado%20espada/oktoberfest2.jpg

Witam prawdziwych FACETOW!!!.KOCHAM PIWO od zawsze.Jako nieletnie 6-letnie dziecie wypijalem tatusiowi z kanki piwko i raczka robilem piane co by sie nie poznal.Od 27 lat mieszkam w München pijam piwo regularnie.

I tak w moim rankingu piw nr. 1 HOFBRÖHAUS (piwenko lane z beki debowej .nr2 to PILZNER URQEL.nr3 to TYSKIE. no i moze ,,ZLOTI BAZANT,,(taki lokalny czeski browarek) Zlota zasada jest piwo powinno byc lane z beki (najlepiej drewnianej)

z piwnym pozdrowieniem Krzymi

p.s OKTOBER FEST jest glownie dla turystow .Tubylcy traktuja go lekko pogardliwie na zasadzie,, zarabiamy na was ale co wy tam wiecie o piwie"