AMFI 06.12.2009 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Famelia dzięki za pomysł - dokladnie o czymś takim myślę, tylko mniejszym i ... chyba jednak nie z gipsu, jakoś nie widzę gipsu na łupku ideałem bylby taki kinkiet z matowego szkła.... może z dodatkami z czarnego metalu...ew. lub właśnie ze stali aczkolwiek jak nie znajdę to być może na takim gipsowym się sończy ..... Tylko się zastanawiam czy tam iść w stal jak masz białe szkło, czarny metal na żyrandolu i materiałowe abażury. Jakoś tam raczej coś całego w szkle widzę, żeby ładnie łupek oświetlało i już z nim nie konkurowało tylko nie kojarzę żebym coś fajnego widziała... Chociaż z II strony stal może ładnie komponować się z tymi stalowymi łupkami więc to tez nie jest zły pomysł jeśli ściana z łupkiem ma być odrębną częścią salonu... dokladnie takie same mam obawy co do mnogości użytych materiałów i faktur.. są ambitne plany na jednolite wnętrze, ale potem.... zaczynam kupować to co akurat mi się spodoba, a nie to co pasuje do siebie.... i plany diabły biorą nie wiem jak z tym wlczyć dlatego wciąż szukam.... szukam bez pośpiechu i wciąz wszelkie sugestie i pomysły mile widziane!!! A swoją stroną fajna ta mleczna czekoladka na ścianach w przedpokoju, ślinie się normalnie jak na nią patrzę ... na scianach przedpokoju to nie jest mleczna czekoladka, to jest cos fajniejszego: mieszanina chłodnego brązu, szarego i wrzosu.... chyba babie lato duluxa, super kolorek, bardzo go lubię a tymczasem pojawił, na mikołajki zawitał u nas nowy mebelek, stolik opium z czaderskim detalem pod szybką a prezentuje sie tak: http://img35.imageshack.us/img35/9690/6781x.jpg http://img44.imageshack.us/img44/9638/6779o.jpg http://img13.imageshack.us/img13/2884/6780r.jpg http://img37.imageshack.us/img37/5141/6790.jpg bardzo szybko go polubiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 06.12.2009 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 AMFI stolik jest super. Świetnie pasuje do całości a szczególnie do moich ulubionych brązowych tapicerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka 14 07.12.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witaj AMFI wpadłam z wizytą. Domek całokształt genialny, szczególnie z zewnątrz prawie wszystko gotowe, strzsznie Ci zazdroszcze- u mnie jeszcze dużo roboty. Mikołaj trafił w 10, ława super pasuje jak ulał. A jakie Ty masz sofy , i w ciemnym brązie- piękne są. Możesz zdradzić producenta lub cene (u mnie to i tak musztarda po obiedzie bo już zamówiłam,ale chciałam porównać cene, miałam wątpliwości do tego ciemnego koloru, ale jak zaglądałam do Ciebie, to już nie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 07.12.2009 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 AMFI stolik jest super. Świetnie pasuje do całości a szczególnie do moich ulubionych brązowych tapicerek Prawda, że jest super Witaj Bea, bardzo mi miło, że Ci się podoba, dziękuję za dobre słówko Witaj AMFI wpadłam z wizytą. Witam Inko cieplutko w moich sktomnych progach Domek z zewnątrz gotowy... bo tak go kupiliśmy więc nie było co popsuć co do kanap jest to zestaw cuba z wągrowieckiej fabryki mebli... o cenie nawet nie chce mi się pisać, bo my kupiliśmy je w domotece, ale spodobały się szwagrom i znaleźli taki sam zestaw na allegro od dostawcy (w ecru) za połowę ceny ale ja już niestety tak mam, że nie potrafię z allegro kupować.... podziwiam za to niektóre forumowiczki, jakie cuda potrafią wyszperać! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kijanka9 07.12.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 AMFI Piękny mebel! Pasuje odealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 07.12.2009 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Famelia dzięki za pomysł - dokladnie o czymś takim myślę, tylko mniejszym i ... chyba jednak nie z gipsu, jakoś nie widzę gipsu na łupku ideałem bylby taki kinkiet z matowego szkła.... może z dodatkami z czarnego metalu...ew. lub właśnie ze stali aczkolwiek jak nie znajdę to być może na takim gipsowym się sończy No właśnie - pomyślałam, że gdyby poszperać, to i farba metaliczna by się znalazła do przemalowania gipsowego delikwenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 07.12.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 AMFI, normalnie koronkowa robota w tym stoliku, piękne rzeźbienie. Zwykła świeczka do podgrzewacza, jej płomień pełzający i odbijający się w szkle i stolik będzie magiczny. Meble w kształcie podobne do moich, więc nie mogą mi się nie podobać, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 07.12.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 przytargałam od mamy starą lampę - żyrandol. Oryginalna cepeliowska robota sprzed 30 lat, zawsze wisiał u nas w domku w przedpokoju... jako, że mało światła dawał moja mama kilka lat temu zamianiła go na zwykły klosz, a ta lampka wyladowala "gdzieś", gdzie ją właśnie wypatrzyłam i zaraz zaanektowałam. Ptaszek straszny, wiem, ale własnie za dawnych czasów siedzialy tam drewniane cepeliowskie ptaszki... może kiedys uda mi sie takie zdobyć. Może takie? http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3935236 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 08.12.2009 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 kijanka9 dziękuję tolu jesteś czarodziejką nastroju.... Może takie? http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3935236 dzięki serdeczne o coś takiego mi chodziło, nie ma to jak koleżanki szperaczki chyba się zaopatrzę w jakies 3 gatunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eleuteria 08.12.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam, czas sie w końcu ujawnić i tutaj. Domek pierwsza klasa. Kominek, schody, kuchnia, łazienki.... hmmm.... śliczniusieI "gamonie" piękne, masz rację, bez zwierzaków dom byłby pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.12.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 To i ja sie ujawniam, nie wiem dlaczego dopiero dzisiaj odkrylam domek AMFI - a klimaty bliskie sercu memu Podgladam i kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 10.12.2009 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witam serdecznie nowych gości eleuteria i popcarol a że nic nowego w domku się nie dzieje, to zapraszam na .... boczniaki, które właśnie odkryłam w pobliżu, przy opkazji spaceru z psiakami http://img43.imageshack.us/img43/3701/6665.jpg i gamonki w czasie laśnych zabaw http://img109.imageshack.us/img109/7177/6590.jpg http://img109.imageshack.us/img109/481/6621.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 10.12.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Piekny dom i przekochane pieski Też miałam stafika przez ostatnie 9,5 roku ... Jak widze te pyszczki to tak jak bym widziała swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 10.12.2009 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Witaj joanka77 serdecznie w naszych progach staffik mówisz? nacudowniejszy psiak pod slońcem ciekawa jestem z jakim pochodzeniem? pozdarwiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.12.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Zauroczona wnętrzami, meblami i stolikiem oczywiście - dopatrzyłam się pięknych kafli na podłodze pod nim Dlatego dopytuję serdecznie co to za produkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 11.12.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Mój był z hodowli Port Erin z Wrocławia a Twoje psiaki ? To faktycznie niesamowita rasa, zwłaszcza pod względem łagodności do ludzi. Nasz przez całe swoje życie nie wykazał nawet cienia agresji w kierunku do człowieka i pod tym względem można mu było zaufać na 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 11.12.2009 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 trzy raz skasowało mi dzis odpowiedź, oj orange mi podpada odpisze chyba każdemu oddzielnie, może w koncu się uda ! Witam serdeczenie Amtla miło mi cie goscic i milo zuroczyć co do kafli, jest to włoska kolekcja indian stone firmy cedir - wszelkie info, kolory etc na 1-szej stronie mojego dziennika. i ew. stronie producenta Kafle są debeściarskie, bo dość oryginalne (jeszcze u nikogo ich nie widziałam, a ja lubię mieć rzeczy inne ), poza tym sa niezwykle praktyczne; w zasadzie wcale nie widac na nich kurzu czy brudu bardzo je lubie mamy je jeszcze w łazience (inny kolor), też super się sprawują polecam! i zapraszam coraz w odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 11.12.2009 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Mój był z hodowli Port Erin z Wrocławia a Twoje psiaki ? O! Port Erin - to świetna, jedna z najstarszych w Polsce hodowli, niestey chwilowo zawiesiła dzialalność czy dobrze zrozumiałam, że Twój psiak już nie jest z Tobą? Moje pochodzą z różnych hodowli: suczka jest z polskiego Sortisa - typowe pullerowe i wyrefarowskie geny psa natomiast kupiliśmy w Czechach, ma świetny brytyjski rosowód, jest po angielskim psie z topowej hodolwi Valglo tak czy inaczej to kochaniutke psiury! hmmm, tak sie kochamy bardzo, że... podobno zostanę tatą http://img22.imageshack.us/img22/9056/6806a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 11.12.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Bardzo dziękuję za namiary Piszecie, że psiuty są łagodne...a na mnie zawsze wywierały wrażenie groźnych. Może to kwestia SPOJRZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 11.12.2009 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Piszecie, że psiuty są łagodne...a na mnie zawsze wywierały wrażenie groźnych. Może to kwestia SPOJRZENIA Ach Amtla, to właśnie cały sekret rasy: wygladaja strasznie, a są strasznie... rozkoszne !!!!!!!!! aczkolwiek uważam, że staffik to nie piesek dla każdego potencjonalnego chętnego: wymaga nieco konsekwencji i dominacji w wychowaniu... zupełnie jak krnąbrne dziecko tez jest nie dla każdego ale po okresie buntu młodzieńczego jest już z górki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts