enzo 30 13.10.2003 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Mam juz wszystkie instalacje i zastanawiam sie czy mam teraz robić wylewki czy tynki wewnetrzne( czy to w ogóle ma jakies znaczenie) mury mam suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 13.10.2003 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Raczej najpierw tynki, potem wylewki. Po co przy tynkowaniu mają zanieczyścić wylewki. Poza tym przy odwrotnej kolejności może być problem z dylatacją wokół ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.10.2003 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 ja robiłam najpierw tynki, nastepnie instalacje i pozniej wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.10.2003 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 aha przed tynkami prace wykonał elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullabysta 13.10.2003 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Zbych ma rację, wylewka będzie czyściutka i od tej pory zacznie się wykańczanie (inwestora). Problem polega na tym, żeby tynkarze nie podziurawili rusztowaniem przewodów od instalacji (elektr. co i cwu) na podłodze, jeżeli takowe są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2003 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 dzieki.tak tez zrobie co do dylatacji to nie wiem czy ma byc na całej wysokości wylewki czy tylko od ocieplenia w góre( tylko na betonie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 14.10.2003 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Oczywiście że możesz zrobic od ocieplenia w góre, problem polega na tym, że steropian nie bedzie "sam stał" dopoki go nie przyciśniesz wylewką do ściany, dlatego lepiej wstawić cieńki styropian w szczeline między ociepleniem a ścianą i masz problem z głowy. Pamiętaj również, aby styropian na dylatacje dać trochę wyżej, niz planowana wysokośc wylewki, tak by nie stykała się ona ze ścianą. Po wyschnięciu wylewki po prostu obetniesz równiutko styropian przy wylewce i wszystko będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 dzieki wszystkim!! ale mam jeszcze jedno pytanko czy dać na dylatacje steropian czy tasme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts