enzo 30 13.10.2003 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 ZAMOWIŁEM okna salamander 3d( 5komorowy) dwukolorowewłasnie sie dowiedziałem ze nie maja aprobaty ITB (CHODZI O KOLOROWE) nie mogą być sprzedawaneczy ktoś moze to potwierdzic albo ma jakies informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.10.2003 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Chyba nie mają. Poczekaj na wyrok Pchełka - on wie najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 15.10.2003 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Nie nie mają. Ale masz do wyboru - GEALAN, KOMMERLING, VEKA, REHAU, TROCAL, AURA, PANORAMA, SCHUCO, DECEUNINCK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekW 15.10.2003 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Witam, co to jest aprobata techniczna i dlaczego jest tak ważna ? Przecież okna zamawiane u stolarza też nie mają aprobaty i stolarz odpowiada z rękojmi/gwarancji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 15.10.2003 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Odpwiem Ci jutro bo dziasiaj piszę jakąś "pieprzoną" opnię dla firmy co się stara o dofinansowanie z funduszu PFHARE - dają kasę na rozwój firmy.Aprobata jest jak norma - określa cechy okna. Nie ma w Polsce normy na okna PVC - dlatego wydawane są aprobaty. Stolarz jak robi okna drewniane to je robi wg norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 15.10.2003 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2003 Właśnie, właśnie. Też bardzo podobają mi się okna Salamender 3D o obustronnym kolorze mahoniu. Czy brak atestu oznacza, że mogą mi tych okien nie zaakceptować przy odbiorze domu? Chociaż nie bardzo wiem skąd będą wiedzieć czyjej firmy okna kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 16.10.2003 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Może tak być. Każdy wyrób budowlany musi mieć certyfikat lub deklarację zgodności z aprobatą. Jak okien kolorowych nie ma w aprobacie to nie może być i certyfikatu. Nie ma punktu odniesienia do wystawienia certyfikatu/deklaracji. Ponadto są niesprawdzone i jak Ci się pokręcą od nagrzania od słońca to koniec. Mogiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Zbyszek P, mi się też podobały, kupiłem a teraz są tak pokręcone, że dwa skrzydła nie mieszczą się w ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyzia 16.10.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Witam! Dziękuję, że się dzielicie uwagami - bo mój mąż też chciał te okna kupić. Teraz chyba pozostaniemy przy alternatywnym wariancie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 dzieki za informacje!! tylko jeden problem dalem zaliczke 6tys i co mam zerwac umowe i powolac sie na aprobate??! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 A w umowie jest mowa o możliwości zerwania jej z powodu jakiejś niedoskonałości okien ? Doczytaj !!!Jak dałeś zaliczkę, to pół biedy, jak zadatek to .... ciężko będzie. A czas ??? Każda dostawa trochę trwa. Chyba szybko musisz działać. ponury63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 w takie sytuacji chyba nie ma znaczenia czy zaliczka lub zadatek-przeciez nie dotrzymali warunkow tzn.wprowadzilimnie w blad!!!enzo 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARETE 16.10.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 No dobra, a co z gwarancją producenta/dystrybutora/sprzedawcy?Jeśli dają gwarancję na profil np. 5 lat, to znaczy, że jest ona nieważna, bo wyrób nie ma certyfikatu... nie bardzo wierzę.Poza tym te profile mają aprobatę w Niemczech, więc chyba nie jest to jakiś chłam. Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Wojtek_doktorek 16.10.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Ostatnio czytałem, że ponoć jest jakiś przepis, że w momencie, kiedy okno nie ma aprobaty ITB, to nie można skorzystać z ulgi remontowej przy zakupie takich okien. Komuś urząd skarbowy niezłego doła finansowego w tem sposób wykopał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 16.10.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Już nie jestem gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 16.10.2003 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 dzieki!! ale z ta skarbowka to chyba jakas bajeczka!! a jesli nie to niezle bagno!! co do tego ze profil ma aprobate w niemczech to spoko ale nie ma na Polske ( ma tylko na okna biale) ciekawe kto u nas je okleja jutro jade to producenta ,niech pokazuje wszystkie aprobaty!! ale co dalej z moja zaliczka jesli okaze sie ze te okna sa do bani!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 dzieki!! ale z ta skarbowka to chyba jakas bajeczka!! a jesli nie to niezle bagno!! co do tego ze profil ma aprobate w niemczech to spoko ale nie ma na Polske ( ma tylko na okna biale) ciekawe kto u nas je okleja jutro jade to producenta ,niech pokazuje wszystkie aprobaty!! ale co dalej z moja zaliczka jesli okaze sie ze te okna sa do bani!!! Wystarczy że spytasz czy wiedzą (a na pewno wiedzą) ile wynosi kara za wprowadzenie do obrotu towaru bez wymaganych dokumentów (w wypadku okien - certyfikat zgodności lub deklaracja zgodności z Aprobata Techniczną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzo 30 16.10.2003 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 spoko nie tylko o to spytam!!! bedzie goraco jak sie wkurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.10.2003 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Powiem jeszcze że certyfikat zgodności wydaje ITB natomiast deklarację zgodnosci z AT wydaje producent na podstawie aktualnych badań okien wykonanych w akredytowanym laboratorium. Co jeszcze musi żeby taką deklarację zgodności wystawić jest opisane dokładnie w Aprobacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_doktorek 16.10.2003 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 ... że z tą skarbówką , to bajeczka. Ale czytałem o tym w szanowanej gazecie Sprawdzę i jak znajdę to powiem gdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts