jareko 14.10.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Grom jak widac zle trafiles. Obsluge Panow z czapki polskiego dystrybutora profili pozostwmy w spokkoju - Ci panowie sporo namieszali ale ma sie to nijak do samego produktu i fakt zmian kapitalowych nie ma tu nic do rzeczy Dobrze wykonane przez uczciwego producenta i tak beda liderem wsrod profili w mojej ocenie - podobnie jak Schuco A bieli hmmm......wzor niedoscigniony dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 26.01.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Czy cos sie zmienilo przez ostatnich kilka m-cy? Warto jeszcze inwestowac w Salamander? Maja juz aprobate na kolorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 22.02.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Nie nie mają. Ale masz do wyboru - GEALAN, KOMMERLING, VEKA, REHAU, TROCAL, AURA, PANORAMA, SCHUCO, DECEUNINCK. czy ta lista profili z aprobatą na kolor jest ciągle aktualna, czy może też coś więcej doszło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 22.02.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 spraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawdzic musze - cuuuuuuuuuś doooooooooooszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 22.02.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 spraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawdzic musze - cuuuuuuuuuś doooooooooooszło dzięęęęęęęęęęęęęęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 11.10.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 do gościa wr - tak się skada, że to ja właśnie mam udział w wydawaniu aprobat technicznych ITB. Żle trafiłeś. Od 12 lat przeprowadzam badania okien z PVC, z drewna, aluminium - tak więc niestety mylisz się. Mam na swoim koncie wszystkie wydane w Polce aprobaty ITB na okna PVC, większość na okna drewniane i ze trzy na okna aluminiowe. Przebadane mam około 2000 okien, drzwi balkonowych najrozmaitszych typów. Mam na koncie przebadane ok. 50 okien kolorowych na wygrzewanie termiczne. mam na koncie ok 200 ekspertyz okien z PVC i z drewna. Nie wszystkie systemu na okna białe mają aprobaty ITB - np. nie ma jej system HORIZONT, nie ma kilka innych. Co do wystawiania jednostkowego dopuszczenia na okna kolorowe to nie można go wystawić bo nie ma punktu odniesienia, czyli aprobaty i jest to niezgodne z polskim Prawem Budowlanym. Więc gościu po prostu zwyczajnie "chrzanisz". mam do Ciebie prośbę, jak coś nie wiesz to nie "chrzań" bo te posty czytają ludzie co mogą uwierzyć w te Twoje bajdurzenia i kupią kota w worku. Pchelek W-waBiker Salamander nie ma aprobaty na okna kolorowe - to fakt. Możesz tylko zażądać w umowie, że Ci zagwarantują, że okna się nie pokręcą i nie pokrzywią od nagrzewania termicznego - i wpisz to w umowę jako warunek gwarancji. Będziesz spał sokojnie - a jak okna faktycznie się pokrzywią to masz zagwarantowaną w umowie wymianę. Okna kolorowe są na nagrzewanie termiczne bardziej podatne. jak mi dasz adres na priwa to Ci wyślę artykuł o oknach kolorowych - nie każdy potrafi je robić - muszą być sztywniejsze usztywnienia, sztywniejsze mocowanie, otwory odprężające w ramach [ spytaj się czy w oknach są otwory odprężające - daję głowę, że Ci zrobią taaaaakie oczy] Pozdrawiam Jak dałeś zaliczkę to trudna sprawa. Możesz się wycofać. Jak nie daj boże coś się stanie z tymi kolorowymi oknami - a ostatnio mam całą serię zgłoszeń - to klęska. Wymiana okien jest bardzo trudna Znalazłem aprobatę ITB http://www.horizontps.com/img-hl_str/certifikace/certifikat_po.jpg Na profil Horizont Więc może nie jest taki zły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 11.08.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 UP!!! Czy cos sie zmienilo przez ostatnich kilka m-cy? Warto jeszcze inwestowac w Salamander? Maja juz aprobate na kolorowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 28.08.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Dziwna ta sprawa z aprobatą, nie ma jej salamander czy jakiś konkretny producent okien z tych profili? Okna na pewno są wysokiej jakosci, bo to firma chyba ponad 30letnia, niemiecka. Z tego, co wiem, to w niektórych krajach mozna salamandra w okleinie stosowac w budynkach uznanych za zabytki zamiast oryginalnych okien drewnianych, a niewielu producentom na to się pozwala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 25.06.2016 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 UP!!! Czy cos sie zmienilo przez ostatnich kilka m-cy? Warto jeszcze inwestowac w Salamander? Maja juz aprobate na kolorowe? Może pomogę, jeśli ktoś zajrzy na ten wątek. Od 2007r. mam zamontowanie okna Salamander 3D, okleina orzech. Złego słowa nie mogę o nich powiedzieć. Wygląd się nie zmienił, nie było potrzeby regulowania, jak dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts