kafelka 17.10.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witam, poszukuję instrukcji w języku polskim do płyty ceramicznej EHS60210P.Może ktoś z forumowiczów posiada takową?A swoją drogą czy sklep nie ma obowiązku sprzedaży sprzętu w komplecie z instrukcją, kupowałam w Neonet, ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.10.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Witam, poszukuję instrukcji w języku polskim do płyty ceramicznej EHS60210P. Może ktoś z forumowiczów posiada takową? A swoją drogą czy sklep nie ma obowiązku sprzedaży sprzętu w komplecie z instrukcją, kupowałam w Neonet, ? ma obowiązek "Wraz z towarem sprzedawca powinien wydać wszystkie elementy jego wyposażenia oraz sporządzone w języku polskim instrukcje obsługi, konserwacji i inne dokumenty dotyczące towaru" http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/faq/#pytanie2 instrukcje do Electroluxa są tutaj >>> http://www.electrolux.pl/node240.aspx ale - co ciekawe - do EHS60210P nie ma instrukcji po polsku w j. angielskim tutaj >>> http://www.electrolux-ui.com:8080/2007/867/201361EN.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 19.10.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 No właśnie, też szukałam w internecie i nie znalazłam w j. polskim. W tzw. międzyczasie zadzwoniłam do sklepu i powiedzieli, że mi sprowadzą. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co dziękuję za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor_1975 16.03.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 witam. jesli nie masz instrukcjii po polsku to moge wyslac, hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kafelka 16.03.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Dziękuję bardzo, sklep wywiązał się z obietnicy, instrukcję otrzymałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 16.03.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 do mojej płyty indukcyjnej też nie było instrukcji po polsku, zam iast tego dostałem worek z kilkunastoma różnymi językami, w tym azjatyckimi, po 2, czy 3 w osobnych książeczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor_1975 17.03.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 tak często bywa jak sie zamawia w internecie.. ale i nie tylko. ale masz juz po polsku? jak dobry sklep to warto napisac email albo telefon wykonac i moze mają w pdf'ie i Ci wyślą[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 18.03.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 tak często bywa jak sie zamawia w internecie.. ale i nie tylko. ale masz juz po polsku? jak dobry sklep to warto napisac email albo telefon wykonac i moze mają w pdf'ie i Ci wyślą[/i] mhm, nie wiem, czy to dotyczy internetu. w końcu sklep internetowy nie pakuje zawartości kuchenki. nie potrzebuje polskiej, bo wystarcza mi angielska, zamawianie kolejnej grubej książki byłoby bez sensu. dlatego nie próbowałem kontaktować się ze sklepem. tak czy inaczej i tak się opłaciło, bo w tym sklepie była spora różnica w porównaniu z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 18.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ja kupiłam tę płytę w Neo 24 za 833 zł z instrukcją po polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thor_1975 19.03.2009 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 mi tez wystarcza po angielsku..ale pomyslalem, ze mogą byc sytuacje kiedy bedzie z niej korzystac ktos kto nie operuje tym językiem.. poza tym i tak obsługa tej płyty jest prosta. też kupiłem w NEO24 ale u mnie nie bylo po polsku - sklep dosłał. notabene - polecam ich! a mowiac, ze tak bywa w sklepach internetowych mialem na mysli ze one chyba dość często kupują za granicą i własnie nie zagladają do środka itp itd [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondi10 19.03.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 mi tez wystarcza po angielsku..ale pomyslalem, ze mogą byc sytuacje kiedy bedzie z niej korzystac ktos kto nie operuje tym językiem.. poza tym i tak obsługa tej płyty jest prosta. też kupiłem w NEO24 ale u mnie nie bylo po polsku - sklep dosłał. notabene - polecam ich! a mowiac, ze tak bywa w sklepach internetowych mialem na mysli ze one chyba dość często kupują za granicą i własnie nie zagladają do środka itp itd [/i] a to ciekawe, może i masz rację, bo na przykład w moim czymś w kuchni (nie pamiętam już czym, bo powyrzucałem, ale chyba w płycie, albo w piekarniku) były papiery do dosłania do dystrybutora i przedłużenie gwarancji do 5 lat, ale dotyczyło to jedynie Portugalii i Hiszpanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jupla 18.06.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Czy ktoś mnie poratuje tą nieszczęsną instrukcją w języku polskim do płyty ceramicznej EHS60210P? Mój email to [email protected] Z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts