Gość 16.10.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2003 Bierz z betoniarni. To zupełnie co innego niz z betoniarki na budowie. Oni stosują rózne dodatki. Jak mi lali fundamenty troche wylalo im sie pod plot . Po roku jak rownalem dzialke "wygrabilem ten beton". Walilem mlotem ale on sie nie dawal. W sumie nic nie oszczedzisz bo do lania z betoniarki trzeba paru ludzi + kilka dni roboty a i piach i cement tez kosztuje. Jak policzyłe to właściwie to samo a jakoś bez porownania leposza.PAwel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofb 19.10.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Zdecydowanie z betoniarni. Beton będzie bardziej jednorodny. Tylko sprawdź betoniarnię, żeby nie zrobili tak jak u znajomego - wylali B15 zamiast B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 19.10.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Jeżeli masz możliwość wyboru to oczywiście ,,z gruchy"... Co do opłacalności to powiem tyle, że gdybym miał nawet do dyspozycji cały tabun chętnych do pomocy, to i tak wybrałbym gruchę, bo materiały do zrobienia betonu musisz kupić i przytransportować, pomocnikom dać obiad lub postawić po piwku... i wyjdzie minimalnie taniej, ale czy lepiej to już temat na inną dyskusję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 19.10.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Zainteresowanym służę (na priva) namiarami na betoniarnię w Sosnowcu, gdzie ceny (netto) betonu z pompą kształtują się następująco:B-15 145 złB-20 150 złB-25 155 złDo jakości betonu nie mam żadnych zastrzeżeń. Przy tych cenach nawet mi się nie chce liczyć, ile teoretycznie mógłbym zaoszczędzić (stracić?) "kręcąc" beton na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA ZALESIE 19.10.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2003 Lałam z gruchy i wyszło mi ranuiej ( majstra brat pracuje w betoniarnii .......) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts