margarytka 17.01.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Nie daję, nie biorę, a pracuję już trochę w budownictwie i wydaję nie swoje pieniądze, lecz zawsze traktuję je jakby były moje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 23.01.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 NIEKOMPETENCJA, INDOLENCJA, LENISTWO to jest bardziej wk... niż jakaś tam korupcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotruspan 09.02.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 może masz rację...choć lenistwo to nawet może potrafię zrozumieć z drugiej strony zastanawiam się czy to nie jest tak.że są sprawy które można załatwić w np w tydzień,albo w dwa miesiące albo wcale... i im bardziej zakładamy że ...dary dziękczynne to jest OK tym więcej lenistwa,indolencji,niekompetencji.mylę sie Panie Barbossa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 17.02.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Panie Bartłomieju Michałowski,,, Pan żarem to a'propos dzisiejszego TVP W-wa "po twojej stronie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxjas 25.02.2009 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 28.02.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Panie Bartłomieju Michałowski ,,, Pan żarem to a'propos dzisiejszego TVP W-wa "po twojej stronie" Panie Barbossa, słówko wyjaśnienia, czy nie, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamils1975 06.03.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Ci co mówią, że nie ma korupcji, zapraszam do załatwienia czegoś w energetyce wołomin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 24.05.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Ci co mówią, że nie ma korupcji, zapraszam do załatwienia czegoś w energetyce wołomin. Załatwialem wszystko "bez wsparcia" nie było lekko ale można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzar 16.07.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Czekam na prąd 16 miesięcy, a trzeba było dać te 5 tyś. to miałbym w tydzień ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 23.07.2009 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Choć już w chwilach dramatycznych chodziły nam po glowie takie myśli, nie daliśmy i dawać nie mamy zamiaru. Ale trzeba sobie wykupić fiolkę Valeriany, jeśli chce się walczyć, a nie dawać.Pani inspektor ze Starostwa zatwierdzała nam zmianę w projekcie zag.działki 2 miesiące! A raczej...zatwierdziła po miesiącu, przystawila pieczatkę z datą i z premedytacją trzymała papiery w szafie. 3 razy jeździłam, bo mówiła "na jutro będzie", i 3 razy nie otrzymałam nic. Byliśmy w szoku, gdy za 4 razem wydała pozwolenie na zmianę z datą sprzed 3 tygodni! 3 tyg.nerwówy i czekania nas to kosztowało! Czekała na łapówę jak nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 24.07.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 no to zadymę trzeba było zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 26.07.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 my nie dalismy i wszystko posżło jak po masle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 20.08.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ciekawa inicjatywa.Szkoda, że pomijana jest sprawa w drugą stronę...czyli nieuczciwych posunięć w stosunku do samego inwestora przez: dostawcę, dewelopera, bank, operatora telekomunikacyjnego, wykonawcę o spółdzielniach nie wspominając....Takie tematy są omijane szerokim łukiem.Choćby taka inicjatywa jest wydaje mi się skuteczną bronią w często nierównej walce.http://www.pozywamy-zbiorowo.plSpołeczność, która szuka rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 25.08.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 masz rację ale dołożę coś w totalnie druga stronę bo niestety nieuczciwych ludzi na świecie jest dużo a co z inwestorami którzy pomimo prawidłowo wykonanych robót nie płacą za nic znam pewna historię której ofiarą padł m.in. móój znajomy pewna Pani w miejscowości podwarszawskiej postawiła i wykończyła dom za same zaliczki nie płacąc za nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 25.08.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 masz rację ale dołożę coś w totalnie druga stronę bo niestety nieuczciwych ludzi na świecie jest dużo a co z inwestorami którzy pomimo prawidłowo wykonanych robót nie płacą za nic znam pewna historię której ofiarą padł m.in. móój znajomy pewna Pani w miejscowości podwarszawskiej postawiła i wykończyła dom za same zaliczki nie płacąc za nic. Instytucja pozwów zbiorowych ani ta społeczność nikogo nie dyskryminuje. Każde "przegięcie" powinno być piętnowane. Jeśli w ten sposób zostało oszukanych co najmniej 10 wykonawców wtedy można wytoczyć tej Pani pozew zbiorowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 26.08.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 witam wszystkich przeczytałem cały wątek i wnioskuje po wypowiedziach że ci co mają kasę to dają sami i nawet się narzucają byle by załatwić od ręki a jak przyzwyczają i nauczą to potem tak zostaje a jak nie dasz to dadzą ci do zrozumienia byś dał czyli jak nie dajesz łapówek to lepiej żebyś się nie spieszył z budową moim zdaniem jest to masakryczne żałosne i kure*sko oburzające osobiście załatwiałem przyłącze budowlane i docelowe w energetyce Bielsko-Biała pozwolenie na zjazd z drogi powiatowej w zarządzie dróg Bielsko-Biała pozwolenie na studnie głębinową w starostwie Bielskokilka spraw w gminie i zawsze spotkałem się z niesamowicie miłymi ludźmi którzy pomogli mi załatwićformalności a w starostwie nawet przed czasem ustawowym i nigdy nawet czekolady czy coś tam nie dałem tym ludziom którzy tam pracują chciałbym bardzo podziękować a po wiadomościach z kraju czyli jak u was urzędy pracują to ci ludzie powinni dostać medale bo z jakiej racji ja mam dać w zależności od sytuacji 1/4 cz1/2 mojej pensji dla tępego lenia by ruszył dupę i zaczął robić to za co i tak my mu płacimy z podatków to nie ma co wzywać policji tylko zaraz publiczna chłosta za każdą złotówkę łapówki jedno uderzenie kijem ratanowym pozdrawiam serdecznie Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 26.08.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 publiczna chłosta za każdą złotówkę łapówki jedno uderzenie kijem ratanowym Dlaczego ratanowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr_rt8 28.08.2009 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 budując dom chcesz by był trwały i słuchasz się fachowców osób doświadczonych ja w chłoście doświadczenia nie mam a żeby kara była trwale zapamiętana to trzeba brać przykład z fachowców jak i czym jeśli oni preferują rattan http://www.dziennik.pl/swiat/article435157/Modelka_nie_zostanie_wychlostana.html to musi coś w tym być a pomyślcie jaki wspaniały byłby to widok widzieć osobę która zawaliła wam terminy albo w inny sposób wyłudziła wasze ciężko zarobione pieniądze i potem tak ratanem za każdą złotówę albo tych na wiejskiej pilnować w taki właśnie sposób diametralnie prawo budowlane było by bardziej przyjazne czytelne i nie pozostawiające luk dla przyjaciół i tych co dadzą jeszcze coś zarobić oraz kto wie bliźniacy by się zaczęli poprawnie wysławiać i wiochy nie odstawiali a Donald przestałby w cuda wierzyć ale przepraszam za zbaczanie z wątku bo to nie o tym temat pozdrawiam serdecznie Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
facet27 15.09.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 masz rację ale dołożę coś w totalnie druga stronę bo niestety nieuczciwych ludzi na świecie jest dużo a co z inwestorami którzy pomimo prawidłowo wykonanych robót nie płacą za nic znam pewna historię której ofiarą padł m.in. móój znajomy pewna Pani w miejscowości podwarszawskiej postawiła i wykończyła dom za same zaliczki nie płacąc za nic. Instytucja pozwów zbiorowych ani ta społeczność nikogo nie dyskryminuje. Każde "przegięcie" powinno być piętnowane. Jeśli w ten sposób zostało oszukanych co najmniej 10 wykonawców wtedy można wytoczyć tej Pani pozew zbiorowy...to było ładnych parę lat temu nie było jeszcze pozwów zbiorowych na szczęscie moda na niepłacenie powoli mija a firmy ściągają długi coraz lepei trzeba jeszcze wymyślić metoę na pozbycie się partaczy z rynku ale to walka z wiatrakami bo jak może klient ocenić dokładnie robotę "fachowca" często ludzie mja wszystko schrzanione i nawet o tym nie wiedza i polecają takiego dalej a po jakimś czasie wychodzi jego robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts