kachna28 18.10.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Mam pytanie -w zasadzie pewnie uznacie, że jest dość głupie ... otóż chodzi o piekarnik do zabudowy. Ja myślę o Electroluxie EOB68000X (fajne funkcje, design i cena ok): http://www.chi.pl/img/404/40416545.jpg W opisie ma napis "piekarnik do zabudowy w słupku". U mnie niestety nie ma takiej możliwości -więc piekarnik ma być "tradycyjnie" pod płytą gazową. Jednak przy tym piekarniku jest taki rysunek techniczny, wynika z niego, że za piekarnikiem musi być 20cm2 na "uciekające" ciepłe powietrze: http://images44.fotosik.pl/21/99ce69f2a311c3cd.jpeg Zadałam pytanie sprzedawcy czy można montować pod płytą -odpowiedział, że owszem -tak. Później dopiero zobaczyłam ten rysunek -i teraz pytanie: co z tym powietrzem ciepłym na które musi być jakaś "szpara" (jest nawet w tradycyjnych piekarnikach -nie do zabudowy)? Czy trzeba robić dziurę jakąś w blacie przy płycie? jak to jest u Was? Chcę mieć taki piekarnik -ale nie wiem czy się da ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 18.10.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 wymiary podane są w milimetrach. 20 mm to dwa centymetry, tyle potrzebujesz odstępu. może lepiej jednak kupić taki łączony z płytą? ile mniej problemów... i taniej wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.10.2008 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 może lepiej jednak kupić taki łączony z płytą? ile mniej problemów... i taniej wyjdzie. ale czy ładniej? .. zresztą mi się podoba płyta Siemensa, no i chcę konkretnie ten piekarnik (głównie chodzi mi o to, że nie ma gałek czy pokręteł...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.