Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik do zabudowy (wentylacja)


kachna28

Recommended Posts

Mam pytanie -w zasadzie pewnie uznacie, że jest dość głupie :oops: ... otóż chodzi o piekarnik do zabudowy. Ja myślę o Electroluxie EOB68000X (fajne funkcje, design i cena ok):

http://www.chi.pl/img/404/40416545.jpg

W opisie ma napis "piekarnik do zabudowy w słupku". U mnie niestety nie ma takiej możliwości -więc piekarnik ma być "tradycyjnie" pod płytą gazową. Jednak przy tym piekarniku jest taki rysunek techniczny, wynika z niego, że za piekarnikiem musi być 20cm2 na "uciekające" ciepłe powietrze:

http://images44.fotosik.pl/21/99ce69f2a311c3cd.jpeg

Zadałam pytanie sprzedawcy czy można montować pod płytą -odpowiedział, że owszem -tak. Później dopiero zobaczyłam ten rysunek -i teraz pytanie: co z tym powietrzem ciepłym na które musi być jakaś "szpara" (jest nawet w tradycyjnych piekarnikach -nie do zabudowy)? Czy trzeba robić dziurę jakąś w blacie przy płycie? jak to jest u Was? Chcę mieć taki piekarnik -ale nie wiem czy się da :roll: ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...