Wakmen 18.12.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam. Bardzo ładny taras. Ja to mam w zasadzie tylko jedno pytanie. Jak żyjesz z sąsiadami:mad:, bo ja dwa tarasy musiałem rozebrać i dopiero trzeci, jako element małej architektury ogrodowej mi się ostał Sąsiadów - niet a po drugie to mam go w projekcie więc nikt mi się nie doczepi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 03.01.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Może na śnieg na dachu położ na nim kable grzejne i w rozpuszczaj śniego jak go już za dużo będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 03.01.2011 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Może na śnieg na dachu położ na nim kable grzejne i w rozpuszczaj śniego jak go już za dużo będzie. Choć moja profesja związana jest z elektrycznością to i tak daleki jestem od uzależniania się od tego źródła energii. Jakoś nie czuję potrzeby by śnieg mi szybciej topniał a nawet 50cm tego białego puchu jakoś znacząco nie obciąż konstrukcji dachu i poliwęglanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 27.03.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam, fajny temat, fajny tarasja mam pytanie - pisałeś, że między płytami poliwęglanu masz przerwy (na krokwiach), czy nie zacieka tamtędy woda? nie można ich dać na zakład? i czym mocuje się poliwęglan do drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.03.2011 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Witam, fajny temat, fajny taras ja mam pytanie - pisałeś, że między płytami poliwęglanu masz przerwy (na krokwiach), czy nie zacieka tamtędy woda? nie można ich dać na zakład? i czym mocuje się poliwęglan do drewna? Płyty dociska się profilem aluminiowym z uszczelkami i z tego względu nic a nic mi nie zacieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 28.03.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 dziękina allegro widziałam poliwęglan 10mm wymiary 2,1mx6m za jakies 530 zł, ciekawe, czy to dobra cena, czy szukać taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgasior 11.04.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Taras fajowski - GRATULUJE pomysłu i wykonania !!! Właśnie podobny sobie wymyśliliśmy (i trafiliśmy na twój opis) i przystępujemy do realizacji, na początku myślałem o poliweglanie litym ale cena .... wiec bedzie komorowy. Proszę napisz dokładnie w jaki sposób zamocowałeś krokwie do łaty zamocowanej na murze, jeszcze jedno....na długości twego tarasu widzę 4 supy podtrzymujące dach, z twojego doswiadczenia jak myślisz czy wystarczyły by 2 ? Moje wymiary tarasu są takie same jak twoje 6x4 i tak sobie myśle czy niezamontowałeś zbyt dużych krokwi, ja myślałem o 10mm na 5 mm co 600 mm i poliwęglan 6 mm , napisz co o tym sodzisz , a Dziękuje i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.04.2011 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Przepraszam, że tak późno ale byłem ostatnio bardzo zajęty. ... Proszę napisz dokładnie w jaki sposób zamocowałeś krokwie do łaty zamocowanej na murze... Po 4 gwoździe z każdej strony krokwi dosuniętej na "styk" do belki przymocowanej na klockach dystansowych do styropianu. ... ...na długości twego tarasu widzę 4 supy podtrzymujące dach, z twojego doswiadczenia jak myślisz czy wystarczyły by 2 ?... Pewnie, że tak. Ja mam 4 bo tak mi ładnie pasują wizualnie. ... Moje wymiary tarasu są takie same jak twoje 6x4 i tak sobie myśle czy niezamontowałeś zbyt dużych krokwi, ja myślałem o 10mm na 5 mm co 600 mm i poliwęglan 6 mm , napisz co o tym sodzisz , Wytrzymać wytrzyma ale ja osobiście nie chciałem takich cienkich "zapałek". To ma być taki "prawdziwy, stary" taras. Te wymiary są tak dobrane by "cieszyły" oko a koszt jest drugorzędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts