Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kominek czy koza?

anuś

Recommended Posts

a jeśli nie chce rozprowadzenia ani płaszcza ani powietrznego- to co mam zrobić :-?

To bierz kozę :)

Ja przy swoim projekcie domu mam tak że koza ustawiona ustawiona w salonie ogrzewałaby około 45% powierzchni domu .... prowadzić dodatkowe prace po to aby zasilić w w ciepło 3 pokoje .... jest moim zdaniem nioewarte nakładów (tzw. korzyści marginalne)

• 6 years później...
  • Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Wczoraj z małżonką zaczeliśmy się zastanawiać nad kozą w domu, zamiast kominka.

Zwracam się z zapytaniem do urzytkowników i może instalatorów-sprzedawców piecy wolno stojących o wady czy zalety takowych urządzeń, szczególnie w porównaniu do kominków.

Pozdrawiam.

Krzysiek.

Ok. Zrozumiałem i się przyznaje, leń. Ale naprawiłem błąd; przeczytałem.

To w takim razie mam pytanie inne ale w tym samym temacie: czy taka koza bardzo się nagrzewa - chodzi o bezpieczeństwo dzieci, czy może są jakieś kozy z zimną obudową ale w nowoczenym dizajnie.

Dzieci do dwóch lat należy trzymać na smyczy (:D), potem pokazać

niebezpieczeństwo i będzie ok . Ja miałem płotek . Miał być dwa

lata , ale coś nie wyszło i był cztery :D

Zdecydowaliśmy się na kozę; czy ktoś mógłby polecić jakąś firmę producenta kóz albo wskazać na co zwracać uwagę przy wyborze kozy;

chcielibyśmy wydać 5-6 tyś (ile kosztuje podłączenie?? nie wiem) mamy rekuperację więc dopływ powietrza musi być z zewnątrz podobno do takiego urządzenia; reasumując:

- dopływ powietrza z zewnątrz

- nowoczesny dizajn

- koza będzie w narożniku

- powierzchnia salonu,kuchni i komunikacji 49 m2 (wysokość 2.55 m)

pozdrawiam

krzysiek

• 2 months później...
miszczu zduński ze zduńskiej wólki MASZ TUPET, nawet nie próbujesz zawoalować. zrób se blog o zarabianiu albo wykup reklamę!

Eeee - tam.

To nie jest tak.

Bo widzisz guzie, przed wojną pytają się Mośka co on tak źle wygląda i nerwowo wystaje przed swoim składem.

- A co mam dobrze wyglądać i nie być nerwowy, jak od rana nic w pysku jeszcze nie miałem.

- Masz przecież swój sklep - mówią.

- Tak, mam. Ale dopóki chodź jeden klient nic nie kupi, dopóty nic zjeść nie mogę.

Takie żydowskie jest przykazanie.

To może i Miszcz jest po prostu tylko głodny.;)

Ale nie powiem.

Romki są nawet niczego sobie.

miszczu .. albo wykup reklamę!

Takie miszczu to tak jak pisze kolega NF . Albo wykup sobie reklamę ?:eek: Reklama wykupiona .. Mogę jedynie zasugerować abyś kupił sobie .. wiesz co . A w ramach ZAPŁACONEJ REKLAMY http://www.kafle-kominki.pl/koza024.htm

Edytowane przez M***ki