_monia 18.10.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Witajcie, muszę wybrać wkłady kominowe (żeliwne) do 2 domów, które są razem połączone. Jeden dom ma 90 m2, drugi 200 m2. Pomóżcie wybrać mi wkłady i firmę, nie mam o tym zupełnie pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 19.10.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Witajcie, muszę wybrać wkłady kominowe (żeliwne) do 2 domów, które są razem połączone. Jeden dom ma 90 m2, drugi 200 m2. Pomóżcie wybrać mi wkłady i firmę, nie mam o tym zupełnie pojęcia. Ja zastanowiłbym się ile kasy chcę przeznaczyć na te kominki i później kupił wkład uznanego producenta. Cena niestety ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 19.10.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 heh1. jaką funkcję ma pełnić twój kominek grzewczą czy estetyczno-rekreacyjną??2. Ile razy na m-c będziesz nim palił?3. Jaki styl kominka, nowoczesny czy tradycyjny?4. Jaką powierzchnię powinien ogrzewać?5. Ile chcesz wydać?mając te dane udaj się do dystrybutora (-ów) wkładów i zbierz dane (najlepiej od więcej niż jednego). Wnioski wyciągniesz sam. Jedni polecają stalowe, inni żeliwne. Wybór należy do Ciebie. To tak jak dyskusja o wyższości tynków gipsowych nad cem-wap, lub ścianie 1w nad 2w lub 3w. Ilu doradców tyle opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts