Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

moim zdaniem, po poszukiwaniach i próbie rozeznania, bielski beton jest najlepszy. Chyba jednak najdroższy.

Zdecydowałem się ( dom już stoi ) na BK400 z BB.

Mój wykonawca, którego już chwaliłem na Forum ( oczywiście bez nazwisk i nazw firm, a notabene pewnie o tym nie wie :-) ) twierdzi, że z doświadczenia, lepsze parametry ma BK z BB niż Ytong i lepiej się z niego buduje. Czy to prawda ?! Nie wiem. Nie ja budowałem i pewnie tego już nie sprawdzę.

Pytałem też na targach przedstawiciela producenta BK z Łagiszy co sądzi o swoich produktach i konkurencyjnych i po pociągnięciu za język, stwierdził, że te z bielska mogą być przykładem.

Dużo też zależy od dostawcy, który dał mi większy rabat niż producent :o

No i transport, coby nie przywiózł Ci połowy porozbijanych.

Ważne aby folia nie była poroździrana, bo jeśli spadnie rzęsisty deszcz to ten BK jest już mało warty.

Cz.

https://forum.murator.pl/topic/11042-beton-kom%C3%B3rkowy/#findComment-169886

hej wszystkim i Tobie mTom :-)

zalezy czy sie zamierza robic sciane 1-warstwowa czy np. 2- lub 3-warstw.

jak 2,3-warstwowa to ecobet, np. 500 czy 600 moze byc

na pewno nie budowalbym z "najcieplejszego BK tzn. typu 350 z BB" : juz BK 400 jest

wystarczjaco slaby - prawdopodobnie niezaleznie od firmy

Krzysiek

https://forum.murator.pl/topic/11042-beton-kom%C3%B3rkowy/#findComment-170384