ALFBRAVO 13.10.2003 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Co sądzicie o jakości betonu komórkowego z zakładów : Ekobet - Oświęcim, Prefabet-Bielsko, Solbet. Czy ktoś budował z w/w materiałów. Proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2003 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 moim zdaniem, po poszukiwaniach i próbie rozeznania, bielski beton jest najlepszy. Chyba jednak najdroższy. Zdecydowałem się ( dom już stoi ) na BK400 z BB. Mój wykonawca, którego już chwaliłem na Forum ( oczywiście bez nazwisk i nazw firm, a notabene pewnie o tym nie wie ) twierdzi, że z doświadczenia, lepsze parametry ma BK z BB niż Ytong i lepiej się z niego buduje. Czy to prawda ?! Nie wiem. Nie ja budowałem i pewnie tego już nie sprawdzę. Pytałem też na targach przedstawiciela producenta BK z Łagiszy co sądzi o swoich produktach i konkurencyjnych i po pociągnięciu za język, stwierdził, że te z bielska mogą być przykładem. Dużo też zależy od dostawcy, który dał mi większy rabat niż producent No i transport, coby nie przywiózł Ci połowy porozbijanych. Ważne aby folia nie była poroździrana, bo jeśli spadnie rzęsisty deszcz to ten BK jest już mało warty. Cz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2003 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 Budowałem z BK z Ytong Ostrołęka - tzw. "półytong". Bloczek 5 PLN. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sta28 13.10.2003 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2003 To wyżej to moje, nie zalogowałem się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.10.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 Będę budowł z bloczków z Ecobetu. Są najbardziej popularne w mojej okolicy. Z tego co wiem jakiś czas temu zainwestowali w nowe maszyny, poprawiła się więc jakość. Mają stronę w cennikiem: http://www.ecobet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 14.10.2003 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2003 hej wszystkim i Tobie mTom zalezy czy sie zamierza robic sciane 1-warstwowa czy np. 2- lub 3-warstw. jak 2,3-warstwowa to ecobet, np. 500 czy 600 moze byc na pewno nie budowalbym z "najcieplejszego BK tzn. typu 350 z BB" : juz BK 400 jest wystarczjaco slaby - prawdopodobnie niezaleznie od firmy Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts