Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MacBook - opinie

Ew-ka

Recommended Posts

Miałam kiedyś laptopka Mac. Genialne urządzenie, absolutnie niezawodne, szybkie i w ogóle. Nie istnieje tam takie pojęcie jak "komputer się zawiesił". To jest inny świat komputerów - o niebo lepszy.

Gdyby było mnie stać, natychmiast kupiłabym sobie komputer Mac.

Nie będziesz żałowała, jeśli jej kupisz, Ewcia.

Pamiętać trzeba o jednym: wszelki grzebania przy systemie operacyjnym są zabronione. Jeśli zacznie się tam usuwać jakieś "niepotrzebne" foldery, przesuwać je między różnymi lokalizacjami na dysku, doinstalowywać jakieś "genialne" dodatki - klapa. Komputer zaniemówi.

MacIntoshe mają to do sibie, że ich konfiguracja jest sztywna i nie wolno jej naruszać.

Ale gorąco polecam, wspaniałe komputery.

córa uparla sie na MacBooka ....do tej pory wszyscy pracowalismy na Toshibie -czy ktoś pracuje albo zna opinie o MacBooku ...byłabym wdzieczna

Ew-ka, najwazniejsze pytanie to do czego ma byc ten notebook. Czy bedzie uzywany tylko standardowo (internet, podstawowe aplikacje), czy tez oczekiwania sa duzo wyzsze (grafika, opcja tabletu, dluga praca outdoor), ewentualna wspolpraca w domowej czy innej sieci.

córa uparla sie na MacBooka ....do tej pory wszyscy pracowalismy na Toshibie -czy ktoś pracuje albo zna opinie o MacBooku ...byłabym wdzieczna

Ew-ka, najwazniejsze pytanie to do czego ma byc ten notebook. Czy bedzie uzywany tylko standardowo (internet, podstawowe aplikacje), czy tez oczekiwania sa duzo wyzsze (grafika, opcja tabletu, dluga praca outdoor), ewentualna wspolpraca w domowej czy innej sieci.

oprocz w/w ..... mowi ,że do obrobki zdjec ,segregowania muzyki i inn....

nie mam wyjscia - trzeba kupic nowy laptop i teraz ma być Mac .... obawialam sie tylko ,że skomplikuje nam troche zycie ale opinie ( czytalam w necie) sa dosc dobre i chyba nie mam argumentow -dzieki ...szkoda tylko ,ze nikt nie wpisal zlych opini :roll: a moze ich nie ma :wink:

oprocz w/w ..... mowi ,że do obrobki zdjec ,segregowania muzyki i inn....

nie mam wyjscia - trzeba kupic nowy laptop i teraz ma być Mac .... obawialam sie tylko ,że skomplikuje nam troche zycie ale opinie ( czytalam w necie) sa dosc dobre i chyba nie mam argumentow -dzieki ...szkoda tylko ,ze nikt nie wpisal zlych opini :roll: a moze ich nie ma :wink:

Ew-ka, swoje notebooki glownie wykorzystuje (zawodowo) do obrobki fotografii (i to bardz "ciezkich" wagowo zdjec), grafik, digital painting ale rowniez dosyc intensywnie korzystam z roznych aplikacji obliczeniowych i zupelnie rozrywkowo czyli muzycznie i filmowo :)

Tylko przez chwile milam pomysl na Mac'a, ale zaden nie spelnil moich oczkiwan korelacji ceny do wydajnosci i design'u 8) Jedynie system operacyjny maja lepszy, niz ta moja Vista Ultimate, ale jakos do niej przywyklam.

Natomiast cala resze, czyli sprawnosc pracy, szybkosc rakcji, funkcjonalnosc i wrazenie estetyczne (co bardzo subiektywne mam jakby lepsze ;)

• 2 weeks później...

Mam białego MacBooka, wcześniej miałam tzw. lampkę - iMaca. jestem bardzo zadowolona. Nie wykorzystuję go zawodowo, ale poza zwykłe surfowanie po necie też wykraczam :) Dla edukacji są w iSpotach 10 % zniżki, a i jakieś wyprzedaże teraz widzialam :)

Trochę czasu już minęło- jaka decyzja Ew-ko?

Mam białego MacBooka, wcześniej miałam tzw. lampkę - iMaca. jestem bardzo zadowolona. Nie wykorzystuję go zawodowo, ale poza zwykłe surfowanie po necie też wykraczam :) Dla edukacji są w iSpotach 10 % zniżki, a i jakieś wyprzedaże teraz widzialam :)

Trochę czasu już minęło- jaka decyzja Ew-ko?

jakie ? jest i to biały :D Kaska zadowolona-bardzo ,chociaz ja go jeszcze na oczy nie widziałam ....zobaczymy ,ale mam nadzieję ze decyzja zostala podjeta słusznie :D

jakie ? jest i to biały :D Kaska zadowolona-bardzo ,chociaz ja go jeszcze na oczy nie widziałam ....zobaczymy ,ale mam nadzieję ze decyzja zostala podjeta słusznie :D

Wchodzą nowsze modele Macbookow i tez poprzedniej edycjisprzedają kilkset złotych taniej. U nas w gdańskim iSpocie widziałam.

Super, że decyzja już za Wami. Teraz tylko "odkrywać" tę nową maszynkę :)