boszax 18.10.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Mam pytanie dotyczące klejenia glazury na ścianach z bloczka gazobetonowego murowanego na zaprawie cementowo-wapiennej. Ściany wymurowane są wręcz idealnie, wszędzie pion, kąty itd. Czy można przyklejać glazurę bezpośrednio na taką ścianę, czy trzeba wcześniej ją czymś zaciągnąć. Jeśli istnieje konieczność zaciągania to czym? Niestety warstwa tego zaciąganego materiału nie może być grubsza niż 1cm , a najlepiej poniżej 0,5cm. Proszę o jakieś rady w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelgorczynski 18.10.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Ja miałem tynkowane na ostro, ale tylko dlatego, że trzeba było przykryć zbyt płytko położone rury. Natomiast można kłaść bezpośrednio, trzeba tylko wcześniej zagruntować środkiem wyrównującym chłonność podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 19.10.2008 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 No właśnie ja też mam rurki na styk, zachlapane cienko zaprawą. Czym to zaciągnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 19.10.2008 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 często spotykam sie na budowach z BK z takim rozwiązaniem że całe ściany najpierw fachman zaciąga klejem do glazury pacą z grzebieniem , po wyschnięciu dopiero klei płytki U siebie na Ytongu będę walił prosto na ścianę ,po uprzednim zagruntowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 12.04.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Podnoszę temat ponownie.Jaki środek gruntujący stosowaliście przy takim układaniu płytek? I czy klej też jakiś "specjalniejszy"?A może nie ma znaczenia, grunt to grunt a klej to klej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmnba 12.04.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Można użyć primera g jest to skoncentrowany preparat gruntujący na bazie żywic syntetycznych w dyspersji wodnej, do podłoży chłonnych. Przed gruntowaniem podłoży Primer G należy rozcieńczyć wodą w stosunku od 1:1 do 1:3 (jedna część preparatu i trzy części wody), w zależności od chłonności podłoża. A klej to sprawa rodzaju i formatu płytki. Generalnie przy dużych formatach zaleca się stosowanie klejów elastycznych lub nawet odkształcalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okiren 13.04.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2011 dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts