eweczek 19.10.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Bardzo prosze o poradę, co zrobić z szumiącymi kaloryferami? Mam piec miałowo-węglowy z podajnikiem, grzejniki "kermi" i ciągle szumi. W ciągu dnia tak nie słychać, bo dom żyje własnym życiem. Jednak wieczorem jak wszystko się wycisza (oprócz kaloryferów), można dostać szału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 19.10.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 może wystarczy zmniejszyć obroty pompki CO np z 3biegu na 2bieg albo z 2biegu na 1bieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 19.10.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 u mnie szumia,ale gdy zweza sie przekroj przeplywu wody wskutek dzialania glowic termostatycznych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.10.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Moje kermi też szumią ale tylko ten odpalony na górze. Te na dole nie.Może są lekko jeszcze zapowietrzone.Ewentualnie spytaj się swojego hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.10.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 moje na poddaszu też szumią .... a wygląda to tak, ze np. są ustawione na 3 i nie słychać ich ...w momencie zwiększenia głowicy na 4 czy 5 to zaczynają wydawać te swoje dziwne dźwięki w dzień faktycznie nie zwracam na to uwagi , ale w nocy kiedy podkręcam to niesie po całej chałupie małż chodzi i co jakiś czas odpowietrza ..instalacja jest świeża ...grzejemy raptem od 2 miesięcy , więc pewnie są jeszcze tak czy siak pozapowietrzane ...pożyjemy-zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts