nat 19.10.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Własnie posadzone drzewko odmiany RED HAEVEN Im dłuzej czytam tym mam wiekszy metlik -kiedy ciac ,kiedy pryskac na grzyba?czym zasilac i kiedy? Bardzo proszę o "sciage " lub odesłanie do konkretnego linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 19.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Też posadziłem 12 sadzonek i też proszę o pomoc!!!POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.10.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Najważniejsza jest ochrona przed kędzierzawością liści. Na jesieni oprysk Miedzianem, na wiosnę Syllitem (przed pękaniem pąków, przy temp. min. 6 stopni). Przy oprysku potraktować obficie całe drzewo (całe ma być zwilżone), oraz drzewa sąsiednie, gdzie grzyb może zimować. Ciąć w czasie kwitnienia. Zasilać na pewno nie teraz, jeśli to świeżo posadzone drzewko. Najlepiej wczesną wiosną, pół dawki, drugie pół później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nat 20.10.2008 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 A ten MIEDZIAN to co jest dokładnie?-dostałam w sklepie silit substrala i "kazali "tym...nie jestem jednak pewna czy takie małe świeżoposadzone drzewko pryskac....jak myslisz Dominika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 20.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Miedzian to Miedzian Taki preparat. Jak poprosisz, to ci dadzą. chyba jeden z popularniejszych. Nazywa się Miedzian WP50 czy z jakimś takim symbolem, nie pamiętam, ale każdy sprzedawca będzie wiedział o co chodzi. Syllit czy Silit - tym na wiosnę, nie teraz. Ja pryskałam tylko na wiosnę, podobno S. jest skuteczniejszy niż M. Więc teraz możesz odpuścić, i na wiosnę zrobić oprysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nat 20.10.2008 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 dziekuje bardzo powinnam dać rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts