Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Side by side - którą wybrać, która najlepsza? Pomocy!

selimm

Recommended Posts

Zdecydowany jestem na ten typ lodówki

Ale pojawiło się sie pewne, „ale"

-mianowicie : kostkarka i dystrybutor wody musi być podłączony

Za pomocą miedzianej rurki do zimnej wody pod ciśnieniem

Przerabiał to ktoś już może ?

Bo jakoś "kranowy" to mi się

Nie uśmiecha pić !

Myślałem, ze wleje mineralną do pojemnika i po kłopocie ...A tu niespodzianka

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

należy sie jeszcze zastanowić, czy rzeczywiście ta automat. kostkarka do lodu jest potrzebna

ja tez zdecydowałam się na lodówke typu side by side, ale wybiore chyba taka bez kostkarki i dystrybutora wody

świetna moim zdanie jest "składana" SIEMENSA - osobno kupuje sie chlodziarke, osobno zamrazarke plus łacznik - całośc kosztuje niecałe 5 tys

najbardzie podoba mi się ogromna i b. wygodna lodówka sharpa SJ-F79PS-SL

• 1 year później...

Witam.

Zaplanowałam do mojej kuchni lodówkę side by side.

Początkowo wybrałam Samsunga z kostakarką, poniewaz cena przystepna. Potem znalazłam Boscha, ale są jeszcze LG, Sharp i Whirlpool. Jako jedyny Whirlpool ma w klasie A+, reszta A. Ceny tych lodówek porównywalne (4000-5000 zł w internecie). Przegladałam rózne fora i posty, ale konkretów nie znalazłam.

Czy Whirlpool jest dobry w tych lodówkach? Czy warto? Może lepiej kupić Boscha w klasie A lub Samsunga, o którym są sobre opinie.

Pomózcie proszę. Pozdrawiam. Gosia

W zwiazku z tym ze sama jestem zainteresowana lodowka side by side moge podzielic sie informacjami zawartymi w branzowym pismie AGD- RTV infoserwis nr 7/2008, ktory zakupilam bo bylo tam zestawienie wszystkich dosepnych na rynku lodowek.( nawiasem mowiac w kazdym numerze jest b. duzo zestawien roznego sprzetu z podanymi danymi i cenami- chociaz od lipca te ceny zmienily sie sporo na korzysc nas kupujacych)

polecono

Samsunga RSJ1KERS

GENERAL ELEKTRIC GIE 21 IETFBB

WHIRPOOL 20RI-D4 PT

DAEWOO FRS-T20 FAM

LG GR-P227XTMA

SHARP SJF79PSSL

ELEKTROLUX ENC74800WX

LIBHERR SBS es 71550, 72730

BOSH KAN 60A40

MIELE KWFN 8706 SE ED-1

mam nadzieje ze troche to pomoxe w wyborze

ja zdecydowalam sie na Sharpa, ze wzgledy na klase A+ , zjada tylko 1,27 kWh na dobe :D

serdecznie pozdawiam