selimm 19.08.2007 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Zdecydowany jestem na ten typ lodówki Ale pojawiło się sie pewne, „ale"-mianowicie : kostkarka i dystrybutor wody musi być podłączony Za pomocą miedzianej rurki do zimnej wody pod ciśnieniem Przerabiał to ktoś już może ?Bo jakoś "kranowy" to mi się Nie uśmiecha pić ! Myślałem, ze wleje mineralną do pojemnika i po kłopocie ...A tu niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 19.08.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 my taka mamy. technicznie nie pomoge. podlaczenie bylo juz gotowe. uzywamy tylko kostkarke. wez pod uwage, ze co jakies 3 miesiace bedziesz musial wymieniac filtr do wody. roznice w smaku mozna doskolnale wyczuc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 19.08.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Miałem kupić, ale zrezygnowałem w Polsce jest poza nielicznymi miejscami z byt kiepska woda w kranach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.08.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja zamiast tego kupuję sharpa- bez kostkarki ewentualnie Hoover osobno zamrażarka w pionie i osobno lodówka w pionie- identyczny design mają dostosowany specjalny łącznik. Wysokość ok160cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.08.2007 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 ja mam LG bez kostkarki i jest super. Jej zdjęcia w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 20.08.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Miałem kupić, ale zrezygnowałem w Polsce jest poza nielicznymi miejscami z byt kiepska woda w kranach. wlasnie dlatego te lodowki maja wymienny filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 20.08.2007 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Jak wygląda ten filtr ? -gwarantuje usunięcie zawiesin takich jak: rdza, piasek, muł i zanieczyszczenia organiczne.... chlor i jego pochodne, pestycydy i inne szkodliwe substancje dociekliwość to jest paskudna cecha charakteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 20.08.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 U mnie za wodomierzem jest odejście wody do kuchni, na nim filtr. Mam nadzieję, że wodę z kranu w kuchni będzie można bez problemu używać do celów spożywczych, a razem z filtrem lodówki kostki lodu będą superdobre Na odejściu wody do łazienek nie ma już żadnego filtra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 21.08.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Widzialam kiedyś bodaj w Avansie lodówkę z kostkarką z użyciem wody mineralnej, nie znam dokładnie patentu, bo jakoś wtedy nie miałam czasu. W poprzednim domu miałam podłączona taką lodówkę do systemu odwróconej osmozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sorysat 01.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Jeden z typów Samsunga lodówek side by side nie wymaga podłaczenia do wody z sieci. Posiada on kostkarkę twistową. tzn. pojemnik do którego wlewa się wodę z podajnikiem lodu poprzez przekręcenie czegoś tam. Ten typ nie posiada dozownika wody zimnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 01.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 wyjsciem jest jeszcze zamontowanie filtra odwroconej osmozy przy lodówce - taka woda jest gotowa do picia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 01.09.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 należy sie jeszcze zastanowić, czy rzeczywiście ta automat. kostkarka do lodu jest potrzebnaja tez zdecydowałam się na lodówke typu side by side, ale wybiore chyba taka bez kostkarki i dystrybutora wodyświetna moim zdanie jest "składana" SIEMENSA - osobno kupuje sie chlodziarke, osobno zamrazarke plus łacznik - całośc kosztuje niecałe 5 tys najbardzie podoba mi się ogromna i b. wygodna lodówka sharpa SJ-F79PS-SL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.09.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Właśnie mi też w oko wpadł simens ten z możliwością połączenia zamrażarki i chłodziarki w jedna jakby side-by side i niezły cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 19.10.2008 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Witam.Zaplanowałam do mojej kuchni lodówkę side by side. Początkowo wybrałam Samsunga z kostakarką, poniewaz cena przystepna. Potem znalazłam Boscha, ale są jeszcze LG, Sharp i Whirlpool. Jako jedyny Whirlpool ma w klasie A+, reszta A. Ceny tych lodówek porównywalne (4000-5000 zł w internecie). Przegladałam rózne fora i posty, ale konkretów nie znalazłam.Czy Whirlpool jest dobry w tych lodówkach? Czy warto? Może lepiej kupić Boscha w klasie A lub Samsunga, o którym są sobre opinie. Pomózcie proszę. Pozdrawiam. Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altus_pl 19.10.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Też planowałem kupić SxS Samsung, ale ostatecznie wziąłem LG. Ceny porównywalne, ale design ciekawszy, no i dają obecnie 5 lat gwarancji za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olika 19.10.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A ja wybralam siemensa cena w ceneo 5800zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 19.10.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A co z Whirlpoolem? Czy jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 19.10.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Ja zachorowałam na tę lodówkę http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=307361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B.B. 20.10.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Mam tą, na którą choruje Izulek jest rewelacyjna polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superiwona 20.10.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 W zwiazku z tym ze sama jestem zainteresowana lodowka side by side moge podzielic sie informacjami zawartymi w branzowym pismie AGD- RTV infoserwis nr 7/2008, ktory zakupilam bo bylo tam zestawienie wszystkich dosepnych na rynku lodowek.( nawiasem mowiac w kazdym numerze jest b. duzo zestawien roznego sprzetu z podanymi danymi i cenami- chociaz od lipca te ceny zmienily sie sporo na korzysc nas kupujacych) polecono Samsunga RSJ1KERS GENERAL ELEKTRIC GIE 21 IETFBB WHIRPOOL 20RI-D4 PT DAEWOO FRS-T20 FAM LG GR-P227XTMA SHARP SJF79PSSL ELEKTROLUX ENC74800WX LIBHERR SBS es 71550, 72730 BOSH KAN 60A40 MIELE KWFN 8706 SE ED-1 mam nadzieje ze troche to pomoxe w wyborze ja zdecydowalam sie na Sharpa, ze wzgledy na klase A+ , zjada tylko 1,27 kWh na dobe serdecznie pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts