raffran 10.09.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Rozrzut cenowy to jest nawet przy jednym konkrenym modelu rzedu tysiaca zlotych. Tak bynajmniej bylo przy naszym Samsungu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 10.09.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 a nawet i 2.000 zł .... bo w internecie w porównywarkach już widziałam takie różnice, że się zastanawiałam kto kupuje u tych najdrozszych sprzedawców ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 10.09.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Tez mnie to zastanawia i sadzac po komentarzach trafiaja sie tacy co kupuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 10.09.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 mają za dużo pieniędzy czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 11.09.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 W grę wchodzi nie tylko kwestia finansowa - choć także, ale również słyszałam od kilku osób, że jak jest ten barek to podobno lakier odpryskuje na łączeniach.Natowmiast kostkarki po prostu nie chcę (przynjamniej na dzień dzisiejszy), chyba że mnie przekonacie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 11.09.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 ci, co mają niech przekonują ..... bo ja też pierwszy raz ...a dlaczego nie chcesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 11.09.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Może głupie pytanie ale nurtuje mnie od dłuzszego czasu. Czy do kostkarki do lodu koniecznie trzeba mieć podciągnietą wodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 11.09.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Mam najzwylkoejszą z LG. Nie wiem co to za parcie na te lodówki, w końcu to szafka na jedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SemperSolus 11.09.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Niestety, tak. Między innymi dlatego lodówki z kostkarkami są średnio o 1500-2000 droższe od swoich odpowiedników bez tej funkcji. Cenę podbija instalacja wodna, filtr wody, no i oczywiście sama kostkarka. Zdarzają się lodówki z niezależnym podajnikiem zimnej wody, który ma zasobnik napoju na drzwiach. W tym rozwiązaniu to użytkownik samodzielnie napełnia pojemnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 11.09.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Może głupie pytanie ale nurtuje mnie od dłuzszego czasu. Czy do kostkarki do lodu koniecznie trzeba mieć podciągnietą wodę ? No właśnie dlatego między innymi nie chcę mieć kostkarki do lodu, ponieważ jak robili u mnie hydraulicy to spytali czy chcę czy nie i ja powiedziałam w sumie bez zastanowienia że nie chcę - po co mam płacic za dodatkowy bajer? I chyba dlatego też nie chcę, lód zawsze można sobie samemu zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwa216 11.09.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Może możecie mi jakiś konkretny model polecić? Dlaczego wszyscy uparli się na tą kostkarkę do lodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.09.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Te lodowki do ktorych jest potrzebne podlaczenie wody maja przewod podlaczeniowy dlugi ok.6-7m(tak bylo w naszym wypadku), a sam przewod jest bardzo cienki zeby mozna go bylo poprowadzic, np za szafkami w pomieszczeniu gdzie nie ma bezposredniego podlaczenia wody za lodowka. Oczywiscie nie we wszystkich pomieszczeniach i przy kazdym umeblowaniu bedzie mozliwe wykorzystanie tego przewodu.A jesli chodzi o sama kostkarke i jej przydatnosc to napisze krotko. Nie mielismy pojecia, ze tyle lodu uzywa sie u nas w domu. Uwazam, ze te pare zlotych ktore bylo trzeba dolozyc do lodowki z kostkarka oraz dozownikiem wody nie zostaly wydane na marne.A lodowke mamy takahttp://www.zadowolenie.pl/?mod=produkty&action=zobacz&id=11412&id_kat=320&partner=c2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 11.09.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Też mnie to strasznie ciekawi, może Ci co mają i użytkują powiedzą jak często i do czego używają tej kostkarki??? Może naprawdę to praktyczne, nie mówię, że nie, ale szczerze to nie widzę innych zastosowań lodu jak do drinków czy napojów, soków latem, ale wtedy i tak zazwyczaj są one już schłodzone w lodówce. A nie widzę też specjalnego problemu zrobienia lodu w woreczkach i wrzucenia go zamrażarki, są też fajne pojemniczki na lód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.09.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Masz racje mozna uzywac lodu z woreczkow tak tez robilismy przez lata i jaks sie zylo. Przy kostkarce nie masz problemu ze lodu zabraknie w najmniej oczekujacym momencie, nie pilnujesz nie nastawiasz, masz dodatkowe miejsce w zamrazarce. Jezeli do lodowki, jaka by ona nie byla zawsze jest za mala wstawisz mleko,olej, jakies piwo na wstawienie butelek z woda, czy paru kartonow sokow nie bardzo masz juz miejsce, a latem tak jak pisales fajnie jest sie napic czegos chlodnego z lodem. Nikogo do niczego nie chce namawiac, jezeli ktos uwaza takie "gadzety" sa zbedne ma wybor i moze kupic ladowke pozbawiona czegos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 11.09.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Nie nie, ok, ja się zastanawiam nad projektem kuchni i właśnie i lodówką, i tak mnie ciekawi ta kostkarka pod względem praktycznym. Dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.09.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Jest jeszcze inna mozliwosc, zamiast kostkarki dozownik do wody. Do tego jest jednak tez potrzebna woda bierzaca, chociaz niekoniecznie bo to moze zalezec od lodowki.Sadze, ze podciagniecie tej jednej rurki na odpowiednim etapie prac pod miejsce gdzie jest przewidziana lodowka jest kosztem minimalnym wrecz moge napisac ze zadnym w porownaniu z cala reszta. A kiedys moze przyjsc taki moment, ze bedzie jak znalazl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 11.09.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 najlepiej iść na porządną zapijaną imprezę do kogoś kto ma lodówkę z kostkarką... i się wtedy samemu przekonać , że jest potrzebna.... auta bez klimy też kiedyś jeździły... kostkarka to nie kwestia życia lub śmierci , ale praktyczne urządzenie , podnoszące komfort życia... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 11.09.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 najlepiej iść na porządną zapijaną imprezę do kogoś kto ma lodówkę z kostkarką... i się wtedy samemu przekonać , że jest potrzebna.... auta bez klimy też kiedyś jeździły... kostkarka to nie kwestia życia lub śmierci , ale praktyczne urządzenie , podnoszące komfort życia... pozdr Nie mam lodówki z kostkarką, ale mam dużo ciekawych pojemników do lodu o różnych kształtach kostek (woreczków nigdy nie używałam), nigdy mi lodu nie zabrakło, a jak sąsiedzi robią imprę to bardzo często są u mnie po lód A w dodatku robię czasami kolorowe kostki lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klodziki 11.09.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Zdradź sposób na kolorowe kostki lodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 11.09.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 pewnie woda z sokiem .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts