Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia - szafki w kolorze wenge - dobor kolorów, płytek

arluka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

BRATER, jezeli to pytanie do mnie,

to kieruję się upodobaniem do tego, zeby mój dom wygladał jak mój dom, a nie jak katalog z poularnymi meblami.

Oczywiście wszystko jest kwestią gustu, ale chyba trudno uwierzyć że tyle osób wybierających jeden i ten sam typ kuchni kieruje sie wyłacznie własnymi upodobaniami. Strasznie zaskakująca ta absolutna zbieżność upodobań!

Wiec raczej jest to moda, mody szybko przemijaja .......... a kuchnia kosztuje sporo więc chyba nie warto się tej mody trzymac tak kurczowo.

Zwłaszcza, jak kuchnia nie jest zbyt słoneczna.

Palisander :

http://www.chobot.pl/images/stories/chobot.pl/frn_rek_palisander.jpg

Teak:

http://www.chobot.pl/images/stories/chobot.pl/frn_rek_teak.jpg

A może Zebrano ? :

http://www.chobot.pl/images/stories/chobot.pl/frn_rek_zebrano1.jpg

A fronty - może teak, palisander ? Coś mniej oklepanego niż wenge.

Wszystkie zaprezentowane kuchnie sa ładne - nie powiem, ale podobnie jak cytowany forumowicz, także mam odczucie, że to wenge jest już nieco przebrzmiałe... po prostu, gddzie nie wejdę to wenge :roll: Zresztą podobnie wszelkiej maści beże w łazienkach, gdzie nie spojrzę to beże, brązy, beże...

Wiem, że o gustach się nie dysktuje, ale mam odczucie, że zbyt tego dużo wokół...

BRATER, jezeli to pytanie do mnie,

to kieruję się upodobaniem do tego, zeby mój dom wygladał jak mój dom, a nie jak katalog z poularnymi meblami.

Oczywiście wszystko jest kwestią gustu, ale chyba trudno uwierzyć że tyle osób wybierających jeden i ten sam typ kuchni kieruje sie wyłacznie własnymi upodobaniami. Strasznie zaskakująca ta absolutna zbieżność upodobań!

Wiec raczej jest to moda, mody szybko przemijaja .......... a kuchnia kosztuje sporo więc chyba nie warto się tej mody trzymac tak kurczowo.

Zwłaszcza, jak kuchnia nie jest zbyt słoneczna.

Jak to łatwo ptrzychodzi krytykować. A może jednak nie każdy kieruje się aktualną modą i tak po prostu wybiera to co mu sie podoba. Wspólnie z żoną przejrzeliśmy wiele projektów, frontów, byliśmy w wielu firmach zajmujących się projektowaniem kuchni. Do ostatecznego wyboru przebyliśmy długą drogę od kuchni rustykalnej w jasnych kolorach po bardziej w stylu nowoczesnym w k. wenge i blatami w kolorze buku. Był i jest to nasz przemyśalny wybór a nie kierowanie się modą. Kuchnia ma nam sie podobać, a nie zawsze jest tak z tym co aktualnie modne. Nie krytykujemy, szanując wybór iinych, tego że np. wybrali coś co jet modne. Może trochę więcej wyrozumiałości dla innych .

na zdjęciach może nie widać, ale z venge mam fronty, ramy i kilka elementów mam w odcieniu orzechowym. Oczywiścienie zamierzam się spierać, czy coś jest zbyt popularne i w nadmiarze, ale jesli coś mi się podoba, to nawet gdybym widział to w co drugim domu, nie zawahałbym się przed wyborem. W końcu ważne to co u mnie, a nie u innych. A jeśli komus nie podoba się wystrój mojego mieszkania, może spotykać się ze mną w innym miejscu :)

A może naturalna czereśnia ?

Nie jest to ani ciemny kolor jak wenge ani jasny jak buk, pięknie usłojowiona a przy okazji ma taki "słoneczny" kolor.

Może podobna troszkę do tej z zielonymi dodatkami - dlatego ja bym wskazała na nią właśnie jako najciekawszą dla mnie.

Z drugiej strony jako zwolenniczka naturalnej czereśni w kuchni.... zamówiłam białe meble :)

BRATERa gdzie zamawiałaś swoją kuchnie? i jesli mozna wiedziec ile za nia zapłaciłaś?

Kazdy ma swoje zdanie, jednemu podoba sie to, innemu tamto, zeby zdązyc za modą musiałabym być milionerką, a wenge i tak mi sie podoba i nawet jak jest oklepane i wyjdzie z mody to bedze mi sie nadal podobać :D wazne zeby dobrze sie czuć we własnej kuchni :lol:

Nie wiem dlaczego wywołałam, taką ostrą reakcje.

Nie krytykuję żadnej przedstawionej tu kuchni, po prostu dzielę się moimi spostrzeżeniami na temat tego, co oglądam w rożnych domach, nie tylko tu na forum, ale tez u znajomych- na żywo.

A spostrzezenia są takie a nie inne, własicwie 90 % nowych kuchni to wenge. Ta zbieżność gustów przy jednoczesnym niby-nie podążaniu za modą

jest po prostu zaskakująca. Uważam, ze to poprostu nie możliwe żeby wszystkim podobało sie to samo.

Proszę mnie czytać z większą uwagą a mniejszymi emocjami.

Albo nie czytać wcale.

Nie wiem dlaczego wywołałam, taką ostrą reakcje.

Nie krytykuję żadnej przedstawionej tu kuchni, po prostu dzielę się moimi spostrzeżeniami na temat tego, co oglądam w rożnych domach, nie tylko tu na forum, ale tez u znajomych- na żywo.

A spostrzezenia są takie a nie inne, własicwie 90 % nowych kuchni to wenge. Ta zbieżność gustów przy jednoczesnym niby-nie podążaniu za modą

jest po prostu zaskakująca. Uważam, ze to poprostu nie możliwe żeby wszystkim podobało sie to samo.

Proszę mnie czytać z większą uwagą a mniejszymi emocjami.

Albo nie czytać wcale.

A może jednak jest to możliwe i Twoim znajomym podoba się to samo, mają podobne gusty 8). Może też wszyscy oni podążają tylko za tym co modne, a nawet jeśli tak to co w tym złego, to ich sprawa, nam nic do tego. Oglądając kuchnie w mieszkaniach i domach moich znajomych nie mogę potwerdzić Twojej tezy, że 90% to wenge, również w wielu salonach z kuchniami wenge to jeden z licznych kolorów wystawianych tam kuchni ,a uwierz mi jest ich sporo tj. salonów w Trójmieście.

a mnie się i tak podoba venge. I to już od dawna :roll: . I u nas jeszcze nie jest oklepana, z moich znajomych nikt takiej nie ma. Ale chyba będę praktyczniejsza i kuchnia będzie jaśniejsza... :p

A, wiem co myślicie. Gdzie ja mieszkam, co? :lol: :lol:

Taka średnio zabita dechami wiocha..

Moja kuchnia dopiero sie robi, będzie za dwa tygodnie, nadal też uważam ,że meble wenge są ładne i nie kieruję sie tu modą. Łazienkę zresztą też planuję beżową -to nic ,że oklepana- dobrze czuję się w tym kolorze. Dla urozmaicenia wc mam jaśninowo czerwone , tzn czerwona podłoga i ściana pod sufitem, reszta jasminowa- efekt zapewne kontrowersyjny-choć nieoklepany.

• 7 months później...