Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kuchnia - szafki w kolorze wenge - dobor kolorów, płytek

arluka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 160
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja mam kolejny dylemat. Za miesiąc zamawiamy kuchnię a ja nadal nie mogę się zdecydować. Tzn. wiem, jaki chcę model ale kolor to już duuuuży dylemat. Proszę, wyraźcie swoją opinię, które z nich kolorystycznie są wporządku?

http://images26.fotosik.pl/19/ac43ff813b76da15med.jpg

jeśli chodzi o mnie, to to jest nr jeden. sama jednak zdecydowałam się wbrew modom, na jasne - brzoza syberyjska.

a ja niestety nie jestem oryginalne cały dom w kolorach venge :wink:

ja mam tak samo ;)

i absolutnie się nie przejmuję czy jest obecnie modny czy nie, czy będzie za rok czy pięć ;)

uwielbiam ten kolor, mamy również zamówioną kuchnię w tym kolorze

będzie we wrześniu, a ja już nie mogę się na nią doczekać ! ;)

http://img98.imageshack.us/img98/1148/zdjcie005im5ea8.jpg

ja mam taka, nie skonczona

wklejam bo podoba mi sie zdjecie nr 1 :) ta zielen

tylko nie wiem jaki kolor na sciane, podłoga jest grafitowa pól na pół z parkietem merbau

Witam czy mozesz mi powiedziec co to za szafka w rogu koło kuchenki?U mnie jest problem z miejscem i myslimy o "slepej"szafce naroznej tak aby płyte (w tym samym miejscu co u ciebie kuchenka) umiescic na srodku sciany tak aby okap był posrodku a nie z boku.....powiedz jak to jest u was szafka slepa?

• 2 months później...
Mam pytanie do osób, które mają meble w kolorze wenge. Czy bardzo widoczny jest kurz na frontach mebli? Czy meble są łatwe w utrzymaniu czystości? Osobiście chcę kupić meble w tym kolorze ale obawiam się widocznego kurzu i plam na meblach. Teraz mam meble w kolorze wiśni i są idealne nic na nich nie widać. Proszę o rady i może jakieś zdjęcia kuchni w tym kolorze?

• 9 months później...

Mysle caly czas o kuchni i nie wiem juz jakie kafelki wybrac. Kuchnia ma byc w kolorze wenge z 2 szafkami z matowego szkla w ramkach aluminium, agd w inoxie. Styl nowoczesny. Jakie kafelki do tego wybrac? Kremowe, bezowe czy moze jakies chłodniejsze np. biale, szare?

Myslalam o mozaice Dune Beige, ale nie wiem czy nie bedzie za ciemna. Moze zamiast mozaiki lepiej beda pasowaly duze kafelki?

Macie moze jakies pomysly? Za kazde bede wdzieczna

No właśnie tego się obawiałam, a spodobały mi się bezowe płytki i mozaika .... muszę poszukać coś innego.

Jeszcze myślałam przez chwilę o wstawieniu do kuchni dekorów z Tender Way Viola ale chyba nie będą się nadawać do pary i gorącego tłuszczu.

asizo - a jakie masz te kafelki dokładnie firma/nazwa?