olaczek 23.10.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Nie mam co prawda psa, ale mam kota. Kiedy z nami zamieszkał, kanapy skórzane od Klera w 2 pokojach już były. Zaznaczam - kot nie drapał specjalnie kanapy, wszelkie rysy na skórze powstały kiedy był malutki i wykonywał niezdarne, mało precyzyjne skoki lub w trakcie gonitwy w fazie kociej głupawki. Koce są, ale jak kot wskakuje to lubią się przesuwać. Wniosek, w przyszłości wymiana. Osobiście wybieram kota niż kanapę, daje więcej przyjemności Plus kanapy skórzanej - wystarczy przetrzeć mokrą szmatką, nie trzeba odkurzać. Minus - dyskomfort chłodu kiedy się na niej siedzi lub leży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 23.10.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Plus kanapy skórzanej - wystarczy przetrzeć mokrą szmatką, nie trzeba odkurzać. Minus - dyskomfort chłodu kiedy się na niej siedzi lub leży Może dlatego niektóre zwierzaki tak lubią ten chłodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 23.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Może dlatego niektóre zwierzaki tak lubią ten chłodek faktycznie cos w tym jest, aczkolwiek ja mam kanapy z tapicerką materiałową i psy też je uwielbiają myślę, że jednak głóna rolę grają relacje społeczne: chcę być tam gdzie pani/pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguś1982 23.10.2008 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Może dlatego niektóre zwierzaki tak lubią ten chłodek faktycznie cos w tym jest, aczkolwiek ja mam kanapy z tapicerką materiałową i psy też je uwielbiają myślę, że jednak głóna rolę grają relacje społeczne: chcę być tam gdzie pani/pan zgadzam się a kanpay jak bee wychodzić to bedą przykryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 23.10.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Mam podobny problem.....tylko z kotem Baaardzo chcialabym miec skórzany wypoczynek ale niestety chyba ze wzgledu na naszego futrzaka (psota nieziemska....zreszta jak to maz mowi to nie jest kot tylko PSOT) musimy zrezygnowac ....Nasz kot w szczegolnosci upodobal sobie tylne obicia foteli , pomimo ze ma specjalnie dla niej zakupione piekne duze drapaki ....widocznie jej sie tak bardzo nie podobaja jak nam Kota nie da sie oduczyc lub nauczyc niewchodzenia na kanapy (a przynajmniej nie naszego) tak wiec pozostaja tylko obicia zamszowe, nubukowe itp. Nie wiem czy tutaj zaglada zaba-gonia ale z tego co widzialam to niedawno zakupili sobie piekny narożnik ze skory i baaardzo mnie ciekawi co na to Jej kot ?? Moze jest bardzieje "rozgarnięty" od mojego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 23.10.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 To nie kwestia rozgranięcia Twojego futrzaka Wiele lat miałam psa i dopiero teraz kot uczy mnie pokory. Tak jak pisałłam wcześniej mój kocurek nie drapie mebli (bardzo się tego bałam z uwagi na 2 ukochane XiX stoły). Ale tylko kociarze wiedzą, że nie da się spacyfikować kociej głupawki i wtedy kot (ułożony czy PSOT ) nie odpowiada za siebie, tylko szaleje po całym domu . I tego nikt z nas ludzi nie zmieni. p/s proszę podrapać PSOTA pod brodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 23.10.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 olaczek dzieki wielkie...podrapie Taaak...tylko ze moja kotka (5 miesiecy) ciagle ma ta "gupawke"....ona jest wszedzie, na szafie, na meblach kuchennych, w doniczkach, na firankach ...ostatnio to nawet po karniszu chciala sie przejść .... nie wiem kiedy jej to przejdzie....czy w ogole przejdzie ....ale pomimo tego wszystkiego jak juz Ktos wczesniej napisal ...wole kota/psa niz skórzana kanape......poniewa daje wiecej radosci Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrekaa 23.10.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Skórzana kanapa a pies? Jak najbardziej, to futrzaka trzeba nauczyć gdzie jest jego miejsce, a nie futrzak właściciela co ma kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 23.10.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 A ja tam swoich futrzaków wcale nie musiałam uczyć gdzie jest ich miejsce... same wiedziały, że fotele są dla państwa a kanapa dla nich Gorzej jak przyjdą goście, no cóż, wtedy kto pierwszy ten lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts