Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

psy a kanapa skórzana

aguś1982

Recommended Posts

Nie mam co prawda psa, ale mam kota. Kiedy z nami zamieszkał, kanapy skórzane od Klera w 2 pokojach już były. Zaznaczam - kot nie drapał specjalnie kanapy, wszelkie rysy na skórze powstały kiedy był malutki i wykonywał niezdarne, mało precyzyjne skoki lub w trakcie gonitwy w fazie kociej głupawki. Koce są, ale jak kot wskakuje to lubią się przesuwać.

Wniosek, w przyszłości wymiana. Osobiście wybieram kota niż kanapę, daje więcej przyjemności :wink:

Plus kanapy skórzanej - wystarczy przetrzeć mokrą szmatką, nie trzeba odkurzać. Minus - dyskomfort chłodu kiedy się na niej siedzi lub leży

Może dlatego niektóre zwierzaki tak lubią ten chłodek :)

faktycznie cos w tym jest, aczkolwiek ja mam kanapy z tapicerką materiałową i psy też je uwielbiają :roll: myślę, że jednak głóna rolę grają relacje społeczne: chcę być tam gdzie pani/pan :wink:

zgadzam się a kanpay jak bee wychodzić to bedą przykryte

Mam podobny problem.....tylko z kotem :roll:

Baaardzo chcialabym miec skórzany wypoczynek ale niestety chyba ze wzgledu na naszego futrzaka (psota nieziemska....zreszta jak to maz mowi to nie jest kot tylko PSOT) musimy zrezygnowac :-? ....Nasz kot w szczegolnosci upodobal sobie tylne obicia foteli , pomimo ze ma specjalnie dla niej zakupione piekne duze drapaki ....widocznie jej sie tak bardzo nie podobaja jak nam :wink:

Kota nie da sie oduczyc lub nauczyc niewchodzenia na kanapy (a przynajmniej nie naszego) tak wiec pozostaja tylko obicia zamszowe, nubukowe itp. :-?

Nie wiem czy tutaj zaglada zaba-gonia ale z tego co widzialam to niedawno zakupili sobie piekny narożnik ze skory i baaardzo mnie ciekawi co na to Jej kot :wink: ?? Moze jest bardzieje "rozgarnięty" od mojego :roll:

Pozdrawiam

To nie kwestia rozgranięcia Twojego futrzaka :wink:

Wiele lat miałam psa i dopiero teraz kot uczy mnie pokory.

Tak jak pisałłam wcześniej mój kocurek nie drapie mebli (bardzo się tego bałam z uwagi na 2 ukochane XiX stoły). Ale tylko kociarze wiedzą, że nie da się spacyfikować kociej głupawki i wtedy kot (ułożony czy PSOT :) ) nie odpowiada za siebie, tylko szaleje po całym domu :). I tego nikt z nas ludzi nie zmieni.

p/s proszę podrapać PSOTA pod brodą

olaczek

dzieki wielkie...podrapie :wink: :D

Taaak...tylko ze moja kotka (5 miesiecy) ciagle ma ta "gupawke"....ona jest wszedzie, na szafie, na meblach kuchennych, w doniczkach, na firankach ...ostatnio to nawet po karniszu chciala sie przejść :wink: .... nie wiem kiedy jej to przejdzie....czy w ogole przejdzie

:roll: :wink:

....ale pomimo tego wszystkiego jak juz Ktos wczesniej napisal ...wole kota/psa niz skórzana kanape......poniewa daje wiecej radosci :D

Pozdrawiam