jerzyciszewski 19.10.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 witam dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka, otóż pompa GRUNDFOS do CO nagle przestała pracowac, rozmontowałem, recznie obróciłem wirnikiem i po właczeniu do sieci obraca sie, no to włożyłem w obudowe i skreciłem. Właczyłem i usłyszałem charakterystyczny szum poczatkowego wypychania wody ale potam wszystko ustało. Kaloryfery zawsze szumiały gdy pompa pracowała, ale teraz cisza. Sprawdzam "uchem" a pompa milczy, tylko uzwojenie pobiera prad i sie całosc grzeje. Mam zapasowa pompe i zamontuje, ale przeciez w tej pompie nie ma co sie psuc. Co to moze byc? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 20.10.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 witam dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka, otóż pompa GRUNDFOS do CO nagle przestała pracowac, rozmontowałem, recznie obróciłem wirnikiem i po właczeniu do sieci obraca sie, no to włożyłem w obudowe i skreciłem. Właczyłem i usłyszałem charakterystyczny szum poczatkowego wypychania wody ale potam wszystko ustało. Kaloryfery zawsze szumiały gdy pompa pracowała, ale teraz cisza. Sprawdzam "uchem" a pompa milczy, tylko uzwojenie pobiera prad i sie całosc grzeje. Mam zapasowa pompe i zamontuje, ale przeciez w tej pompie nie ma co sie psuc. Co to moze byc?Czy pompa nie chodziła przypadkiem "na sucho"? Masz dobrze odpowietrzoną instalację ? Może być uszkodzony kondensator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts