eisenberger 19.10.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 witam!~ czy ktos ma patent na cos fajnego zamiast DROGIEJ kostki brukowej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 19.10.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 U nas na razie będzie droga utwardzona grubym, a na to drobnym kamieniem, tak, żeby później w razie przypływu gotówki dać na to kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 19.10.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 My robimy za tydzień Pressbeton . Koszt całkowity ok 130zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 19.10.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 My robimy za tydzień Pressbeton . Koszt całkowity ok 130zł/m2 tanie rozwiazanie doprawdy .... zdaje sie, ze wlasnie czegos takiego szuka autor watku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 19.10.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 witam!~ czy ktos ma patent na cos fajnego zamiast DROGIEJ kostki brukowej ??? Przecież to jest najtańszy sposób na byle co, chcesz fajne to połóż klinkier lub kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zk140t 19.10.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 witam!~ czy ktos ma patent na cos fajnego zamiast DROGIEJ kostki brukowej ??? Przecież to jest najtańszy sposób na byle co, chcesz fajne to połóż klinkier lub kamień. Mało jeszcze widziałeś. Najtaniej właśnie kosztuje kamień. Prawdziwa kostka brukowa zaczyna się niestety od kwoty 120 zł/m2. Do do tego podbudowa i wykonanie, co daje na starcie 220 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 20.10.2008 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 witam!~ czy ktos ma patent na cos fajnego zamiast DROGIEJ kostki brukowej ??? Przecież to jest najtańszy sposób na byle co, chcesz fajne to połóż klinkier lub kamień. Mało jeszcze widziałeś. Najtaniej właśnie kosztuje kamień. Prawdziwa kostka brukowa zaczyna się niestety od kwoty 120 zł/m2. Do do tego podbudowa i wykonanie, co daje na starcie 220 zł/m2. Kamień elewacyjny kosztuje od 240 zł wzwyż (taki jak mi sie podoba ponad 400 zł za m2). Myśle że kamień na chodnik czy podjazd itp będzie X razy droższy. Myśle że tańszy od kostki brukowej jest beton, nawet przywieziony z gruchy, tylko czy ma jakieś walory estetyczne?? Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.10.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 zrobiliśmy w zeszłym tygodniu podjazd i ścieżki z kamienia klińca (szary po 60 zł za tonę) ograniczone krawężnikami betonowymi (takimi cieńszymi niż standardowe) ... 50mb krawęznika + 10 ton kamienia szarpnęło mnie 1000zeta ... ale to i tak z 5 razy mniej niż szarpnęłaby mnie kostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 20.10.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No ale na ile te 10 ton kamienia starczy? Przecież to marna kupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.10.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 nie, bo pewnie co roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.10.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 sprawa wygląda tak w ubiegłym roku na podjździe wysypałam se 18 ton kamienia kopalnianego po to , żeby mozna było tam parkować samochodami ...przez rok się to ubiło, zlasowało i teraz na to wysypałam warstwę klińca ograniczając krawęznikami ...podjazd ma wymiary uśredniając szer. 4,5m , długość ok. 9m ze ścieżką od furtki nic wcześniej nie było robione - kliniec ograniczony krawężnikami wysypany bezpośrednio za ziemię ...ścieżka ma wymiary uśredniając 10m długości i 1,5m szerokości no i jest jeszcze ścieżka łącząca ścieżke do domu z podjazdem ...jakieś 3 m. długości i 1,5 m. szerokości grubość warstwy klińca w porywach 10-15cm na wszystko w/w stykło mi 10 ton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1707 24.10.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ja kupiłem w firmie, która rozbiera stare chodniki płytki 50x50 gr. 8 cm, za szt 2.50 zł - 1 m2 =10 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 24.10.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 witam!~ czy ktos ma patent na cos fajnego zamiast DROGIEJ kostki brukowej ??? Przecież to jest najtańszy sposób na byle co, chcesz fajne to połóż klinkier lub kamień. Mało jeszcze widziałeś. Najtaniej właśnie kosztuje kamień. Prawdziwa kostka brukowa zaczyna się niestety od kwoty 120 zł/m2. Do do tego podbudowa i wykonanie, co daje na starcie 220 zł/m2. Może i mało widziałem Kamień z podbudową kosztuje od 400 zł w górę, ale kamień a nie jakieś g...o z tłucznia, a nasza słynna kostka brukowa to najtańsze badziewie z betonu(czasami kamienna) Fakt że za kostkę z podbudową trzeba dać 100zł/m2, dla mnie szkoda kasy na coś takiego. p.s. Kamień jest to piaskowiec, granit, ręcznie obrabiany i układany podobnie jak elewacja na budynkach. Pozdrawia mało wiedzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vers 14.11.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Dziwne pytanie, może chodzi ci o kamień na bruk. W tym wypadku taniej będzie użyć odpadów kamiennych. Bardzo ładnie wyglądają i są sporo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.04.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Wracam do pytania sprzed roku.Nie chcialabym dawac kostki brukowej. Mam brame garazowa normstala i jest ona wpuszczona w sciane, tzn. nie jest na rowni ze sciana zewnetrzna.Od wnetrza bramy do sciany jest jakies 30cm na podlodze wylanego grubego betonu. Wczesniej mialam normalna drewniana brame garazowa, rowno ze sciana teraz jest te 30cm na podlodze. W garazu chce polozyc gres, ale nie chce, aby wystawal na zewnatrz poza brame.Nie chce tez zrywac tego betonu. Co mam polozyc na zewnatrz, aby bylo plaskie, nie jak kostka grube, i zmiescilo mi sie pod brama?Nie wiem czy jasno wyjasnilam o co mi chodzi. Widzialam rozne rozwiazania albo wystajace plytki z garazu na zewnatrz albo polozone inne na zewnatrz, na tej szerokosci 30cm, a dalej juz, np. kostka brukowa.A ja chce tylko jedna rzecz na zewnatrz, nie chce laczyc dwoch matarialow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 11.04.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 sprawa wygląda tak w ubiegłym roku na podjździe wysypałam se 18 ton kamienia kopalnianego po to , żeby mozna było tam parkować samochodami ...przez rok się to ubiło, zlasowało i teraz na to wysypałam warstwę klińca ograniczając krawęznikami ...podjazd ma wymiary uśredniając szer. 4,5m , długość ok. 9m ze ścieżką od furtki nic wcześniej nie było robione - kliniec ograniczony krawężnikami wysypany bezpośrednio za ziemię ...ścieżka ma wymiary uśredniając 10m długości i 1,5m szerokości no i jest jeszcze ścieżka łącząca ścieżke do domu z podjazdem ...jakieś 3 m. długości i 1,5 m. szerokości grubość warstwy klińca w porywach 10-15cm na wszystko w/w stykło mi 10 ton a jaka warstwa tego kamienia kopalnianego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 12.04.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Czy może ktoś z was użytkuje, albo spotkał się z opinią o tym podłożu. http://www.hansegrand.pl/Przekroje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 12.04.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Niestety wybrukowanie kosztuje . U mnie właśnie robią. Cenowo 110zl/mkw bez fajerwerków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 12.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 U mnie nie chodzi o koszty. Podjazd nie jest duzy, to cenowo nie byloby tak strasznie. Nie chce tylko dawac kilku rodzajow podloza, na zewnatrz za brama.Potrzebuje cos cienkiego albo takiego co jest cienkie i to moglabym polozyc tuz przed brama na zewnatrz.I identyczne grubsze, polozone na samym podjezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 18.04.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 U mnie nie chodzi o koszty. Podjazd nie jest duzy, to cenowo nie byloby tak strasznie. Nie chce tylko dawac kilku rodzajow podloza, na zewnatrz za brama. Potrzebuje cos cienkiego albo takiego co jest cienkie i to moglabym polozyc tuz przed brama na zewnatrz. I identyczne grubsze, polozone na samym podjezdzie. ja mam dwie propozycje: 1. tam gdzie jest beton można dać cienki granit płomieniowany, a dalej kostkę granitową (będzie jednolity kolor, ale nie jednolita faktura) 2. usunąć jakieś 4-5 cm betonu (szlifierka kontowa) i położyć kostkę bezpośrednio na tym betonie (dowolną) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts