Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co zamiast kostki ....... ?

eisenberger

Recommended Posts

kurna tak czytam wszystkich i dochodzę do wniosku ,że do jakiego postu bym nie zajrzał to wszystko by mi się przydało :oops: .Podłącze się na moment.Miałem układać kostkę brukową na tarasie i przed głównym wejściem do domu.Teraz zgłupiałem.Zamontowali mi drzwi wejściowe i pomysł z z ułożeniem kostki spalił.Nie mieści się 4cm-owa, a takie miałem pomysły.Na tarasie zmieści się.Tylko czy to nie "rozjedzie" się w wyglądzie?Tu kostka a tam coś innego.Dodam ,że chciałem układać kostkę na wylane w całości betonowe powierzchnie.Z opaską koło domu też widzę pomysłów niemało.Może i mi ktoś przy okazji coś podpowie?

serdecznie pozdrawiam.

Ta 2 propozycja bedzie najlepsza wizualnie.

Najgorsze to kucie tego betonu.

Dzieki Tomciooo.

A czy sa jakiej plytki nadajace sie na podjazd, ciensze niz kostka? Czy to jednak musi byc cos grubego?

Tutaj możliwości jest wiele, bardzo dużo różnych rodzajów płyt betonowych i granitowych. Kwestia gustu i użytkowania (jedne są bardziej śliskie inne mniej itd.)

a jaka warstwa tego kamienia kopalnianego ?

Tego kopalnianego to miałam sporo .... rzekłabym nawet mnóóóóstwo : 36 ton ...ale wykopaliśmy pod to dupną dziurę po to właśnie żeby było tego dużo, żeby toto się zlasowało ... leżało toto rok i spełniło swoje zadanie :wink:

u nas na śląsku kamień kopalniany jest za grosze.... za 36 ton (dwie wywrotki 18-tonowe) zapłaciłam po 180 zł za wywrotkę.... czyli w sumie 360 zeta :roll:

• 2 weeks później...
Płyty zamówił jakiś inny człowiek, który ich nie odebrał, a że były szaro rude to nie było na nie klienta. Jechał w okolice Łodzi to tak "przy okazji" przywiózł, wcześniej jeszcze udało się od niego trochę wytargować i tak wyszło po 75 zł, ale niestety nie mam kontaktu do tego człowieka: to była jednorazowa szybka transakcja