Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Sylwi i Darka ZET

darekzet

Recommended Posts

:wink: Widze ze ciagle do przodu i pelna profeska , koszt ogrodzenia -cena super, u mnie bedzie 160m i az sie boje ile mnie bedzie kosztowac , na razie jestem u siebie na etapie wyboru dachowki tak wiec daleko mi do ogrodzenia , ale caly czas odwiedzam Twoj dziennik bo jest wzorcowy dla mnie. :wink:

niby ciągle do przodu ale do końca daleko jeszcze :(

ogrodzenie nie było super tanie (teraz w casto są przęsła po 130 zł), ale jest solidne i myślę że było warto

dziennik trochę zapuszczony mam bo trochę inne sprawy mi głowę zawracają, ale obiecuję że niebawem uzupełnię :) ... ciesze się, że ktoś go czyta ;D

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pytanko jedno (przepraszam jesli ktos moze je zadawal) - w relacji znalazlem mase rzeczy, ktore sa w pewnym sensie duperelkowate - konkretnie chodzi mi o bardzo rozbudowana czesc kartonowo-oswietleniowa, oraz zmiany w samych scianach (np. wneki na "barek" o ile dobrze pamietam). Strasznie mi sie takie cos podoba i stad moje pytanie - na jakim etapie koncepcja posiadania takowych zostala ostatecznie zatwierdzona (czy wymaga to umieszczenia w projekcie), a takze jak sie tego typu tematy "omawia" z ekipami wykonczeniwymi?

Jesli pytanie jest lamerskie to przepraszam, ja do budowy domu przymierzam sie dopiero za kilka lat i gromadze poki co wiedze :)

PS. Czy na koniec budowy pojawi sie takie duuuuze zestawienie kolejnosci prac, czasu trwania, kosztow? Byl takowy chyba przy SSZ i bardzo mi sie sposobal.

• 2 weeks później...
Pytanko jedno (przepraszam jesli ktos moze je zadawal) - w relacji znalazlem mase rzeczy, ktore sa w pewnym sensie duperelkowate - konkretnie chodzi mi o bardzo rozbudowana czesc kartonowo-oswietleniowa, oraz zmiany w samych scianach (np. wneki na "barek" o ile dobrze pamietam). Strasznie mi sie takie cos podoba i stad moje pytanie - na jakim etapie koncepcja posiadania takowych zostala ostatecznie zatwierdzona (czy wymaga to umieszczenia w projekcie), a takze jak sie tego typu tematy "omawia" z ekipami wykonczeniwymi?

Jesli pytanie jest lamerskie to przepraszam, ja do budowy domu przymierzam sie dopiero za kilka lat i gromadze poki co wiedze :)

PS. Czy na koniec budowy pojawi sie takie duuuuze zestawienie kolejnosci prac, czasu trwania, kosztow? Byl takowy chyba przy SSZ i bardzo mi sie sposobal.

zabudowy KG były projektowane przez architekta wnątrz, nie trzeba tego umieszczać w projekcie budynku

gdybym budował jeszcze raz to poprosił bym projektanta wnętrz o pomoc przed wymurowaniem ścian działowych, nie trzeba by było wtedy tyle zabudowy KG robić

po zakończeniu budowy zamierzam wstawić podsumowanie ... ale nie wiem czy będzie tak dokładne jak przy SSO

Taka wlasnie jeszcze mala prosba o wskazanie miejsc, ktore powinno sie wskazac architektowi przy adaptacji projektu gotowego - na pewno (jak wyczytalem w ostatnim Muratorze) powinny byc to schowane w sciane rolety zewnetrzne, a co np. z wnekami w scianach, murowanych polkach wystajacych ze sciany (np. na duze akwarium), jakis cokolach w lazience na calej jej dlugosci, drzwiach wsuwanych w sciane? Tez wymaga to ew. zmian w projekcie budowlanym?

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...

witam i gratuluje !! wlasnie sie przymierzamy do budowy (wiosna 2011) wiec czas sie zabrac za projektowanie i urzedy i tak sie zastanawiam nad kupnem tego projektu, ale.... boirac pod uwage ze bedzie duuuzo przerobek wiec zastanawiam sie podobnie jak Ty nad Architetektem i "zaprojektowanie" go od poczatku.

w zwiazku z tym mam pytanie: czy moglibysmy sie jakos spotkac i porozmawiac, ewentualnie, czy przy okazji moglbym obejrzec jak sie prezentuje dom? :)

pozdrawiam serdecznie

Radek

• 1 month później...
  • 2 years później...

Witam,

przeczytałam Twój dziennik cały:) dużo pomocnych informacji tym bardziej że moja budowa będzie raptem dwie miejscowości bliżej stolnicy :)

Widzę że od dawna nie piszesz, wielka szkoda:( Mimo to dodaję dziennik do ulubionych, może kiedyś wrócisz i dokończysz relację:)

Czy ktoś zna namiar na ekipę Pana Leszka która robiła u darkazet elewację? Jeśli ktoś by miał i podesłał na PW byłabym bardzo zobowiązana :)

pzdr

• 6 months później...

Ja teź ślepię i szukam poleceń:

-wylewki,

-elewacje,

-płot,

-itd, itp.

Pozdrawiam Autora i życzę samych szczęsliwych chwil

:)

QUOTE=yenulka;5887841]Witam,

przeczytałam Twój dziennik cały:) dużo pomocnych informacji tym bardziej że moja budowa będzie raptem dwie miejscowości bliżej stolnicy :)

Widzę że od dawna nie piszesz, wielka szkoda:( Mimo to dodaję dziennik do ulubionych, może kiedyś wrócisz i dokończysz relację:)

Czy ktoś zna namiar na ekipę Pana Leszka która robiła u darkazet elewację? Jeśli ktoś by miał i podesłał na PW byłabym bardzo zobowiązana :)

pzdr