Bożena030100 03.09.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Wysłane. Ciekawa jestem jak się podoba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 03.09.2009 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Wysłane. Ciekawa jestem jak się podoba??? fajnie to wygląda ... ktoś się napracował żeby wydziergać te ozdoby widzę że postawiłaś Topaza 100% zgodnego z projektem ... qrczę, mam wrażenie że mój dome jest jakiś wielgachny ... Twój taki zgrabny sie wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bożena030100 03.09.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Wysłane. Ciekawa jestem jak się podoba??? fajnie to wygląda ... ktoś się napracował żeby wydziergać te ozdoby widzę że postawiłaś Topaza 100% zgodnego z projektem ... qrczę, mam wrażenie że mój dome jest jakiś wielgachny ... Twój taki zgrabny sie wydaje Może na zdjęciach jest zgrabny. W rzeczywistości wygląda jak blok. Może gdyby w bliskim sąsiedztwie były budynki to inaczej wszystko by wygladało... A swoja drogą to Twój dom to taki dopasowany do twoich wymagań topaz prawda? Faktem jest, że projekt był beznadziejnie przygotowany ale to podobno znak rozpoznawczy tej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 03.09.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Wysłane. Ciekawa jestem jak się podoba??? fajnie to wygląda ... ktoś się napracował żeby wydziergać te ozdoby widzę że postawiłaś Topaza 100% zgodnego z projektem ... qrczę, mam wrażenie że mój dome jest jakiś wielgachny ... Twój taki zgrabny sie wydaje Może na zdjęciach jest zgrabny. W rzeczywistości wygląda jak blok. Może gdyby w bliskim sąsiedztwie były budynki to inaczej wszystko by wygladało... A swoja drogą to Twój dom to taki dopasowany do twoich wymagań topaz prawda? Faktem jest, że projekt był beznadziejnie przygotowany ale to podobno znak rozpoznawczy tej pracowni nie martw się ... mój też wygląda jak blok choć dom sąsiadów też jest duży i może trochę to łagodzi mój projekt był rysowany od początku pod nasze zamówienie ... topaz był jedynie wyjściowym pomysłem, choć dom wydaje się być podobny do topaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 03.09.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Potrzebuje namiary na Pana od STO i poglądowy cennik na tynk. Mam już zagruntowane gruntem STO i jestem ciekawa ich cen na tynk.Bo muszę się przygotować do negocjacji Interesuje mnie płyn gruntujący pod tynk i sam tynk bardzo prosze o podanie ceny na te dwie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 03.09.2009 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Potrzebuje namiary na Pana od STO i poglądowy cennik na tynk. Mam już zagruntowane gruntem STO i jestem ciekawa ich cen na tynk.Bo muszę się przygotować do negocjacji Interesuje mnie płyn gruntujący pod tynk i sam tynk bardzo prosze o podanie ceny na te dwie rzeczy poszło na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 17.09.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 cześć, bardzo ale to bardzo podoba mi się Wasza elewacją . Mam więc prośbe, czy bogłabym dostać więcej zdjęć z efektu końcowego? za tydzień przychodzi do mnie ekipa od elewacji więc jeszcze mam czas na zmiane planów Dom mój jest stary budowany w latach 60 ale mogła bym pomyśleć o czymś podobnym do Waszego. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 17.09.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 cześć, bardzo ale to bardzo podoba mi się Wasza elewacją . Mam więc prośbe, czy bogłabym dostać więcej zdjęć z efektu końcowego? za tydzień przychodzi do mnie ekipa od elewacji więc jeszcze mam czas na zmiane planów Dom mój jest stary budowany w latach 60 ale mogła bym pomyśleć o czymś podobnym do Waszego. Z góry dziękuje efekt końcowy będzie dopiero za około 2 miesiące za tydzień będą wykańczane bonie, słupy i ściana wejściowa tynkiem mozaikowym ... za ok 2 tygodnie będą położone dachówki na małym daszku a płytki ceglane będą położone dopiero za około miesiąc - jak znajdę czas żeby to zrobić samemu jeżeli interesują Cię konkretne detale to napisz co konkretnie a wstawię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blada80 17.09.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 najbardziej interesuje mnie tynk pomiędzy oknami, super to wygląda prosiłabym o większe zdjęcia z każdej strony domu. Dziękuje[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 25.09.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 DArku bardzo Ci ładny domek rośnie ... na własne oczy widziałam Bardzo mnie interesuje podbitka i namiar na mistrza Leszka oraz cennik pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 25.09.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 DArku bardzo Ci ładny domek rośnie ... na własne oczy widziałam Bardzo mnie interesuje podbitka i namiar na mistrza Leszka oraz cennik pozdrawiam serdecznie dziękuję ... jeszcze kilkaset tysia i będzie się można wprowadzić hihi Twój domek też fajowy, zazdroszczę Ci fajnie zadrzewionej działki ... ja mam pustynię ;( ocieplenie i podbitkę wykonywał u nas Pan Leszek Garbal (na forum - leszeq) - telefon 0-606 394 789 ceny to sprawa indywidualna więc lepiej dogadać się samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 02.10.2009 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 najbardziej interesuje mnie tynk pomiędzy oknami, super to wygląda prosiłabym o większe zdjęcia z każdej strony domu. Dziękuje[/i] w dzienniku jest kilka aktualnych fotek z częściowo wykończonymi boniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.10.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dawno do was nie zaglądałam, a tu TAKIE postępy !!! Muszę przyznać, że elewacja z boniowaniem wyszła rewelacyjnie !!! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm781 04.12.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam, Gratuluję pięknego domku. Elewacja rewelacyjna. My będziemy budować także domek pietrowy w podobnym stylu tylko z uwagi na wymiary działki nieco węższy. Mam prośbę o zamieszczenie kilku zdjęć rozmieszczenia kanałów wentylacji, jak to jest rozprowadzone w pokojach, jak wyglądają nawiewy. Prośba też o inforamcję ile trzeba obniżyć sufit aby ukryć to całe ustrojstwo i jaki poniósł Pan koszt wykonania tego systemu? Z góry dziękuję i pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 06.12.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam, Gratuluję pięknego domku. Elewacja rewelacyjna. My będziemy budować także domek pietrowy w podobnym stylu tylko z uwagi na wymiary działki nieco węższy. Mam prośbę o zamieszczenie kilku zdjęć rozmieszczenia kanałów wentylacji, jak to jest rozprowadzone w pokojach, jak wyglądają nawiewy. Prośba też o inforamcję ile trzeba obniżyć sufit aby ukryć to całe ustrojstwo i jaki poniósł Pan koszt wykonania tego systemu? Z góry dziękuję i pozdrawiam.. Centrala wentylacyjna umieszczona jest w garażu. Z garażu główny kanał nawiewny i wywiewny wchodzą na strych i tam idą przy ściance kolankowej. Ze strychu nawiewy i wyciągi przechodzą przez strop bezpośrednio do pokoi/łazienek na piętrze. Ze strychu przeprowadzony jest też kanał nawiewny (przez garderobę na piętrze) do salonu. Na parterze do kuchni, spiżarni i wiatrołapu poprowadzony jest kanał wyciągowy pod sufitem (rura spiro fi20). Anemostaty wychodzą z sufitów na rurkach flex więc można sobie dopasować wysokość sufitu podwieszonego. W niektórych pomieszczeniach gdzie nie będzie sufitów podwieszanych anemostaty wychodzą bezpośrednio z sufitu. W większości przypadków wystarczy standardowe opuszenie sufitu o 12 cm wtedy można np. ukryć kanał płaski. Zdjęcia są w dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 06.12.2009 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 ... jaki poniósł Pan koszt wykonania tego systemu? Z góry dziękuję i pozdrawiam.. zapomniałem napisać koszt naszej instalacji to około 20 tys, w tym: centrala pro-vent mistral 600 duo ec, 2 sterowniki, rury spiro ocieplone instalacja składa się z 7 punktów nawiewnych i 12 punktów wyciągowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mm781 08.12.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Dzięki za info i czekamy na ciąg dalszy postępów .... teraz już w zasadzie wykończeniowych domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 15.01.2010 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam jestem tutaj po raz pierwszy i gratuluje pieknego domku.Szkoda ze ja bede budowac sie w malopolsce bo skorzystalabym z pewnych ekip zwlaszcza z ekipy robiacej wentylacje i elewacje.Gratuluje i zycze dalszych sukcesow (mam wrazenie ze ta budowa tak lekko i sprawnie przebiega, pewno to tylko moje wrazenie ale chcialabym zeby i moja tak sprawnie poszla).Mam jeszcze jedno pytanie czy ten styropian do domu pasywnego zamawial Pan przez internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 15.01.2010 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 uwież mi, że budowa wcale nie przebiega tak lekko ... qpa stresów i nerwów na szczęście nie spieszy się nam z wykończeniem domu, więc czas nie jest czynnikiem stresogennym i możemy sobie pozwolić na dokładne rozeznanie rynku, cen i szukanie odpowiednich ekip cały styropian do ocieplenia i pod posadzki kupowałem na allegro od firmy PEM dobre ceny, dobry kontakt i szybka dostawa, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 19.01.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Bardzo podoba mi się pomysł na zabudowę w przedpokoju-chyba zmałpuję podoba mi się też pomysł na fotki rodzinne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts