darekzet 20.01.2010 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Bardzo podoba mi się pomysł na zabudowę w przedpokoju-chyba zmałpuję podoba mi się też pomysł na fotki rodzinne jak Ci się podoba pomysł to pewnie że małpuj ! forum właśnie po to jest, żeby ułatwiać sobie budowę i trudne wybory dla ułatwienia poniżej masz rzut zabudowy w wiatrołapie http://images8.fotosik.pl/175/3fe5c5d3c9cddc10m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 20.01.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 O rany ale masz wszystko rozpracowane, dzięki już wydrukowałam i dam do realizacji, dolna część z zabudową z KG- będzie mi służyła do zamaskowania rury od odkurzacza centralnego bo mam tam gniazdo- szufelkę przy podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 20.01.2010 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 nie ma problemu ! polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 30.01.2010 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam cieplo ,zabudowa kominka rewelacja, prostosta zadnych udziwian to lubie zreszta cala zabudowa GK wyszla super gratuluje moze cos zmalpuje ale droga do tego daleka.W domku robi sie pomalu przytulnie i cieplo.Gratuluje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 01.02.2010 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam cieplo ,zabudowa kominka rewelacja, prostosta zadnych udziwian to lubie zreszta cala zabudowa GK wyszla super gratuluje moze cos zmalpuje ale droga do tego daleka.W domku robi sie pomalu przytulnie i cieplo.Gratuluje !!! w sobotę odebrałem ramkę, która będzie zamontowana dookoła wkładu jak zmontuje wszystko to wkleje zdjęcia w dzienniku ... powinno być miodzio ... oczywiście jeżeli ktoś lubi taki styl gdyby coś Ci się konkretnie podobało z zabudowy GK to śmiało pytaj, podeśle Ci projekt z wybranym detalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.02.2010 00:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 gdyby coś Ci się konkretnie podobało z zabudowy GK to śmiało pytaj, podeśle Ci projekt z wybranym detalem Witam cieplutko Darku patrzac na kominek to , az sie chce zamieszkac w Twoim domku tak sobie mysle , ze moze zaniecham budowy wlasnego ( a na co mi to uzeranie sie z budowlancami ) i wprowadze sie do Was Wiem , wiem kazdy swoje musi przejsc .... az szkoda ze ja zaczynam dopiero w kwietniu a z drugiej strony moze i dobrze bo mam gdzie " malpowac " pomysly. Wasz dziennik budowy juz wrzucilam do FAVORITES Pozdrawiam P.S. U mnie temperaturka -2 i sloneczko wyglada zza chmurki w ciagu dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinus 02.02.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Jestem pod wrażaniem dziennika. Uzmysłowiłeś mi Darku, jak niewiele wiem w temacie budowy i jaki jest ogrom tego przedsięwzięcia. Mamy w planach nieduży, do 140 m domek niepodpiwniczony. Coś czuję, że częściej będę pukać do Ciebie o radę. Porcja pytań na dzień dobry: Czy Twój domek projektowała p. Grażyna Melcher-Aluchna (coś mi się wydawało, że gdzieś w wątku mi mignęło? Dzwoniłam do niej z pytaniem o koszty zmian w projekcie gotowym i poradziła mi zamówienie u autora zmian konstrukcyjnych (wydłużenie domu o 1 m i zmiana garażu na dwustanowiskowy z tarasem na dachu). I tak się teraz zastanawiam. Biuro chce za projekt 3000 zł (ze zmianami konstr). Dodatkowo i tak będę musiała zapłacić za przesunięcie drzwi, zmianę okien. Pisałeś, ze projekt Ciebie kosztował 4000 zł. Czy architekt projektował u Ciebie także system wentylacji i instalację odkurzacza centralnego? Czy możesz mi podać namiary na swojego geodetę? Tego dobrego i znajomego Ile Cię kosztował cały system wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła? To chyba tyle na już Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 06.02.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witam cieplutko Darku patrzac na kominek to , az sie chce zamieszkac w Twoim domku tak sobie mysle , ze moze zaniecham budowy wlasnego ( a na co mi to uzeranie sie z budowlancami ) i wprowadze sie do Was Wiem , wiem kazdy swoje musi przejsc .... az szkoda ze ja zaczynam dopiero w kwietniu a z drugiej strony moze i dobrze bo mam gdzie " malpowac " pomysly. Wasz dziennik budowy juz wrzucilam do FAVORITES Pozdrawiam P.S. U mnie temperaturka -2 i sloneczko wyglada zza chmurki w ciagu dnia ciesze się że komuś podobają się moje pomysły wiesz, czasami ... nawet dość często ... mam ochotę rzućić to wszystko w pi...du i sprzedać dom ... ale chyba za dużo serca i nerwów włożyłem w budowę aby go sprzedać powodzenia w budowie Twojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 06.02.2010 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Jestem pod wrażaniem dziennika. Uzmysłowiłeś mi Darku, jak niewiele wiem w temacie budowy i jaki jest ogrom tego przedsięwzięcia. Mamy w planach nieduży, do 140 m domek niepodpiwniczony. Coś czuję, że częściej będę pukać do Ciebie o radę. Porcja pytań na dzień dobry: Czy Twój domek projektowała p. Grażyna Melcher-Aluchna (coś mi się wydawało, że gdzieś w wątku mi mignęło? Dzwoniłam do niej z pytaniem o koszty zmian w projekcie gotowym i poradziła mi zamówienie u autora zmian konstrukcyjnych (wydłużenie domu o 1 m i zmiana garażu na dwustanowiskowy z tarasem na dachu). I tak się teraz zastanawiam. Biuro chce za projekt 3000 zł (ze zmianami konstr). Dodatkowo i tak będę musiała zapłacić za przesunięcie drzwi, zmianę okien. Pisałeś, ze projekt Ciebie kosztował 4000 zł. Czy architekt projektował u Ciebie także system wentylacji i instalację odkurzacza centralnego? Czy możesz mi podać namiary na swojego geodetę? Tego dobrego i znajomego Ile Cię kosztował cały system wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła? To chyba tyle na już Z góry dzięki za odpowiedź. no niestety budowa nie jest łatwa ... szczególnie gdy chcesz wybudować wmiarę tanio i dobrze ... nie będę Ci ściemniał ... budowa to droga przez mękę cały czas odnosi się wrażenie że wszyscy chcą Cie wydoić z kasy nie za wiele dając w zamian ... ale nie załamuj się ... może w Twoim przypadku przebiegnie to gładko nasz dom to projekt indywidualny projektowany przez Panią Grażynę z Duczek projekt jest "dopieszczony" pod względem dokładności i moi budowlańcy byli zachwyceni tym, że można było niewiele myśląc i patrząc tylko w projekt murować jeżeli chcesz projekt na szybko to kup gotowy i będziesz miała "z bani" ... ale ja polecam zaprojektowanie domku "pod siebie" ... trwa to dłużej ale masz pewność, że wszystko będzie tak jak lubisz my zanim zaczeliśmy robić projekt to przewertowaliśmy setki gotowców i na podstawie rozwiązań z kilku z nich Pani Grażyna narysowała nasz domek instalacje centralnego odkurzacza i wentylacji robiły firmy zajmujące się tym profesjonalnie ... nie było to "wrysowywane" na etapie projektu wentylacja kosztowała około 21 tys geodetę śmiało Ci polecam ... robią szybko, dobrze i wmiarę tanio ... powołaj się na mnie jak będziesz dzwoniła > Adam Kowalczyk 0-501 831 461 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 09.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ostatnio trochę zmieniło sie w moim życiu ... po ponad 10ciu latach pracy w jednej firmie podjąłem decyzję o zwolnieniu się ... w końcu dorosłem do decyzji, że nie warto robić coś co mnie nie satysfakcjonuje i wpędza w depresję. No i się stało Czas zacząć robić coś z pasją - może jakieś płytki na elewacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 09.02.2010 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Ostatnio trochę zmieniło sie w moim życiu ... po ponad 10ciu latach pracy w jednej firmie podjąłem decyzję o zwolnieniu się ... w końcu dorosłem do decyzji, że nie warto robić coś co mnie nie satysfakcjonuje i wpędza w depresję. No i się stało Czas zacząć robić coś z pasją - może jakieś płytki na elewacji... oj tak Panie Leszku ... pamięta Pan, brzęczałem na ten temat już w sierpniu ... ale dopiero teraz "znalazłem jaja" by podjąć męską decyzję dobrze, że z Panem jestem w 100% rozliczony bo pewnie teraz bym juz nie zapłacił płytki przykleję na wiosnę ... w końcu jako bezrobotny będę miał sporo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 25.02.2010 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Witam dawno mnie tutaj nie bylo a tu wielkie zmiany, zarowno w zyciu jak i w domku.Piekny ten kominek z ta stalowa obudowa bardzo mi sie podoba,czekam na dalsza porcje zdjec. Nie wiem czy kolega szuka nowej pracy czy sam bedzie cos dzialal......... dasz rade, jak patrze na Twoja budowe w jaki sposob ja prowadzisz to chyba nie ma dla Ciebie rzeczy niemozliwych.Powodzenia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ladnygips 03.03.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 witam darekzetpragnę jeszcze raz podziękować za udostępnienie swojego domkui naprawdę bardzo cenne dla nas uwagi i porady.elewacja jest zajefajnaPiotr i Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 04.03.2010 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam dawno mnie tutaj nie bylo a tu wielkie zmiany, zarowno w zyciu jak i w domku.Piekny ten kominek z ta stalowa obudowa bardzo mi sie podoba,czekam na dalsza porcje zdjec. Nie wiem czy kolega szuka nowej pracy czy sam bedzie cos dzialal......... dasz rade, jak patrze na Twoja budowe w jaki sposob ja prowadzisz to chyba nie ma dla Ciebie rzeczy niemozliwych.Powodzenia zycze dzięki za słowa otuchy ! postaram się zrobić coś swojego a jak mi nic nie wyjdzie to dopiero za etatem będę się rozglądał ... ostatecznie na chleb dla dzieci to i mcdonaldzie frytki będę sprzedawał kolejne zdjęcia niebawem ... nie mogę trochę się z czasem obrobić a i z netem w domu problemy ciągłe mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 04.03.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 witam darekzet pragnę jeszcze raz podziękować za udostępnienie swojego domku i naprawdę bardzo cenne dla nas uwagi i porady. elewacja jest zajefajna Piotr i Marta nie ma problemu ... polecam się na przyszłość moja córka była zachwycona otrzymaną od Was bombonierką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phans 11.03.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Super dziennik budowy, przeczytałem jak na razie do stanu SSO bo tyle zamierzam w tym roku zrobić. A zajrzałem tu przez ten keramzytobeton co mnie kierownik budowy(starej daty) namawia. A że producent ze Mszczonowa blisko więc trza coś wybrać bo na wiosnę rozpoczynam budowę.Na fundamenty dawałeś styrodur czy ulepszony styropian? Napisz skąd brałeś deski, wieźbę. Słyszałeś o bloczkach keramzytowych na fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 12.03.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam. Pozwoliłem sobie przytoczyć twój dziennik jak przedstawienie pomysłów na zabudowę z płyt G/K. Fajne efekty . Życzę powodzenia i szybkiej przeprowadzki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 12.03.2010 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Super dziennik budowy, przeczytałem jak na razie do stanu SSO bo tyle zamierzam w tym roku zrobić. A zajrzałem tu przez ten keramzytobeton co mnie kierownik budowy(starej daty) namawia. A że producent ze Mszczonowa blisko więc trza coś wybrać bo na wiosnę rozpoczynam budowę. Na fundamenty dawałeś styrodur czy ulepszony styropian? Napisz skąd brałeś deski, wieźbę. Słyszałeś o bloczkach keramzytowych na fundamenty? witam, ciesze sie, że ktoś czyta mój dziennik i korzysta z moich doświadczeń ja jestem zadowolony z keramzytu ... budowa trwała szybko, w domu jest cicho i ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekzet 12.03.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam. Pozwoliłem sobie przytoczyć twój dziennik jak przedstawienie pomysłów na zabudowę z płyt G/K. Fajne efekty . Życzę powodzenia i szybkiej przeprowadzki. nie ma problemu przeprawadzka niestety dopiero lipiec/sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 26.03.2010 01:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Widze ze ciagle do przodu i pelna profeska , koszt ogrodzenia -cena super, u mnie bedzie 160m i az sie boje ile mnie bedzie kosztowac , na razie jestem u siebie na etapie wyboru dachowki tak wiec daleko mi do ogrodzenia , ale caly czas odwiedzam Twoj dziennik bo jest wzorcowy dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts