coli 20.10.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Czy jest jakis sposob zeby uratowac porysowana (plytkie rysy) szafke z plyty wiorowej w okleinie? Mozna to polakierowc albo moze znacie jakis preparat, ktorym mozna to zamaskowac? Szafka jest w kolorze wenge. Probowalam to dokladnie wyczyscic i wypolerowac pronto, ale nie pomaga. Po natluszczeniu rysy staja sie malo widoczne, ale robia sie smugi. Moze jest jakis preparat, ktory natluszcza i nadaje polysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 20.10.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 W jakiej okleinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 20.10.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ja się podpinam pod temat:mam stół klose-lanao,niestety po imprezie nie zauważyłam że woda rozlała się na stole i już mam plamę,jest ona widoczna pod pewnym kątem,ale zawsze..jak patrzę na stół to ją widzę.czy jest jakiś preparat aby to zamaskować?też kupiłam pronto ,może za grubo chciałam natłuścić,ale też mi wyszły plamy ,więc zmyłam pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 21.10.2008 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Bezele w opisie znalazlam tylko tyle: plyta meblowa, folia, lakier, grubosc 18mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 21.10.2008 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 a moze cos takiego pomoze?http://www.allegro.pl/item458691520_niemiecka_emulsja_do_czyszczenia_mebli_presto_hit.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 21.10.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 jesli w tym tygodniu dostanę to poinformuję co z tego wyszło:)te plamy mają juz ze trzy tygodnie,więc nie wiem jaki bedzie rezultat:))pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 27.10.2008 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 i jak efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 27.10.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 niestety,będę mogła powiedzeć dopiero za 2 tyg.przesyłka przyszła w piątek ,ale nas nie było i dopiero dziś przyjdzie,a ze wz. na 1.11. będziemy tam znów 8.11.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 13.11.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witam ponownie,ślady niektóre zniknęły,niestety też niektóre zostały/są w przewadze/jesli to jest środek do uzytku w hotelach,to nie zauważyłam,bo musiałam co rusz przecierać suchą ściereczką stolik okolicznościowy cały czas używany/,żeby nie było plam.ale też wystarczało przetrzeć i znów wyglądało dobrzepozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 13.11.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 jak ktoś będzie uzywał tego środka,to uważajcie jak będziecie spryskiwać,strasznie leci na boki/musiałam myć ścianę:)/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 13.11.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Bezele w opisie znalazlam tylko tyle: plyta meblowa, folia, lakier, grubosc 18mm Głupia sprawa. Zależy jak głębokie są rysy. Podejrzewam , że żaden preparat chemiczny typu Pronto lub inny woskowy tego nie zlikwiduje, chyba, że polerski. Możesz spróbować nawet preparatami do renowacji karoserii samochodowych. Jeśli to zadrapanie tylko na lakierze nie folii ( nie wiadomo też jaki lakier i i ile warstw) można spróbować spolerować pastami polerskimi do mebli . Jeśli to nie pomoże, drobny szlif i ponowne lakierowanie. PS Aha! Stolarze mają coś co nazywa się wax, w przypadku ciemnych mebli zdaje to egzamin - nakłada się gąbką.Jeśli meble nie są na wysoki połysk poskutkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts