glowac 20.10.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 WitamProszę Was o pomoc i informacje. Czy macie może jakieś sprawdzone miejsca (np sklepy internetowe) gdzie można kupić ledy? Chodzi mi o takie na 230W.Szukam ledów z białym ciepłym światłem do podbitki na zewnątrz budynku oraz takich na schody i korytarz. Co sądzicie o ledach zmiast tradycyjnych halonegów np w łazience i innych pomieszczeniach w domu? Czy któs kupował lampy ogrodowe led'owe??? Jak się sprawdzają? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. GLOWAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 20.10.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Mam nad schodami i na zewnątrz w podbitce LEDy Paulmanna - wybrałem LEDy ze światłem zimnym ze względu na jasność świecenia - około 2 razy większa niż przy świetle ciepłym. Na schodami w domu jest 6 szt i w nocy jest to raczej coś między półmrokiem a normalnym światłem. Pod prysznicem mam 3 LEDy takie małe płaskie z trafo - półmrok. Na zewnątrz w podbitce - super, świecą z przodu domu cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 20.10.2008 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Proszę powiedz mi jako doświadczony posiadacz świateł ledowych jak to jest z ich "mocą"? Ilu punktowe ledy należy wybrać np na schody a jakie np do podbitki? Budujemy Diunę III z Domusa i w podbitce mamy zaplanowanych 12 wyjść na ledy (ew. halogeny ). Nie mam pojęcia czy wystarczą 3, 5 czy może 12 punktowe ? A może jeszcze mocniejsze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 20.10.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Proszę powiedz mi jako doświadczony posiadacz świateł ledowych jak to jest z ich "mocą"? Ilu punktowe ledy należy wybrać np na schody a jakie np do podbitki? Budujemy Diunę III z Domusa i w podbitce mamy zaplanowanych 12 wyjść na ledy (ew. halogeny ). Nie mam pojęcia czy wystarczą 3, 5 czy może 12 punktowe ? A może jeszcze mocniejsze ?? Nie do końca wiem czy o to chodzi, ale nasze żarówki LED mają po 14 diód, łączna moc żarówki 3W. W podbitce mam w sumie 11 LEDów, w tym z przodu 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remekb 20.10.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ja kupowałem LEDy u nich: http://www.neoled.pl/ Sprzedaja też na allegro.Bralem ledy do podswietlania szafek kuchenych i mebli. Mam od roku i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remekb 20.10.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ja kupowałem LEDy u nich: http://www.neoled.pl/ Sprzedaja też na allegro.Bralem ledy do podswietlania szafek kuchenych i mebli. Mam od roku i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remekb 20.10.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ja kupowałem LEDy u nich: http://www.neoled.pl/ Sprzedaja też na allegro.Bralem ledy do podswietlania szafek kuchenych i mebli. Mam od roku i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 21.10.2008 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Czolem Admiro a moze masz zdjecia tych Twoich podbitkowych Albo jaki model dokaldnie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 21.10.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Czolem Admiro a moze masz zdjecia tych Twoich podbitkowych Albo jaki model dokaldnie Pozdro "Żarówka LED 230W, GU10 <1W, 50000h biała" Barwa zimna Widzę, że mają jeszcze mniej 1 W Nie mam porównania z innymi firmami, nie wiem, czy są żarówki o mocniejszym świetle... w byłyby na pewno lepsze przy dużych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamionkal 21.10.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 . Czy macie może jakieś sprawdzone miejsca (np sklepy internetowe) gdzie można kupić ledy? Chodzi mi o takie na 230W. Szukam ledów z białym ciepłym światłem do podbitki na zewnątrz budynku oraz takich na schody i korytarz. Co sądzicie o ledach zmiast tradycyjnych halonegów np w łazience i innych pomieszczeniach w domu? na schody polecam takie: http://www.led.skoff.com.pl/pl/1,2,1/TANGO.html tyle ze nie sa na 230V, czemu to dla Ciebie takie ważne? zamiast halogenow moga byc np takie (kupowalem u tego dostawcy): http://www.allegro.pl/item455095242_eco_led_zarowka_diodowa_48_led_gu10_ciepla_15st.html na razie moge powiedziec tyle ze LEDy swiecą i to dosyć jasno. natomiast chyba nie jest to światło przy którym można by np. czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 21.10.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Glowac,my kulilismy dla podbytki i scody oprawki halogenowe s GU10 na 230V, tylko zamiast halogeny zamontujemy zarowka led. Wychodzi duzo, duzo tanej niz kupic ledy w komplekcie. Mam zrobione zdiecie sproduje go wstawic wiecorem , bedes mial porownanie jak swieci led, a jak halogen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 21.10.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 . zamiast halogenow moga byc np takie (kupowalem u tego dostawcy): http://www.allegro.pl/item455095242_eco_led_zarowka_diodowa_48_led_gu10_ciepla_15st.html na razie moge powiedziec tyle ze LEDy swiecą i to dosyć jasno. natomiast chyba nie jest to światło przy którym można by np. czytać. To tak samo jak byś chciał czytać przy halogenie 20W. Ja mam 8 "halogenów" z ciepłymi diodami led w środku (2.5W na halogen), z całego zestawu mam 20W*ok60lm/W = 1200lm czyli odpowiednik żarówki 100W. Czytać mogę ale nie takie jest przeznaczenie tego oświetlenia. Głównie mają tworzyć nastrój i podświetlać. Gdybym chciał oświetlić pokój musiał bym użyć ok 4 takich zestawów, koszt coś około 800zł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 28.10.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 To i ja wrzucę kamyczek do ogródka... Kupiłem kilka sztuk halogenów LED GU10. Towar z allegro, barwa światła biała ciepła 3000K. I co... Kicha i to wielka... Światło przedziwnej barwy, takie sztuczne, powiedziałbym trupie, coś ala poliki lenina w mauzoleum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.10.2008 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Wszystkim dziękuję za informacje Pytałam o 230V ponieważ chciałabym uniknąć kombinowania z transformatorkami - szczerze powiem, że cała ta elektryka, ledy/halogeny to dla mnie czarna magia Facet, który robił nam elektrykę zrobił na schodach i korytarzach " normalne puszki " na 230V a ja chciałam tam mieć ledy więc sama nie wiem czy to jest dobrze położona instalacja??? Glowac, my kulilismy dla podbytki i scody oprawki halogenowe s GU10 na 230V, tylko zamiast halogeny zamontujemy zarowka led. Wychodzi duzo, duzo tanej niz kupic ledy w komplekcie. Mam zrobione zdiecie sproduje go wstawic wiecorem , bedes mial porownanie jak swieci led, a jak halogen. Nie wiedziałam, że można tak zrobić ??? Jak tylko będzie taka mozliwość to proszę o zdjęcia i info jak się użytkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dess1 28.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Proszę powiedz mi jako doświadczony posiadacz świateł ledowych jak to jest z ich "mocą"? Ilu punktowe ledy należy wybrać np na schody a jakie np do podbitki? Budujemy Diunę III z Domusa i w podbitce mamy zaplanowanych 12 wyjść na ledy (ew. halogeny ). Tu gdzie mieszkam udałem się do zwykłej hurtowni elektrycznej"polam"lub 'polamp' ,i zakupiłem ledy 48 diodowe.Osobiście używam ich do akwarium,bo świeci ładnie acz mały kąt.Są dostępne ciepłe i zimne.Cena 30 z łFirmy Active Jet energy.Na opakowaniu chwalą się 50 000 h nie bardzo w to mi się chce wierzyć.Moc 3,2 w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dess1 28.10.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 To i ja wrzucę kamyczek do ogródka... Kupiłem kilka sztuk halogenów LED GU10. Towar z allegro, barwa światła biała ciepła 3000K. I co... Kicha i to wielka... Światło przedziwnej barwy, takie sztuczne, powiedziałbym trupie, coś ala poliki lenina w mauzoleum... prawdopodobnie kupiłeś ledy o barwie zimnej, stąd ten efekt.Barwa ciepła wygląda całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokesz 04.11.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Czolem I jak z tymi zdjeciami lamp w podbitce??Szukam u paulmanna ale tych GU10 to kupa jest jakie dokladnie matowaliscie oprawy i zarówy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 04.11.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 Ja kupiłem na allegro ciepłe 1,3 WEfekt taki (trochę nieostre): http://picasaweb.google.pl/tomek.bas/PodbitkaOswietlenie#5264747382820199074Według mnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts