Bea7777 20.10.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 No właśnie, co z nią zrobić? Belka stalowa (zespawane ceowniki). Zabudować płyta gk? Może macie jakieś pomysły na to jak można ją wykończyć. A wyglada to tak: http://images36.fotosik.pl/22/ae3694691c41e8b8.jpg http://images36.fotosik.pl/22/a39d2c2b3da86555.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 20.10.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 ilu forumowiczów tyle dostaniesz rożnych odpowiedzi.zastanów się w jakim stylu chcesz wykończyć pokój. może być płyta gk, może być drewniana obudowa, jeśli lubisz ekstremalne rozwiązania możesz na ścianach dać imitację cegły, albo zerwać trochę tynku, poczekać aż metal złapie trochę rdzy i wykończyć pokój w Mad Maxowym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2008 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 piterazim świetny pomysł z tą rdzą. A tak poważnie to myslałam o bardziej nowoczesnym wykończeniu, więc chyba gk na równo i tyle. Problem z tym , że ta belka strasznie gruba, więc bedzie kupa wiercenia bo chyba inaczej sie nie da... Dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 20.10.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 a ja bym troszke w inna strone poszedl.. nie wiem co ze scianami, aczkolwiek napewno doprowadzilbym belke do stanu swiecacego, normalnego metalu, moze delikatnie spolerowal by sie fajnie swiecilo, aczkolwiek nadal wygladalo jak metal... i to bym zostawil jako super wykonczenie pokoju... uwazam ze goly metal w pokoju naprawde moze fajnie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 20.10.2008 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ja na początku też myślałam, żeby ten metal zostawic ale nie szlifować do gołego tylko wyrównać spawy, czymś (ktoś mi radził szpachle samochodową) zakleić szparki i wyrównać. Podoba mi się obecny kolor tej belki a taki surowy metal chyba będzie troszkę za zimny jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 21.10.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Cytat moze delikatnie spolerowal by sie fajnie swiecilo, aczkolwiek nadal wygladalo jak metal... i to bym zostawil jako super wykonczenie pokoju... uwazam ze goly metal w pokoju naprawde moze fajnie wygladac goły niezabezpieczony metal = rdza. wypoleruj kawałek metalu i dotknij paluchem - za 2 dni będziesz miał piękny rdzawy odcisk. malowanie bezbarwnym też wychodzi kiepsko Cytat Ja na początku też myślałam, żeby ten metal zostawic ale nie szlifować do gołego tylko wyrównać spawy, czymś (ktoś mi radził szpachle samochodową) zakleić szparki i wyrównać. Podoba mi się obecny kolor tej belki a taki surowy metal chyba będzie troszkę za zimny jak dla mnie. sama szpachla samochodowa średnio będzie wyglądała - jeśli masz jakiegoś znajomego z małą sprężarką i pistoletem lakierniczym to możesz naprawdę fajnie wykończyć tą belkę dziurki i szparki wyrównać szpachlą samochodową , potem całość szpachlówką natryskową, na to baza - jakiś "tuningowy", ciepły kolorek następnie bezbarwny, potem polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 21.10.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Jak się zdecydujesz na płytę to tu:http://www.lafargenidagips.pl/projektujesz/11.aspZnajdziesz instrukcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 21.10.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 CZESC JESLI TO LAZIENKA MOZNA OBLOZYC LUSTRAMI jesli to pokuj dzieciecy drewnem i porobic takie mini puleczki czy wieszaki zawsze do czegos sie przydadza jesli to sypialnia to tez drewno i lustro mozliwosci jest wiele tylko wyobraznia je blokuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.10.2008 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Bardzo Wam dziekuję za odpowiedzi. Pokombinuję ze znajomym lakiernikiem, może coś mi podpowie ciekawego. JoShi -dzięki za linka, świetna stronka. piterazim - "goły niezabezpieczony metal = rdza" - i znów wracamy do koncepcji w Mad Maxowym klimacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 21.10.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 czyli kujemy tynki gdyby centralna polska nie była tak daleko to bym się wprosił na demolkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 21.10.2008 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Gdyby centralna Polska nie była tak daleko to ja bym na tę demolkę zaprosiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 21.10.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 a ja sie nie zgodze niestety z tym, ze goly metal = rdza.. Znajomy ma dla przykladu felgi wypolerowane w aucie bez zadnego lakieru bezbarwnego, tylko goly metal.. fakt po deszczu zawsze je przeciera dokladnie szmatka, ale ogolnie da rade utrzymac je w czystosci... Ja napewno gdybym mial takie cudo w pokoju to napewno zrobilbym z niego normalny wystroj, dodatkowo moze nawet dodalbym takie swoiste luty,... nity... nei wiem jak to nazwac... czesto na kreskowkach pokazuja takie kolka male co mocuja metalowa plyte... Ja Ci mowie... taki Skarb w domu zatrzymalbym bo obudowac zawsze zdazysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 22.10.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Cytat a ja sie nie zgodze niestety z tym, ze goly metal = rdza.. masz zupełną rację - jeśli mówisz o metalach szlachetnych Cytat Znajomy ma dla przykladu felgi wypolerowane w aucie bez zadnego lakieru bezbarwnego, tylko goly metal. jaaaasne.......... tyle że aluminiowe. aluminium nie rdzewieje, a tu mamy belkę stalową ps. wagarowałeś na lekcjach chemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 22.10.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Wagarowac, nie wagarowalem, ale mialem inne ciekawsze zajecia:) Ale moim zdaniem wystarczy lepiej zaglebic sie w temat, doradzic sie gdzies w specjalistycznym sklepie i napewno sa sposoby, by zabezpieczyc metal przed korozja, ale by zachowal swoj kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 22.10.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 metody są bardzo proste, ale żadna nie wchodzi tu w grę, np powłoka galwaniczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 23.10.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 srutututu z ta rdza... jakies...hmmm... 4 lata temu zrobilem dla zony stalowy (ze zwykłej czarnuchy) ozdobny obciaznik do przyciskania papieru... macany był wielokrotnie, teraz sobie lezy od 2 lat na szafce i ani sladu rdzy... zreszta sa odpowiednie srodki pozwalajace rdzawy nalot latwo usunac jezeli takowy sie pojawi... raz na 5 lat.. Dodam ze przeprwadzalem sie juz kilka razy i w kazdym mieszkaniu wilgotnosc byla coraz wieksza (nawet do 70%). teraz mam suchutko... az za bardzo 23% powodzenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 06.01.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 ja akurat mam inne doświadczenia - jak przygotowywałem elementy motocykla pod chrom - czyli polerka na lustro - tam gdzie było dotknięte paluchem zostawał rdzawy odcisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 06.01.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Duzo zalezy od domieszek w stali jak i tym, co na niej jest.Stal 'czarna' jezeli jest tlusta (od smarow ktorymi jest konserwowana w stalowni) tak znowu szybko nie rdzewieje. To samo jezeli jest juz nieco 'spatynowana' a wiec czy to wlasnie tez prosto ze stalowni czy tez np po palniku.Ale tez, stal wypolerowana rdzewieje ciezej niz porowata (vide miecze samurajskie ktore min po to byly polerowane). A wracajac do tematu - obrobic do akceptowalej formy - czy to polerowac, czy to tylko oczyscic, odtluscic. Szpachlowac nie radze, chyba ze bedzie to lakierowane w jakims kolorze. Jezeli ma byc widac surowa stal - polozyc lakier bezbarwny, poliluretanowy, epoksydowy. I juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 06.01.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A nie da się tego przerobić na rurę w stylu GO-GO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xiff 06.01.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 a czemu wszyscy mowia zeby odtluscic... wlasnie chlapnac leciutko smarem i nie bedzie problemu. Nie mowie zeby obciekalo smarem, ale da sie w to wetrzec troche oliwy do maszyn i wytrzec do sucha. nie powinno nic rdzewiec. jak cos to psiknac wd40 i tyle... Cytat "Ja napewno gdybym mial takie cudo w pokoju to napewno zrobilbym z niego normalny wystroj, dodatkowo moze nawet dodalbym takie swoiste luty,... nity... nei wiem jak to nazwac... (...) Ja Ci mowie... taki Skarb w domu..." piekne... hehe... ludzie to maja gusta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts