Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabrakło dachówki pod kalenicą - fuszerka czy tak ma być

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej nie interesują mnie półśrodki....

To może montaż blachy wychodzącej spod gąsiora i zachadzącej na dachówkę. Z dołu tego nie zobaczysz jak podszlifują zamki. Może być też blacha miedziana, wtedy masz przyjemne z pożytecznym.

:D

Tak, pomysł z blachą jest godny uwagi... moich wykonawców.

Ja mam jeden pomysł - położyć dach od nowa. Wszystkie inne rozwiązania to półśrodki, którymi nie jestem zainteresowany. Howgh.

Dach nadaje sie do przekładki. W tym stanie będzie przeciekał na 100%.

Można bawić się w zastosowanie szerszej taśmy kalenicowej bądź nawet tasmy kominowej (aluflex). Poprawi to wygląd i nie będzie zaciekać lecz nadal nie będzie to tak jak powinno być.

Rozumiem. To musisz znaleźć inną ekipę bo to nie jest w stanie wykonać dachu. Nawet jak go zdejmiesz i położysz nowe krycie wstępne i ekipa prawidłowo go rozmierzy to ten super wykonany dach nadal będzie ,,półśrodkiem,, , bo to przecież membrana i domino z jednym zamkiem
Z pierwszym zdaniem zgadzam się w pełni, a drugiego nie rozumiem - dlaczego nazywasz półśrodkiem "super wykonany dach" z pełnym deskowaniem płytą osb, membraną 170 g i dachówką ceramiczną domino z jednym zamkiem? Możesz rozwinąć myśl?
Z pierwszym zdaniem zgadzam się w pełni, a drugiego nie rozumiem - dlaczego nazywasz półśrodkiem "super wykonany dach" z pełnym deskowaniem płytą osb, membraną 170 g i dachówką ceramiczną domino z jednym zamkiem? Możesz rozwinąć myśl?

Deskowanie i papa SBS na włókninie i np dachówka Piano nie byłyby półśrodkiem...

Byś może, nie będę dyskutował, bo się na tym nie znam. Jestem prawnikiem a nie dekarzem, ale od dekarzy oczekiwałem, że znają się na tym, co robią i że również mogą coś doradzić. Niestety trafiłem na dyletantów.