Lucyna1 24.10.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 chyba pomylili Lucyna1 z prawem pierwszej nocy.........po ślubie w starożytnych czasach dobre dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 24.10.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ja wstawiłem w ławę bryłkę węgla kamiennego Nie jestem pewien, ale to chyba powinien być kamień węgielny a nie węgiel kamienny. Ale może się mylę To tak jak pomylić picie w Szczawnicy ze szcz..niem w piwnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 24.10.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Wedle przesądów z częstochowskiego, po święcie zmarłych w krakowskiem powinno zaczynać sie masowe wymieranie. Otóż w tym pierwszym nie wolno położyć na grobie wieńca zawierającego nieparzystą liczbę kwiatów (bo nieboszczyk pociągnie do pary kogoś za sobą), w tym drugim tylko takie wieńce widuję. Czyli ile wieńców - tylu nowych nieboszczyków. Ucieszyłam się, że kilka przesądów spełniliśmy jak należy - pierwsi spali panowie od podłogówki i pc, grosiki są zalane w ławach, przeprowadziliśmy się w styczniu (dzięki zawalającym wykonawcom, bo planowane było w grudniu), ogrodzenie powstało później niż dom, a pierwszymi meblami były fotele (lepiej niż łóżko, gorzej niż stół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 24.10.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Ja wstawiłem w ławę bryłkę węgla kamiennego Nie jestem pewien, ale to chyba powinien być kamień węgielny a nie węgiel kamienny. Ale może się mylę To tak jak pomylić picie w Szczawnicy ze szcz..niem w piwnicy hyhyyyyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olga_j 05.11.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Wedle przesądów z częstochowskiego, po święcie zmarłych w krakowskiem powinno zaczynać sie masowe wymieranie. Otóż w tym pierwszym nie wolno położyć na grobie wieńca zawierającego nieparzystą liczbę kwiatów (bo nieboszczyk pociągnie do pary kogoś za sobą), w tym drugim tylko takie wieńce widuję. Czyli ile wieńców - tylu nowych nieboszczyków. Ucieszyłam się, że kilka przesądów spełniliśmy jak należy - pierwsi spali panowie od podłogówki i pc, grosiki są zalane w ławach, przeprowadziliśmy się w styczniu (dzięki zawalającym wykonawcom, bo planowane było w grudniu), ogrodzenie powstało później niż dom, a pierwszymi meblami były fotele (lepiej niż łóżko, gorzej niż stół). zgadza sie hie hie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 06.11.2008 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 U nas pierwszymi meblami był namiot, w którym się bawiło starsze dziecko i kołdra, po której raczkowało młodsze. Czy ktoś mógłby wyjasnić, jak to interpretować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 07.11.2008 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 ja wiem ale nie powiem bo sobie nawbijasz do głowy i będzie. A tak serio to fajne to wszystko. Jasne że nalezy traktować z przymróżeniem oka ale jak wniosę do domu stół przed łózkiem czy tam szafą to przecież nic mi nie będzie. W ławach na wszelki wypadek zamurowałem butelkę i nie powiem co tam wsadziłem bo zostanę nawyzywany od ciemnych wieśniaków. A i nie ma mowy o wprowadzce w listopadzie czy grudniu - po tym co przeczytałem nic mnie nie zmusi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A gdzieś tu na forum czytałam o sikaniu na fundament - ludzie o co chodzi ?? Może wystarczą jakieś inne płyny (moze nawet ustrojowe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 07.11.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 - w ławach nic nie zamurowaliśmy - przeprowadzilismy się w dzień zaduszny - który mebel był pierwszy -nie pamiętam jakoś zyjemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 07.11.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 kracz kracz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 07.11.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ja się grodziłam w listopadzie - wszyscy żyją .... jeszcze . Już mieszkamy , więc niby co? mojego chopa szlag trafi? da mi to ktoś na piśmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 07.11.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A gdzieś tu na forum czytałam o sikaniu na fundament - ludzie o co chodzi ?? Może wystarczą jakieś inne płyny (moze nawet ustrojowe) mnie też to gryzie my kupiliśmy gotowy dom więc nie mieliśmy szans obsikać fundamentów ale w celu "wygonienia diabła" oparskaliśmy alkoholem wszystkie ściany , po tym zabiegu nikt diabła w domu nie widział (przed nim też ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 07.11.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Ale te fundamenty musi obsikać samiec alfa. Inaczej sie nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 07.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 W czasie pełni oczywiście wyjąc przy tym do księżyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.11.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 07.11.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 W czasie pełni oczywiście wyjąc przy tym do księżyca. no i sikać przez lewe ramię (własne?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.11.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 A gdzieś tu na forum czytałam o sikaniu na fundament - ludzie o co chodzi ?? Może wystarczą jakieś inne płyny (moze nawet ustrojowe) mnie też to gryzie my kupiliśmy gotowy dom więc nie mieliśmy szans obsikać fundamentów ale w celu "wygonienia diabła" oparskaliśmy alkoholem wszystkie ściany , po tym zabiegu nikt diabła w domu nie widział (przed nim też ) My też kupiliśmy gotowy, ale dla frajdy zobaczenia mojego slubnego, sikającego przy pełni księżyca, przez własne lewe ramie, oczywiście wydając wilcze dźwięki - kazałam wylać nowy fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 07.11.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 będzie to robił pod wiatr?? jeśli tak to daj znać też chcę to zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 08.11.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 ja też chcę , ja tez ! musze koniecznie! dajcie spokoj! to tak jak z przesądami zwiazymi ze ślubem, dobrze że żadnych nie znam tylko dwa , bo gdybym znała wiecej to pewnie bym nie wyszła za mąż bo na pewno byłaby katastrofa i wieczne nieszczęście! przesądy to tylko samospełniające się proroctwo i niedocenianie negatywnego potwierdzenia hipotezy O! nie mają racji bytu! to tylko "samoutrudnianie" a czerwona kokardka na łóżeczku niemowlaka działa na mnie jak czerwona płachta na byka, zwłaszcza gdy nad łóżeczkiem wisi anioł stróż o budowlanych przesądach nigdy nie słyszałam , nie znam żadnego! i co ja biedna mam zrobić, coś mi się na pewno stanie lepiej sobie podkowy zbierajmy! na zbrojrnie wieńca będą jak znalazł z przymrużeniem oka! żeby pośmiać sie przy wódce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 10.11.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 j a czerwona kokardka na łóżeczku niemowlaka działa na mnie jak czerwona płachta na byka, zwłaszcza gdy nad łóżeczkiem wisi anioł stróż A może anioł stróż na czerwonej wstążeczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts