matka dyrektorka 18.11.2008 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 to ja się wytłumaczę nienawidzę alkoholu i plułam nim wszędzie (przy okazji dezynfekując ściany ) a teorię o diable wymyśliłam bo byli ze mną sami zabobonni alkoholicy i mogli mnie zlinczować za marnowanie alkoholu. taką wersję przyjęłam i takiej się będę trzymać do końca a z tego że się pysznie przy tym bawiliśmy tłumaczyć się nie będę i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 19.11.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Może rzeczywiście się uniosłem za bardzo, ale sami rozumiecie o co mnie chodzi. Nikogo nie chciałem urazić jeżeli tak sie stało to przepraszam. Akurat to tutaj jedna osoba tylko chyba napisała (też pewnie w żartach) że nie zrobili tam czegoś i cos sie stało. Poszukam napiszę co to było. Ale znam akich ludzi w realu, którzy reaguja w ten sposób: kurcze tynk odpada. To pewnie dlatego, że nie zrobiliśmy dziurki w lewym górnym rogu... A mama mnie ostrzegała, a mówiła, olaboga co to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 19.11.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Też znam takich ludzi. Nie przekona się ich, choćby się udowodniło czarno na białym, że przesądy to głupota. "Bo babcia tam mówiła i robiła, mamusia też, to i ja bedę! A ty nie masz racji!" I choćby sam Pan Bóg (w którego, oczywiście, wierzą) rozchylił chmury i przemówił, tłumacząc, że zabobony to grzech i głupota, to i tak by nie uwierzyli na zasadzie "ty se mów, a ja zdrów".PS. Daliśmy grosiki murarzom, coby sypneli je w fundamenty. Tak dla zabawy. Bo zwyczaj taki. Gdybyśmy tego nie zrobili, nie spodziewałabym się z tego powodu plag egipskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.11.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 A mój majster powiedzał veto - jak poprosiłam go o odcisk tyłka w fundamencie ( co prawda juz wylany, ale nie zasypany i ciut betonku, mozna by jeszcze podlać ) Tłumaczyłam, że to taka nowa świecka tradycja, ale nie dał się przekonać - zimnem na dworze sie mgał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Broda79 20.11.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 O nowy zwyczaj się przyjmnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 20.11.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 O nowy zwyczaj się przyjmnie??? Pewnie będzie to zalezne od atrakcyjności majstra i płci inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 20.11.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 O nowy zwyczaj się przyjmnie??? Pewnie będzie to zalezne od atrakcyjności majstra i płci inwestora. albo atrakcyjności inwestora i płci majstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.11.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 O nowy zwyczaj się przyjmnie??? Pewnie będzie to zalezne od atrakcyjności majstra i płci inwestora. albo atrakcyjności inwestora i płci majstra O matko, czy Matka Dyrektorka, coś sugeruje? Odmowa odbicia dupska mojego majstra.....ma coś wspólnego z matki wypowiedzią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 20.11.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 o malko , nigdy w życiu , chciałam tylko podkreślić jak wiele czynników moze wpływać na zakorzenienie (bądz nie) nowej świeckiej tradycji nie wiem nic o twojej urodzie ani o płci twojego majstra (albo majstry?) więc jak mogłabym coś sugerować myślę że w twoim przypadku majster jest człowiekiem światłym i nie ulega ciemnym zabobonom a może wstydliwy jest albo ma kompleksy co do dupy własnej albo za mało wypił albo .......ma alergię na beton ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.11.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Najprostsze to wersja, że nie ma ochoty się ubabrać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 21.11.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 o malko , nigdy w życiu , chciałam tylko podkreślić jak wiele czynników moze wpływać na zakorzenienie (bądz nie) nowej świeckiej tradycji nie wiem nic o twojej urodzie ani o płci twojego majstra (albo majstry?) więc jak mogłabym coś sugerować myślę że w twoim przypadku majster jest człowiekiem światłym i nie ulega ciemnym zabobonom a może wstydliwy jest albo ma kompleksy co do dupy własnej albo za mało wypił albo .......ma alergię na beton ? hahahahaha niezłe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 21.11.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Mój majster twierdził ,że za zimno na zdejmowanie gaci w przeciągach - ja mu wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 21.11.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 na takie proste rozwiązanie nie wpadłam w takim razie musisz wstrzymać budowę do wiosny i wtedy nadlać i odbić wiesz ... ta dupa może być ważna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 21.11.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 pupa jest bardzo ważna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stokrotka 23.11.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Mój majster twierdził ,że za zimno na zdejmowanie gaci w przeciągach - ja mu wierzę Coś kręci, uważam. Nikt mu wszak nie każe zdejmować gaci. Przynajmniej nikt wyżej nie pisał, że pupa w trakcie wykonywania odcisku ma być, że sie tak wyrażę, saute Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia ze Złotego Rogu 23.11.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Ja wstawiłem w ławę bryłkę węgla kamiennego Nie jestem pewien, ale to chyba powinien być kamień węgielny a nie węgiel kamienny. Ale może się mylę Ja też słyszałam o kamieniu węgielnym wziętym od dobrej rodziny - więc chyba chodzi o węgiel kamienny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 23.11.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Mój majster twierdził ,że za zimno na zdejmowanie gaci w przeciągach - ja mu wierzę Coś kręci, uważam. Nikt mu wszak nie każe zdejmować gaci. Przynajmniej nikt wyżej nie pisał, że pupa w trakcie wykonywania odcisku ma być, że sie tak wyrażę, saute goła dupa to oczywista oczywistość , trzeba tylko rozważyć, czy zmusić majstra do odciśnięcia odwłoku teraz i czekać do wiosny aż wyleczy wilka czy co tam złapie czy (co już proponowałam)wstrzymanie wszystkiego do maja i odciśnięcia wtedy. gdyby ewentualnie znaleźć przesąd jakiś od wilka chroniący, może udałoby się bez przestojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 23.11.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 co racja to racja wszak-- nawet kojot siedzący nocą na zimnym kamieniu i wyjący do księżyca może złapać wilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.11.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Taż on ma tam tylko odcisk zrobić i iść do roboty, a nie wysiadywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 24.11.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Taż on ma tam tylko odcisk zrobić i iść do roboty, a nie wysiadywać... a jak mu się spodoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts