madzia.a 21.10.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam! Czytając inne fora, zuważyłam, że nie tylko mnie zachwyciły te kafelki. Są to kafelki robione na wzór kafelek włoskich (Opoczno wykupiło licencje od firmy włoskiej) a jak wiadomo, Włochy robią najładniejsze kafelki na świecie.Mnie zauroczyły kafelki "kremowe" które w rzeczywistości mają kolor szaro-popielato- beżowy, w zależności od tego jak pada światło. Mają "poszarpane" brzegi i nierówną, kamienną powierzchnie. http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=250 Ja kupuje je na podłoge do przedpokoju i kuchni, oraz na ściane w kuchni (te małe oczywiście). Mam meble w kolorze jabłoni, a na ściany mam zamiar położyć lekką oliwke, wchodzącą w beż. Jeśli posiadacie zdjęcia tych płytek, to zachęcam do wklejania! Jestem bardzo ciekawa jak wyglądają w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 21.10.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 bardzo ładne kafelki - tez długo nad nimi myslałam, ale troche zniechęciła mnie ich "chropowata" sruktura, jakos nie wierze, ze nie będą się brudziły z czasem... zwłaszcza, że mam psy, dlatego zdecydowałam sie w koncu na inny gres. Ale też chetnie poogladam fotki z realizacji real stona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 21.10.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 upps dubel, nie wiem jak to sie stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 21.10.2008 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 bardzo ładne kafelki - tez długo nad nimi myslałam, ale troche zniechęciła mnie ich "chropowata" sruktura, jakos nie wierze, ze nie będą się brudziły z czasem... zwłaszcza, że mam psy, dlatego zdecydowałam sie w koncu na inny gres. Ale też chetnie poogladam fotki z realizacji real stona Zauważyłam, że te kafelki są bardzo popularne Oczywiście wkleje zdjęcia z remontu, chociaż będę go robiła najwcześniej za 3 tygdnie. Jeśli chodzi o "chropowatą" powierzchnie czytałam, ze nie sprawia ona problemów z utrzymaniem czystości. Te nierówności są bardzo niewielkie. Doradzcie mi, jakie fugi do kremowych kafelek (hociaż ich kolor jest bardziej szaro-popielaty niż kremowy) Zapraszam do wklejania zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba1r 21.10.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 http://www.opoczno.com/index2.php?id=42&AranzacjaID=1160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 22.10.2008 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 aranżacje, to ja oczywiscie widzialam, ale chodzi mi o takie fotki "real", jak kafelki wyglądają w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 22.10.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 ja mam bardzo,bardzo podobne kafelki wloskiej firmy i nprawde wygladaja fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 22.10.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Mam te kafle położone na całym dolnym poziomie. Bardzo dobrze komponują się i jasną kuchnią, i ciemnymi meblami.Chropowatość do przyjęcia. Podobnej chropowatości kafle służyły m i wcześniej przez 14 lat i byłam bardzo zadowolona. Pies nie przeszkadza jasnym, chropowatym kamieniom - no ale to mały pies.Fugi wybrałam beżowe, ale wyszły za jasne - dlatego zostały potraktowane impregnatem. Tzn. wyglądają dobrze, gorzej z brudzeniem. Ale impregnat jak na razie działa świetnie.Poszłam w beżowy kolor fug świadomie, ale po położeniu widać było, że popiele i szarości też pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 22.10.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 U nas cały parter w Real Stone. Najładniejsze są właśnie te popielate (w kuchni) i ciemnobrązowe (we wiatrołapie). Zdjęcia z "realu" w dzienniku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 23.10.2008 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Aha26 oraz Elka 62 bardzo prosze, jeśli możecie wklejcie zdjęcia tych kafelków. Kafelki są prześliczne!K74 bardzo dziękuje za wypowiedź! Z tego co widzialam to masz trzy kolory tych kafelków - beż, karmin i brąz. Ja kupuje kolor kremowy, ten co masz na pierwszym zdjęciu, wchodzący w popiel.Ja również zastanawiam się nad fugami. I też nie wiem jakie wybrać?Beż, szary, popielaty?Dziewczyny, czy możecie mi rownież pokazać, w jaki sposób poradziłyście sobie z brakiem cokolików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 24.10.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Do tych popielatych kafelków mam beżową fugę Mapei. Moim zdaniem pasuje idealnie. A brak cokolików rozwiązują listwy przypodłogowe w kolorze drzwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 25.10.2008 04:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Do tych popielatych kafelków mam beżową fugę Mapei. Moim zdaniem pasuje idealnie. A brak cokolików rozwiązują listwy przypodłogowe w kolorze drzwi . K74 wydaje mi się, ze ty masz beżowe kafelki a nie kremowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 12.11.2008 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 dziewczyny, pomóżcie wybrac fugi do tych płytek, nazywają się kremowe, jednak ich kolor bardziej przypomina szaro-popielaty. dlatego nie wiem jakie fugi wybrać?http://www.opoczno.com/products/1779m.jpg myślałam o fudze Manhatan na sciane, oraz Tyan na podłodze. Co o tym myślicie? A może beżowe fugi?http://www.riz-chemia-budowlana.neostrada.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 12.11.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 moim zdaniem fuga beżowa ale radzę Ci wziąść płytke pod pachę i ...do sklepu wybierac fugę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 14.11.2008 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 dziewczyny, podpowiedzcie mi jakiej szerokości nalezy dać fugi do takich płytek, aby to ładnie wyglądało??Płytki mają na tyle "nierówne" brzegi, że myślałam, aby przystawiac jedną do drugiej, wtedy wyszłyby w miare wąskie fugi co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 14.11.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 moim zdaniem fuga beżowa ale radzę Ci wziąść płytke pod pachę i ...do sklepu wybierac fugę! Dokładnie Co do szerokości fugi: staraj się robić jak najwęższe. I tak miejscami dojdą do 1 cm. My mamy fugi szersze i za każdym razem, gdy na nie patrzę, mam wrażenie, że węższe wyglądałyby lepiej. Zamiast cokołów mam drewniane listwy w kolorze mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 14.11.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 moim zdaniem fuga beżowa ale radzę Ci wziąść płytke pod pachę i ...do sklepu wybierac fugę! Dokładnie Co do szerokości fugi: staraj się robić jak najwęższe. I tak miejscami dojdą do 1 cm. My mamy fugi szersze i za każdym razem, gdy na nie patrzę, mam wrażenie, że węższe wyglądałyby lepiej. Zamiast cokołów mam drewniane listwy w kolorze mebli. też własnie myslałam, że najlepiej wyglądają bardzo wąskie. Dlatego chciałabym przykładac jedną do drugiej. Powiedz mi jeszcze czy ty masz te kremowo-popielate kafelki, czy bezowo-żółte? bo mam problem z wyborem koloru fugi- nie wiem czy szare czy beżowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 14.11.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Powiedz mi jeszcze czy ty masz te kremowo-popielate kafelki, czy bezowo-żółte? bo mam problem z wyborem koloru fugi- nie wiem czy szare czy beżowe? Kafelki mam kremowe - najjaśniejsze z Real Stone. Fugę dobierałam "na żywo" z oferty Mapei. Nie pamiętam teraz nr ani koloru. Wybrałam najbardziej zbliżoną kolorystycznie. Moim zdaniem można wybrać albo fugę beżową, albo popielatą czy szarą bez szkody dla efektu. Na podłodze po wyschnięciu wyszła trochę jaśniejsza. Dlatego po 3 tygodniach poszedł na nią impregnat do fug HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 15.11.2008 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 dziewczyny, pomóżcie wybrac fugi do tych płytek, nazywają się kremowe, jednak ich kolor bardziej przypomina szaro-popielaty. dlatego nie wiem jakie fugi wybrać? http://www.opoczno.com/products/1779m.jpg myślałam o fudze Manhatan na sciane, oraz Tyan na podłodze. Co o tym myślicie? A może beżowe fugi? http://www.riz-chemia-budowlana.neostrada.pl/ Zdecydowanie beżowa mapei W użytkowaniu chropowate i "pomazane" są moim zdaniem idealne - nie znać smug po przetarciu na mokro, nie widać kurzu itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.a 17.11.2008 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 dziewczyny, pomóżcie wybrac fugi do tych płytek, nazywają się kremowe, jednak ich kolor bardziej przypomina szaro-popielaty. dlatego nie wiem jakie fugi wybrać? http://www.opoczno.com/products/1779m.jpg myślałam o fudze Manhatan na sciane, oraz Tyan na podłodze. Co o tym myślicie? A może beżowe fugi? http://www.riz-chemia-budowlana.neostrada.pl/ Zdecydowanie beżowa mapei W użytkowaniu chropowate i "pomazane" są moim zdaniem idealne - nie znać smug po przetarciu na mokro, nie widać kurzu itd. Czyzbyś również miała te kafelki? W takim razie, nawet nie będe zastanawiała się nad innymi fugami! Dziewczyny, dzięki za porady. wybieram bezową fuge z Mapei, na kafelki podłogowe! Na sciane podobno dobrze położyć o ciut jasniejsza... więc moze wanilia albo brzoskwinia? Na tej stronie jest wzornik kolorów fug z Mapei http://www.riz-chemia-budowlana.neostrada.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts