Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klaudia Kulawik

ged

Recommended Posts

http://www.milanos.pl/video.php?cat=63&id=70180

Dlaczego słucham tego bez przerwy ?

Czy to dobór utworu, czy to Ona!, czy to jej głos...

Dałbym wszystko, aby usłyszeć Ją w repertuarze operowym.

Nie zdziwił bym się, gdyby coś takiego zaśpiewała w finale - teraz ma u stóp nas - wtedy miała by cały świat.

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Moim zdaniem ma samorodny talent, bardzo podobny do Violetty (podobna skala i barwa głosu). Pierwsze nauki śpiewu "odebrała" dzięki programowi. Jak zostanie zauważona i "wykształcona", to może nie spotka jej los Willas.

a mnie się nie podobała, ma owszem mocny głos ale jej wibrato działa na mnie drażniąco. Nie lubię kiedy robią z dzieci dorosłych. Ten program powinien mieć jakąś minimalną granicę wieku.

A to dla czego? Ta mała ma talent większy niż niejeden dorosły. I tylko dlatego, że ma kilkanaście lat nie należy jej dać szansy na rozwijanie tego talentu?

Owszem wibrowanie jej głosu w pewnych momentach odbieram jako irytującą manierę, ale wydaje mi się, że to wynika z tego, iż ten głos nie jest szkolony, podobnie jak lekkie śpiewanie przez nos w niektórych momentach. Może ją krzywdzę, ale nie wygląda na dziecko, które stać na prywatne lekcje śpiewu u naprawdę dobrego nauczyciela. Takie programy są między innymi po to (oczywiście poza zdobywaniem kasy przez TVN) żeby tacy ludzie dostali szansę na kontakt z profesjonalistami. Osobiście życzę jej wszystkiego najlepszego i lepszych opiekunów i menadżerów niż to miało miejsce w przypadku Georginy, która też niewątpliwie utalentowana jakoś przepadła...

Poza tym nie uważam, żeby z tej małej ktoś robił dorosłą. Po prostu śpiewa i to pięknie, ale jest skromna i dziewczęca (zarówno jeśli chodzi o strój jak i o zachowanie), proporcjonalnie do swojego wieku.

Jak zostanie zauważona i "wykształcona", to może nie spotka jej los Willas

Oby nie do końca ten sam los :)

młoda jest szkolona, nawet ostatnio dziękowała swemu nauczycielowi za przygotowanie do programu. Zgodzę się, ma talent nieprzeciętny, co nie zmienia faktu że nie podoba mi się jej barwa głosu i sposób śpiewania. O wiele bardziej podoba mi się jej o 4 lata starsza koleżanka , niestety nie pamiętam jak miala na imię. Myślę że ma na to wpływ jej źle dobrany repertuar, strasznie poważne piosenki co w połączeniu z jej osóbką wygląda poprosu źle. Robią z niej starą maleńką

Ryzyko jest takie, że jeśli wygra to mogą ją zmarnować.

Bo zaraz będą ją zapraszać na festyny czy inny badziew, nagra płytę i zrobi się komercha (bo pewnie w umowie z TVN jest miliard zapisków na ten temat)

Przy takim potencjale i wygranej, przydałoby się wieeeele lat ciężkiej pracy i nauki z najlepszymi na tym świecie. Tego jej życzę. Dziewczyna jest rewelacyjna.

Uważam podobnie jak Kasiorek .

Ponadto program nazywa się "Mam talent" . Uważam, że śpiewacy mogą zaistenieć w programach takich jak "Idol" czy "Szansa na sukces" i odbierają miejsce komuś kto ze swoim talentem nie ma szans zaistnieć gdzie indziej.

Ponadto program nazywa się "Mam talent" . Uważam, że śpiewacy mogą zaistenieć w programach takich jak "Idol" czy "Szansa na sukces" i odbierają miejsce komuś kto ze swoim talentem nie ma szans zaistnieć gdzie indziej.

Popieram. To samo tyczy się tancerzy. Za to Snake mi się podobał :wink: .

Uważam podobnie jak Kasiorek .

odbierają miejsce komuś kto ze swoim talentem nie ma szans zaistnieć gdzie indziej.

Przecież inni tez mieli szansę. Nikt im jej nie odbierał, a że nie potrafili zachwycić i byli mało medialni, to już pretensje do formuły programu a nie do tego dziecka.

"mam talent' to...mam talent, nie ważne czy śpiewam, czy tańczę czy też robię rożne akrobacje itp...... formula programu nie wyklucza nikogo, czy nam się to podoba czy nie.

Co do występu Klaudii a także innych dzieci to mam mieszane uczucia, z jednej strony jej śpiew potrafi wzruszyć czy tez tego chłopaczka w czarnym płaszczu taniec potrafi bardzo zaciekawić, ale to....dzieci.

na przykładzie tego chłopaka widać było jak przeżył niepowodzenie...... jestem ciekaw jak po czymś takim przejdą do codzienności, czy to zainteresowanie mediów jakoś nie wpłynie negatywnie na ich rozwój?

To chyba bardziej kontr alt - ale jej glos jeszcze bedzie sie zmienial. Dobry nauczyciel - sprawa kluczowa.

Swiatowej slawy kobiecym altem jest Ewa Podles - spiewala bardzo trudny repertuar, ale melomani ja uwielbiali. Chyba juz powoli konczy kariere. Czytalam w wywiadzie z Nia dla nowojorskiej Metropolitan Opera, ze jej siostra miala najpiekniejszy kontr alt jaki kiedykolwiek slyszano, ale nauczyciele zmarnowali ten glos bo zmuszali do spiewania partii sopranowych !

Przez lata kobiece alty i kontr alty byly w pogardzie, liczyly sie tylko soprany. A ja je uwielbiam ! W domu wyrosl mi bardzo ladny alt :D :D :D :D

Wszystkich zapraszam do warszawskiej Opery Kameralnej - malenstwo jak bombonierka dzieki czemu ma sie wrazenie, ze spiewaja tylko dla ciebie ! :D

I jako jedyna na swiecie wystawai dziela wszystkie Mozarta - zjezdzaja sie wtedy melomani z calego swiata . Bilety drogie, ale zdradze najlepiej skrywany w Warszawie sekret - wejsciowki sa chyba tylko po 20 zlotych .

Dlaczego dzieciak mialby nie wystapic w konkursie " Mam talent " ??????

Ludzka zawisc nie zna granic.

to nie zawiść ... to logika :roll:

"mam talent" to bardzo duże przedsięwzięcie z wielkim zapleczem i nagłośnieniem medialnym , więc:

- po pierwsze porażka jeszcze bardziej boli (dorosły nie zawsze może poradzić sobie z przegraną a co dopiero takie małe wrażliwe dziecko :evil: - jak widziałam tego tańczącego chłopca i emocje na jego twarzy po przegranej to miałam ochotę podać palnąć jego matkę w łeb :evil: :evil: :evil: ),

- a po drugie jak już mówiłam ... są dla śpiewających programy centralnie pod tym kątem , tak samo jak teraz dla tancerzy np. You Can Dance , tak samo jak dla śpiewającyh np. Idol , wiięc niejako to dublowanie i tym samym każdy program jest podobny jeden do drugiego ...a niepotrzebnie :roll: no i jak już wspomniałam zabieranie cennych miejsc ludziom którzy nie mogą wykazać się w żadnycm innym programie ...przecież wszyscy wiemy, że zawalifikowano bodajże 120 chyba osób z czego wybrali tylko 40 ...więc nie mówcie mi ze to nie zabieranie miejsc :roll:

Ma talent? MA.

Umiała zachwycić i porwać jurorów i publiczność? UMIAŁA.

No to ma miejsce w finale. Nie ma o czym gadać.

Ogromny talent, wibrato istotnie denerwujące, nauczyciel, i to z tych najlepszych - niezbędny.

Może dzięki temu programowi będzie miała możliwość nauki u takiego nauczyciela. Oby.

JoShi ma rację z tą Georginą Tarasiuk - zniknęła, a miała nie wiem czy nie większy talent niz Klaudia - ciary chodziły kiedy śpiewała jako 10-latka. :(

Niestety, najpiękniejszy nawet głos nie pomoże, jeśli nie ma kogoś, kto potrafi pisać piosenki dla takiej osoby.

A takich jest u nas mniej niż osób z pięknymi głosami... dlatego właśnie nikt nie słyszy juz o Georginie...Osiecka nie zyje, Klenczon nie żyje, Krajewski na emigracji wewnętrznej, a Turnau pisze głównie dla siebie (słusznie zresztą).

mnie by się marzył program, który pomagałby wylansować sie osobom tworzącym muzykę i teksty. Dopiero połączenie dobrej kompozycji, tekstu, aranżacji, głosu no i charyzmy scenicznej - to są warunki sukcesu.

Gina Tarasiuk - Laureatka „Szansy na sukces” z 2000 roku z Natalią Kukulską. Po występie w programie podpisała kontrakt z jedną z największych wytwórni płytowych w Polsce. W 2002 roku zaśpiewała z argentyńskim tenorem światowej klasy Jose Curą. Wydała płytę pt: „Georgina”.