Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klaudia Kulawik

ged

Recommended Posts

Może z niej coś będzie?

Górniak jest świetną wokalistką ale repertuar...do d...

Kto jej te piosenki podpowiada? (o hymnie nie wspomnę)

Podobnie może byc tutaj,jak się wezmą za nią "fachowcy". :wink:

wyżej notuję Si albo Lendę.

Chylińska (jaka jest każdy widzi) zaskoczyła mnie trafną oceną i znajomością tematu.(w przeciwieństwie do głupkowatych dowcipów Wojewódzkiego).

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Klaudia niewątpliwie ma talent. Obie piosenki zaśpiewane w programie chwytają za serce i pewnie o to chodziło. Skoro stare sprawdzone metody działają, to dlaczego z nich nie korzystać? Wibrato mogli sobie darować - mi przeszkodzało w odbiorze.

Mała radzi sobie świetnie przed kamerą, zresztą jej mama wspominała, że już ma taki charakter /zrównoważony/. Jeśli nawet odpowiedzi są uzgadniane, to wyszło naturalnie dość.

Trzymam za nią kciuki! Wygra - nie wygra - kciuki się przydadzą :)

Gina Tarasiuk - Laureatka „Szansy na sukces” z 2000 roku z Natalią Kukulską. Po występie w programie podpisała kontrakt z jedną z największych wytwórni płytowych w Polsce. W 2002 roku zaśpiewała z argentyńskim tenorem światowej klasy Jose Curą. Wydała płytę pt: „Georgina”.

Wszystko się zgadza, ale kiedy ostatnio słyszałaś ją w radio lub TV?

- a po drugie jak już mówiłam ... są dla śpiewających programy centralnie pod tym kątem , tak samo jak teraz dla tancerzy np. You Can Dance , tak samo jak dla śpiewającyh np. Idol , wiięc niejako to dublowanie i tym samym każdy program jest podobny jeden do drugiego ...a niepotrzebnie :roll: no i jak już wspomniałam zabieranie cennych miejsc ludziom którzy nie mogą wykazać się w żadnycm innym programie ...przecież wszyscy wiemy, że zawalifikowano bodajże 120 chyba osób z czego wybrali tylko 40 ...więc nie mówcie mi ze to nie zabieranie miejsc :roll:

Ja nie mam nic przeciwko wystepowaniu w takich programach osob spiewajacych lub tanczacych, tym bardziej, ze jest jedna, zasadnicza powiedzialabym, roznica miedzy "Mam talent" a innymi wymienionymi przez Ciebie programami - tu nie ma limitu wiekowego, wiec szanse na pokazanie sie szerszej publicznosci maja nie tylko dzieci ( tu tez co do niektorych mam watpliwosci), ale rowniez ludzie po 30 roku zycia.

Co do dzieci, to niestety najgorzej radza sobie chyba takie, ktorych rodzice zbyt malo czasu poswiecaja na rozmowy o tych wystepach, o programie, o porazkach. To rola rodzicow, moze nauczycieli, trenerow, ktorzy ich prowadza, zeby przygotowac te dzieci rowniez psychicznie.

Gość elutek
http://teledyski.onet.pl/10172,4018883,teledyski.html

a mnie zachwyciła ta dziewczyna.

Gdy wyda płytę będe pierwsza w kolejce :wink:

Dla mnie przepiękny, magiczny głos...

a ma dopiero 15 czy 16 lat :o

mam podobne zdanie, gdy słuchałam jak ona śpiewa - miałam ciarki na całym ciele

odnośnie Klaudii - chyba będę jedyna w takiej opinii, ale nie podoba mi się jej śpiew,

być może ma talent, nie wiem - nie znam się, ale wzbudziła we mnie tylko negatywne emocje...

było to /DLA MNIE/ sztuczne, wymuszone i nienaturalne

Elutek - w swej opini nie jesteś sama - choć ja tak radykalna nie będę - nie rzuciła mnie ta Mała na kolana - ma mocny głos i nic więcej (moze jeszcze dość irytujący wibrant ). Za to panowie z piłami i wiertarą mnie powalili (All Sounds Allowed ).

Juz ich kocham i pania z wiolą też :D

http://teledyski.onet.pl/10172,4018883,teledyski.html

a mnie zachwyciła ta dziewczyna.

Gdy wyda płytę będe pierwsza w kolejce :wink:

Dla mnie przepiękny, magiczny głos...

a ma dopiero 15 czy 16 lat :o

mnie też zachwyciła, ma piękny ''czarny'' głos ,trzymam za nią kciuki i życzę Jej żeby w następnym odcinku zaśpiewała równie pięknie

Panowie byli świetni, przypominali mni stepujących facetów z jakiegoś filmu, gdzie tańczyli do podobnych klimatów.

Małej Klaudi mówię także nie choć życzę jej wszystkiego najlepszego, ale za młoda jeszcze na karierę i boję się że zrobią z niej maskotkę imprez

Myślę że nic tak nie działa na publikę jak śpiew, mocny, dorosły w ciele małego dziecka............i pewnie ona wygra bo 90 % polaków siedzi przed telewizorami i się wzrusza...............moim zdaniem głos się ma albo nie , wypracowany mniej lub bardziej , mnie chwytają za serce i jestem pełna podziwu dal ludzi którzy zmusili np. swoje ciało do karkołomnych wyczynów (SSSnake) , gdzie godzinami muszą ćwiczyć układy, jakieś detale, przekraczają jakieś bariery , zmuszają swoje ciała do rzeczy wydawałoby się niemożliwych, jestem pełna podziwu dla chłopaka ze szklanymi kulami ( nie wiem czy on jest finale),

wszelkie sprawy iluzji, "czarowania" to chyba nie talent...................bo w zasadzie co to jest talent? , coś wyuczonego przez lata, czy coś z czym się rodzimy?...................to z ludzi tam występujących to kto go ma ...............chyba tylko Ci co śpiewają...........

a Ci panowie grający na piłach to chyba talentu nie mają tylko ............dobry pomysł...............czy panie skrzypaczki , które dla mnie są sorry ale beznadziejne.....

.....a Ci panowie grający na piłach to chyba talentu nie mają tylko ............dobry pomysł...............

chodzi o ten zespól z Wrocławia nazwany przez Chylińską polskim Rammstein-em?.... mi ta grupa bardo się podoba, uwielbiam taki industrial, ale oni daleko nie zajdą, w Polsce liczy się tylko miałka muzyka.

czy panie skrzypaczki , które dla mnie są sorry ale beznadziejne.....
..... dokładnie nic ciekawego, poza ładnymi nogami ;)

bo w zasadzie co to jest talent? , coś wyuczonego przez lata, czy coś z czym się rodzimy?

Myślę, że to jest to coś z czym się rodzimy co pozwala nam nauczyć się czegoś lepiej niż inni.

Owszem głos albo się ma albo nie (i z tym się właśnie rodzimy), ale trzeba go pielęgnować (i tu miejsce na naukę). Tak samo nie każdy ma predyspozycje, żeby się bawić w iluzję albo grać na piłach (nie słyszałam, więc nie będę oceniać), albo wygrać konkurs szopenowski (wielu świetnie wyszkolonych Japończyków bez talentu próbowało bez skutku).

Gina Tarasiuk - Laureatka „Szansy na sukces” z 2000 roku z Natalią Kukulską. Po występie w programie podpisała kontrakt z jedną z największych wytwórni płytowych w Polsce. W 2002 roku zaśpiewała z argentyńskim tenorem światowej klasy Jose Curą. Wydała płytę pt: „Georgina”.

Wszystko się zgadza, ale kiedy ostatnio słyszałaś ją w radio lub TV?

W jubileuszowej szansie na sukces były niusy dot. laureatów. Była tez Gina . Uczy sie gdzies śpiewu. W dalszym ciągu .

DuŻo zalezy od tego co zrobi sie z takim szybkim medialnym sukcesem .

Można jak Gina a można jak Brodka

Bo muzyka i piosenka to sprawa emocjonalna ( troche jak architektura ) - cos co w technokratycznym swiecie sie tepi bo nieustannie powinnismy podejmowac r a c j o n a l n e decyzje...a jak nie to sami jestesmy sobie winni....

Wydaje mi sie, ze z piosenkami Gorniak pisanymi na zamowienie za grube pieniadze to juz nikt sie nie identyfikuje .

Odsłuchałam nagranie. Wibracje prawdopodobnie są zasługą nauczyciela, którego dziewczynka dostała pomiędzy eliminacjami a półfinałem. Jak śpiewała Niemena - tego nie było. Tak więc wińcie profesjonalistę.

Dziewczynka ma niesamowity głos. Wiem coś o tym, bo sama mam syna, który przez 4 lata śpiewał w chórze chłopięcym w filharmonii. W tym wieku nie jest łatwo tak wyćwiczyć oddech.

Życzę Klaudii aby wygrała ten program:)

Odsłuchałam nagranie. Wibracje prawdopodobnie są zasługą nauczyciela, którego dziewczynka dostała pomiędzy eliminacjami a półfinałem. Jak śpiewała Niemena - tego nie było. Tak więc wińcie profesjonalistę.

Dziewczynka ma niesamowity głos.

Życzę Klaudii aby wygrała ten program:)

Bo miała zaśpiewać (chyba z założenia) tak jak Villas w pierwszych wykonaniach. Wibracje są dokładnie w tych samych fragmentach piosenki.

Sadzę, że przy braku doświadczenia Klaudii nie było możliwe w tak krótkim czasie na przygotowanie własnej wersji wykonania tej piosenki. To było "bezpieczniejsze" i bardziej "chwytliwe".

Ciekawe co teraz przygotuje - może Demarczyk ?

Ged

Myślę podobnie. Jestem laikiem w sprawie muzyki, ale dla mnie Klaudia zaspiewała lepiej niż Villas.

Nie jestem muzykiem, oceniam całość (ciary chodziły po plecach) nie doszukując się wibracji, tonacji i innych szczegółów.

Każdy ma prawo do wyrażenia opinii, ale niektórym mam wrażenia Klaudi nie podobała się przez zwykłą przekorę "wszystkim się podoba, a mi się nie podoba".

No comments.

Pozdrawiam

Dorota