malka 29.11.2008 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Dla mnie Klaudię ktoś bardzo skrzywdził doborem repertuaru, przecież to dziecko dzisiaj przechodziło męki żeby zaśpiewać...........dlatego nie wygrała.........zrobili z niej starą małą......... na dzień dobry skrzywdzili ja rodzice zgadzajac sie na wystep w programie, od poczatku (juz na castingu) była wykreowana na starą malutką - wiec do kogo teraz pretensje ?? Niech śpiewa w mini szansie czy innych od przedszkola do opola, a za parę lat kto wie, może osiagnie sukces - czego szczerze jej zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 29.11.2008 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 a mnie drażni to, że przechodzą dalej głównie tancerze i śpiewający dla których istnieją przecież inne typowo branżowe programy. Szkoda mi że odpadli barmani ...widocznie do innych programów ci spiewacy się nie nadawali... ale i tak Klaudia K jest najlepsza! czy po dzisiejszym wystepie powiesz to samo ?? moze dzisiejszy występ nie był tak poruszajcy jak dwa poprzednie, ale uważam, ze to dziecko to największe odkrycie tego programu. brawa dla atletów!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 29.11.2008 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Fajnie że wygrali gimnastycy bo pogodzili wszystkich śpiewających.Zdecydowanie najlepiej wypadł dzisiaj Ziółko.Lenda też była niezła.Natomiast Kulawik-totalna porażka.O ile mi wiadomo,to w Niemczech rozgraniczono dzieci i dorosłych.To dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Bardzo dobrze, że wygrali arobaci/gimnastycy, bo byli po prostu fantastyczni. Niewiarygodne pozycje, wykonywane w takim tempie jak na zwolnionym filmie, do tego znakomita muzyka w tle występów. To nie są cyrkowcy - to są Artyści. Klaudii mi szkoda, uważam, że Wojewódzki miał rację, że znajduje się pod opieką kogoś, kto bardzo źle jej dobiera repertuar, bo ta mała dziewczynka usiłująca wykrzyczeć "Jaskółkę" wyglądała po prostu źle i brzmiała źle. Do tego to wibrato. Powinna trafić pod fachową opiekę - może z niej wyrosnąć wielka gwiazda.Lenda i Ziółko świetni, choć ten ostatni lepszy od Pauliny. Mam nadzieję, że oboje wypłyną teraz na szersze wody.A obecność małego Ziemka w finale to po prostu jakaś gruba pomyłka według mnie. Dzieciak jest uroczy, ale nie ma wielkiego talentu - po prostu gra nieźle i jest pełen wdzięku - i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ineso 30.11.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Zgadzam się z Tobą na 100% Jeżeli chodzi o Klaudię, to jest to dla mnie klasyczny przykład tego, że telewizja kompletnie nie liczy się z tym jak z całym tym zamieszaniem poradzą sobie jego mali uczestnicy. Z jednej strony wielkie zachwyty ze strony panów prowadzących, wiwatująca widownia, szum medialny a z drugiej brutalne i pewnie niezrozumiałe słowa ze strony jury. Często dorośli ludzie nie radzą sobie psychicznie z takim obciążeniem, a co dopiero dzieci, które nie wiedzą, że opiera się to na manipulacji i grze?! Nie chcę winic za to rodzicow, którzy zezwalają dzieciom na udział w takim show, bo na pewno kieruja nimi rózne motywy. Mama Klaudii nie wygląda na kogoś kto chce za wszelką cenę zrobic ze swojego dziecka gwiazdę i zaspokoic tym samym swoje ambicje. Wydaje mi się, że ich sytuacja życiowa nie pozwala na to, aby zapewnic Klaudii warunki w których mogłaby rozwijac ten talent. Dlatego mam gorąca nadzieję, że to całe zamieszanie w jej zyciu będzie miało taki plus, że uda się jej załatwic lekcje śpiewu i za parę lat usłyszymy oszlifowany już diament, który będzie już wiedział kim jest i co chce śpiewac. Mam też nadzieję, że Klaudia nie rozpocznie teraz ,,kariery" polegającej na tym, że pojawi się we wszystkich możliwych programach tv, potem zrobi rundę po Polsce odwiedzając wszystkie galerie marketów oraz festyny, a za rok kiedy znudzony naród ją wypluje nie wróci do punktu wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 30.11.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Gimnastycy są naprawdę niesamowici, ale mam wątpliwości co do tego, czy powinni byli wygrać. Oni robią to już zawodowo. Moim zdaniem powinno być jakieś zastrzeżenie, że nie mogą występować w tym programie ludzie, którzy już żyją z tego, co chcą pokazać. Jeżeli celem programu ma być odkrywanie nieznanych talentów, to powinni w nim występować amatorzy. Z tego samego powodu nie powina się tam znaleźć Ewa - śpiewaczka z wykształconym głosem. Inna sprawa, że zupełnie nie rozumiem reakcji jurorów - ona była dla mnie ckliwa i sentymentalna w dwóch pierwszych występach, a właśnie w tym trzecim wreszcie mi się spodobała.Ja nagrodę przyznałabym Audiofeels. Są autentyczni w tym, co robią. Dobrze, że się pokazali, może teraz wypłyną.A co do dzieciaków, to rzeczywiście powinny występować w osobnym programie. Jak porównać nieopierzone pisklaki z dojrzałymi artystami?Klaudia rzeczywiście ma nieprawdopodobny głos i nie widzę nic złego w tym, że się pokazała. Nie znam sytuacji tej dziewczynki. Nie wiadomo, czy nagroda zostanie wydana na wypasioną komórkę, trochę ciuszków i fajną wycieczkę, czy na zapewnienie jej możliwości kształcenia się pod okiem profesjonalisty. W drugim wypadku - dobrze, że wystąpiła, pokazała się i wygrała pieniądze. Jednak lepiej by było, gdyby wystąpiła w jakiejś edycji programu przeznaczonej dla dzieci, w której nagrody musiałyby być przeznaczone właśnie na takie cele, a cała oprawa byłaby dostosowana do możliwości występujących dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.11.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Jak dla mnie najlepsi gimnastycy (którzy wygrali i chwała im za to ), a na drugim miejscu powinni być Audiofeels- faktycznie du.py szalały , lub ze śpiewaków zdecydowanie Ziółko- ma facet wydzier . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elutek 30.11.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 O ile mi wiadomo,to w Niemczech rozgraniczono dzieci i dorosłych. To dobry pomysł. jeśli masz na myśli "Das Supertalent" - to nie było podziału wiekowego wygrał 44 -letni Michael Hirte, niesamowity człowiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.11.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Chyba raczej nalezaloby rozgraniczyc na utalentowanych amatorow i utalentowanych profesjonalistow - wygrali profesjonalni akrobaci . Jak dziewczynka -amatorka przed ktora jeszcze lata szkolenia glosu moze rywalizowac z profesjonalistami ? A juz Kuba z wojewodztwa ze swoimi uwagami to dno kompletne. Nie mowiac o parze konferansjerow - w kazdym zdaniu dwa bledy - skad oni biora takich amatorow - z lapanki czy po znajomosci - zenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.11.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Chyba raczej nalezaloby rozgraniczyc na utalentowanych amatorow i profesjonalistow - wygrali profesjonalni akrobaci . Jak dziewczynka -amatorka przed ktora jeszcze lata szkolenia glosu moze rywalizowac z profesjonalistami ? A juz Kuba z wojewodztwa ze swoimi uwagami to dno kompletne. Nie mowiac o parze konferansjerow - w kazdym zdaniu dwa bledy - skad oni biora takich amatorow - z lapanki czy po znajomosci - zenada. Właśnie to miałem napisać - masz absolutną rację - podpisuję się czterema rękami, nic dodać nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.11.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Eeee do absolutnej racji to moze mi daleko .....ale zmieszac profesjonalistow z amatorami i przedstawic taka papke publicznosci, ktora sie podnieca , ale do konca to chyba nie wie czym.......... Klaudia powinna walnac bozonarodzeniowy temat i byloby po krzyku..... Emocjami zagorzalych telewidzow mozna manipulowac do woli .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 30.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 A juz Kuba z wojewodztwa ze swoimi uwagami to dno kompletne. Nie mowiac o parze konferansjerow - w kazdym zdaniu dwa bledy - skad oni biora takich amatorow - z lapanki czy po znajomosci - zenada. I TY oglądałaś taki żenujący program? Dlaczego nie byłaś w tym czasie w filharmonii albo w teatrze czy operze? Zawiodłam się na Tobie. Siadaj, jedynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 30.11.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 polecam wszystkim, warto zobaczyc niemieckiego finaliste czlowiek ten gral na ulicach zeby zarobic na chleb, po wypadku byl w spiaczce a dzis podziwiaja go cale niemcy http://www.rtl.de/tv/dassupertalent08_videoplayer.php?id=246 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.11.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Co do rozgranieczenia (profesjonaliści/amatorzy): zgadzam się, powinno być . Co do wieku : powinna być ustalona jakaś minimalna granica , np.15 lat. Co do prowadzących : uwielbiam Prokopa i cobyście o nim nie pisali .... kofam go i już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.11.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Hmmmmmm.........telewizji nie ogladam, widzialam w internecie, oczywiscie. I tylko Klaudie - facet zapowiadajac dziewczynke jaknal sie ze trzy razy - istotnie , profesjonalista ale nie konferansjerki . Akrobatow nie ogladalam, zdjecia mi starczyly - nie znosze wydepilowanych facetow. , fikajacych koziolki. Raz byalm na przedstawieniu slynnego kanadyjskiego cyrku de soleil i ( sami akrobaci i iluzja ) i naprawde zrobiony wspolczesnie i nowatorsko ale raz to swiat i ludzie Wymieszanie amatorow z profesjonalistami to zmanipulowanie wynikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 30.11.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Hmmmmmm.........telewizji nie ogladam, widzialam w internecie, oczywiscie. I tylko Klaudie - facet zapowiadajac dziewczynke jaknal sie ze trzy razy - istotnie , profesjonalista. Akrobatow nie ogladalam, zdjecia mi starczyly - nie znosze wydepilowanych facetow. , fikajacych koziolki. Raz byalm na przedstawieniu slynnego kanadyjskiego cyrku de soleil i ( sami akrobaci i iluzja ) i naprawde zrobiony wspolczesnie i nowatorsko ale raz to swiat i ludzie po piewsze jesli nie ogldalas akrobatow to dlaczego twierdzisz ze sa wydepilowani i fikaja koziolki ????????? ani nie fikaj koziolkow ani nie sa widepilowani ja w przeciwienstwie do Ciebie ogladalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 30.11.2008 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Inną sprawą jest śmieszna kwota nagrody. Za 100 tys euro w mojej okolicy można kupić niewielką działkę, a o wybudowaniu czegokolwiek to nie można nawet pomarzyć. Szkoda, że Klaudia nie wygrała nawet takiej kwoty. Akrobaci kupią sobie za nią samochody, a resztę przepuszczą - oni na nic innego nie potrzebują, nic więcej nie pójdą do przodu, poza sprawnością fizyczną nic innego nie posiadają, a Klaudii przydała by się kasa na naukę. Zresztą ... znajdą się sponsorzy którzy jej pomogą, nawet bezinteresownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 30.11.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Akrobatow nie ogladalam, zdjecia mi starczyly - nie znosze wydepilowanych facetow. , fikajacych koziolki Dobre , np. Traviatę, to pewnie też ze zdjęć podziwiasz, jak i inne operowe sprawy. Dla mnie na zdjęciu np. Halka to też straszna kaszana, w sumie do oceny Carmen też wystarczyły mi zdjęcia, brzydka taka i w ogóle. Grunt to wiedzieć co się krytykuje , to podstawa wiarygodności ,jak mawiają profesjonaliści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.11.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Tak, kocie ....bo ja najbardziej lubie jak ktos ma nogi do opery a glos do baletu - to mnie podnieca najbardziej i jak - jak- jakajacy sie konferansjerzy. Pytanie brzmi - nie czy akrobaci byli tacy swietni, tylko czy jakikolwiek amator ma szanse w konkursowym starcie z para profesjonalistow . Traviata nie jest moja ulubiona opera tylko Cyganeria z partia Mimi. Poza tym lubie mezzo soprany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 30.11.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 bo ja najbardziej lubie jak ktos ma nogi do opery a glos do baletu - to mnie podnieca najbardziej No jak tak, to zwracam honor Partia Mimi też mi wiele rozjaśnia, a w czyim wykonaniu jeśli mogę zapytać? Partia Mimi, zupełnie nie mój klimat , prostym niewinnym dziewczynom wchodzącym dopiero w życie, mówię stanowcze nie. Daje mi to rys osobowości jak i poczucie muzycznej estetyki. Ogólnie opera to zupełnie nie mój klimat, niestety w rodzinie zdarzały się przypadki operowe i stąd moje zorientowanie w temacie. Tak z ciekawości, czyli numer jeden to Cyganeria, mezzo soprany , no i może zapytam jeszcze o muzykę poważną, bo to jakoś zawsze się łączy, może ulubiony kompozytor chociaż , albo dzieło , czy tylko opera? No i jak z przygotowaniem muzycznym, oczywiście jeśli to nie tajemnica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts