lump praski 30.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Jako dziecko chodzilam na koncerty Cioci Jadzi do warszawskiej Filharmonii, wiec wdrozylam sie szybko - musialam tez chodzic na koncerty fortepianowe Chopina bo rodzice nie mieli co ze mna zrobic ..... W Nowym Jorku ze wzgledu na prace zmuszona bylam chodzic do Opery - najpierw to byla lekka tortura a potem sie " wciaglam" .......w Warszawie w lecie sa grane wszystkie opery Mozarta i kazdego sezonu zaliczam pare - szczegolnie Don Giovanni'ego , bo lubie . Aida jest tez niezla szczegolnie w Metropolitan Opera . Mezzo sopranami zainterosowalam sie ze wzgledu na Ewe Podles. W domu wyhodowal sie ladny , dziewczecy alt z tzw sluchem absolutnym i w tym wykonaniu lubie oczywiscie, wszystko . Slucham tez pop rapu i lubie czarne glosy - to by bylo chyba na tyle . Aha, Mimi nie byla taka niewinna tylko wtedy panowala cenzura obyczajaowa i nie wszystko mozna bylo pokazac na scenie ........ ...pewnych rzeczy trzeba sie domyslac ...i to dodaje jej partii podwojnego piekna.......ze tak nie wszystko na talerzu........ Slucham wszystkiego : Rimskiego-Korsakowa, Czajkowskiego, Wagnera , Chopina, Strauss'ow, Offenbacha, Bacha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 30.11.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Wiedziałam, zawsze w takich przypadkach padają dwa nazwiska czyli Chopin i Mozart , ale nie chciałam sugerować Najbardziej przykre jest stwierdzenie "musiałam" " zmuszona byłam", nic tak nie zabija otwartości muzycznej jak przedwczesna edukacja przez ciocię i rodziców, przygotowania muzycznego do odbioru jak wnoszę brak . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 30.11.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 Trening czyni mistrza oraz czym skorupka za mlodu ...... - jestem wdzieczna, ze najpierw rodzice poswiecili mi sporo czasu i zabierali na koncerty a pozniej zycie i praca zmusily mnie do sluchania muzyki - teraz slucham dla przyjemnosci i r e l a k s u. Czego i innym zycze a Ciocia Jadzia " instytucja" warszawska i wychowawczyni kilkunastu pokolen ludzi ktorych oswajala z Flharmonia, i muzyka symfoniczna , wprowadzala w swiat muzyki - to przeciez nie moja ciocia hahaha Jestesmy Jej wdzieczni i wszyscy ja wspominamy z rozczuleniem - zreszta chyba jeszcze zyje a do niedawna pracowala Miedzy innymi dzieki niej popisy akrobatyczne facetow mnie nie pociagaja No i pragne cie uswiadomic, ze w prawie kazdej operze heroina to mloda dziewczyna lub kobieta - opera byla kkiedys d w o r s k a co prawda ale popularna rozrywka , - i jak kazda rozrywka nie moglaby przezyc bez mlodych dziewczat ! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 01.12.2008 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 a tak omijając operę...................żeby nie było nieścisłości......faceci włos na klacie mieli ( na pewno jeden), fikołków nie było..........ale że to profesjonaliści to nie fer......mówili sami na drugi dzień w "dzień dobry TVN " , ze np, 7 lat ćwiczą jakiś układ, to gdzie tu do cholery talent???????, jak się go ma to sie doskonałość uzyskuje np. w miesiąc, a po drugie z tego co się orientuje to oni w Polsce nie mieszkają tylko za granicą, to tam mogli sobie brać udział w konkursach............. Klaudia dostała 100 tys. więc mam nadzieje że mamusia dobrze te pieniądze zainwestuje w kształcenie córki.......... A Prokop zarabia 190 tys. miesięcznie więc i błędy może sobie robić............wliczone w cenę dla mnie i tak talentem tej edycji był Ziółko..........mam nadzieję ze dostanie jakąś propozycję i będzie go można jeszcze usłyszeć bo akrobatów raczej już nie zobaczymy.......... Aa jeszcze na marginesie , Foremniak powinni posłać do domu , mało inteligentna kobieta, żeby coś sensownego powiedzieć musiała się nieźle namęczyć..........za to Chylińska super babka , to co myślała io czuła mówiła ......była najbardziej wiarygodna z ich trojga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.12.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Chylińska super sobie poradziła w nowej roli, doktor Zosię powinni w drugiej edycji zastąpić kimś innym , a Kuba...no cóż .... Kubuś to Kubuś - jak zwykle nieco wredny , stronniczy i czasem nie mający racji, ale przynajmniej mówi co myśli . Prokop - oglądam go także w innych programach (na sportowym kanale prowadzi tez program - świetny zresztą)...i uwielbiam go ... jest naturalny, inteligentny , no i najważniejsze - uwielbiam jego poczucie humoru . Tego drugiego prowadzącego nie znam , ale też mi się podobał ... też z poczuciem humoru facet. Podejrzewam, że w finale ich "zacięcia" spowodowane były stresem .... zresztą w finale faktycznie byli nieco sztuczni. Bardziej podobali mi się w eliminacjach i w półfinale ..... no i chwała im za to, że właśnie prowadzili na luzie, z dużą doza poczucia humoru bo gdyby prowadził to jakis sztywniak to juz całkiem byłby program do d.... . A co do samego programu .... eliminacje super - ciekawie zrobione, ciekawie pokazane..... w półfinałach juz wiało nudą, ale finał to same flaki z olejem jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 01.12.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 W domu wyhodowal sie ladny , dziewczecy alt z tzw sluchem absolutnym i w tym wykonaniu lubie oczywiscie, wszystko . Stroi się ten alt dziewiczy w "A" czy w " B" ? W sumie współczuć należy dziecku , kłopotów z transpozycją, no ale te 5% populacji, niektórych rodziców i każdego pospolitego lumpa, jakoś tam nobilituje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.12.2008 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jak akrobatom sterczaly wlosy na klacie - to jeszcze gorzej fuuuuuu ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 01.12.2008 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Jak akrobatom sterczaly wlosy na klacie - to jeszcze gorzej fuuuuuu ...... stercza wlosy fuuuuuuu nie maja wlosow tez niedobrze czy Ty wiesz czego chcesz ??????????????????? jednym slowem estetka do kwadratu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.12.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Oj, chłopaki, Wy niedomyślni tacy... Przecie to nie włosy majom sterczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 01.12.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 może rzeczywiście powinni rodzielić dzieci od dorosłych czy amatorów od profesjonalistów... Nie mniej jednak Klaudia K rządzi !!! To dziecko jest wrażliwe, i co fantastyczne potrafi świetnie oddać klimat piosenek które śpiewała! Wielkie brawa dla niej! Poza tym super spiewał Ziółek! Chyba nawet lepiej od oryginału Z kolei nie cierpię takich głosów jakim dysponuje p.Lenda... brrr..... Podziwiałem tez Snake'a i gostka który kręcił płonacymi sześcianami! Fajna była tez ta kapelka grająca rocka a'la Biskupin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.12.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Nie jestem klusownikiem przynajmniej i w wolnych chwilach nie lapie " na zywca" zajecy w polskich lasach do siatek na eksport do Francji To jest dopiero obrzydliwy proceder Z klusownikami nie gadam i reki nie podaje . Brzydze sie . Charakteru. Znacznie gorsze niz niedoskonalosci fizyczne. Jesli chodzi o wlosy na klacie to zdecyduje sie po Nowym Roku - czy wole owlosionych atletow czy raczej nieowlosionych . Telewizji zycze wiecej tak udanych i przemyslanych programow :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 01.12.2008 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja tak myślę, w przyszłym roku Opole.... może usłyszę Lendę albo Ziółko,albo Audio coś tam.Albo znów wiecznie żywa Marylka R.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 01.12.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Na 100% wiecznie zywa Marylka R . Na forum m natomiast , klusownicy lasow polskich w poszukiwaniu klientow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 02.12.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Nie jestem klusownikiem przynajmniej i w wolnych chwilach nie lapie " na zywca" zajecy w polskich lasach do siatek na eksport do Francji To jest dopiero obrzydliwy proceder Z klusownikami nie gadam i reki nie podaje . Brzydze sie . Charakteru. Znacznie gorsze niz niedoskonalosci fizyczne. Haaaaa, a tom się ubawiła, o matko kochana!!!! Gdybyś chociaż zapytała (nie mówiąc o elementarnej wiedzy i pomyślunku - no ale czego ja wymagam ) to wiedziałabyś, że w latach 70-tych polskie koła łowieckie eksportowały żywe zające do Francji, nie był to żaden "proceder" tylko legalny odłów zajęcy, które we Francji znów na wolnośc trafiały. Nie mogę, hahahahaha, jak można być takim ignorantem i wpaść na pomysł, że eksport żywych zajęcy do państwa unijnego to kłusownicy uprawiali!!!! Dziękuję za wysłuchanie. Córka myśliwego. Konkursowo zrobiłaś z siebie - wiesz kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 02.12.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 może rzeczywiście powinni rodzielić dzieci od dorosłych czy amatorów od profesjonalistów... Nie mniej jednak Klaudia K rządzi !!! To dziecko jest wrażliwe, i co fantastyczne potrafi świetnie oddać klimat piosenek które śpiewała! Wielkie brawa dla niej! Poza tym super spiewał Ziółek! Chyba nawet lepiej od oryginału Z kolei nie cierpię takich głosów jakim dysponuje p.Lenda... brrr..... Podziwiałem tez Snake'a i gostka który kręcił płonacymi sześcianami! Fajna była tez ta kapelka grająca rocka a'la Biskupin! chyba żartujesz , uważasz że ostatniej piosence finałowej którą zaśpiewała to dziecko dało coś z siebie , toż to wymysł jakiegoś nieudacznika, dziecko żeby zaśpiewać tak strasznie się wysilała i męczyło , żeby te wszystkie drgania głosu właściwie intonować , że szok..........pięknie to ona zaśpiewała na kastingu swoim naturalnym głosem, nieprzerobionym na stara babę.........po finale w niedziele rano w TVN to dziecko powiedziało , że przed tym programem nigdy wcześniej nie śpiewało,tylko , ot tak dla siebie, nigdy nie wiczyła tez głosu, dopiero na półinałach i w finale zajął się nią "profesjonalista".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 02.12.2008 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Tak. Słychać w jej głosie pierwsze kontakty z nauczycielem. W finale powinna zaśpiewać coś co sama sobie wypracowała jeszcze długo przed programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 02.12.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 ...aleście się uwzięli na nią! Czepcie się lepiej Kuby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.12.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Poziom Kuby to poziom widzow - czego sie wiec czepiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.12.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Nie uwzięli tylko oceniają to co widzą i słyszą całym swoim obiektywnym, wyzutym z emocji jestestwem ...czyli po ludzku mówiąc goła prawda i suche fakty . Odrzucając emocje jakie wywołuje w ludziach ta mała można o niej powiedzieć , że owszem ...głos niezwykły jak na jej wiek ....ale - przypomnijcie sobie Gieorginę Tarasiuk czy Christine Aguilera w dzieciństwie .... o wiele mocniejsze, ładniejsze głosy i nikt im nie mówi, że mają dar od Boga i nie oferuje za to 100.000 . Tarasiuk wszyscy pamiętają, ale zobaczcie Christine: http://www.kozaczek.pl/teledysk.php?idmov=4569&u=christina+aguilera A Klaudia po prostu sprawia wrażenie takiej małej skromnej bidulki - szczupła, z dziwną fryzurą, siniakami pod oczami - i nagle TAKI głos - dodatkowo notabene wzmocniony tym wizerunkiem. Owszem ...ma głos niezwykły jak na swój wiek, ale .... prawda jest taka, że nie potrafiła zrobić z niego użytku ani w półfinałach ani w finale ... więc nie mówcie mi , że nie zaważyły emocje jakie wywołuje - bo jeśliby ludzie mieli jej śpiew oceniac to nie znalazłaby sie nawet w finale. Ona jest za mała, ma jeszcze czas na rozwinięcie tego głosu a to co z nią zrobili w tym programie: co kazali jej śpiewać(a w zasadzie zmęczyć), co kazali jej przeżywać (tak małe wrażliwe dziecko i zdecydowanie za duże emocje), to co czułaby gdyby przegrała .... dla dzieci pośród prawie samych dorosłych - to jest niezwykle krzywdzące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 02.12.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Ale czy nie przyszlo niektorym widzom do glowy ...na przyklad ....ze w programie biora udzial osoby plci meskiej jak i zenskiej wiec jeden z konferansjerow powinnien byc dziewczyna/kobieta ? Czy na widok kazdej nieprofesjonalnej pary spodni zenska czesc widowni musi przebierac z zachwytu nogami nie oceniajac merytorycznego poziomu - mimo, ze posiada c o r ki i, ktore kiedys beda musialy rywalizowac o prace z facetami i beda z gory skazane na niepowodzenie bo kazda fuche zgarnia z definicji jakis gogus z poparciem ? ? ? ? W telewixji polskiej widac to najbardziej - zawsze siedzi jakies grono facetow , gledzac albo jakajac o niczym i pobierajac za to gruba forse. kto ma sie czepic Kuby jak wiekszosc telewidzow reprezentuje poziom Kuby albo ponizej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts