Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klaudia Kulawik

ged

Recommended Posts

Jako dziecko chodzilam na koncerty Cioci Jadzi do warszawskiej Filharmonii, wiec wdrozylam sie szybko - musialam tez chodzic na koncerty fortepianowe Chopina bo rodzice nie mieli co ze mna zrobic ..... :D

W Nowym Jorku ze wzgledu na prace zmuszona bylam chodzic do Opery - najpierw to byla lekka tortura a potem sie " wciaglam" .......w Warszawie w lecie sa grane wszystkie opery Mozarta i kazdego sezonu zaliczam pare - szczegolnie Don Giovanni'ego , bo lubie .

Aida jest tez niezla szczegolnie w Metropolitan Opera .

Mezzo sopranami zainterosowalam sie ze wzgledu na Ewe Podles.

W domu wyhodowal sie ladny , dziewczecy alt z tzw sluchem absolutnym

i w tym wykonaniu lubie oczywiscie, wszystko .

Slucham tez pop rapu i lubie czarne glosy - to by bylo chyba na tyle . Aha, Mimi nie byla taka niewinna tylko wtedy panowala cenzura obyczajaowa i nie wszystko mozna bylo pokazac na scenie ........ :D ...pewnych rzeczy trzeba sie domyslac ...i to dodaje jej partii podwojnego piekna.......ze tak nie wszystko na talerzu........ 8)

Slucham wszystkiego : Rimskiego-Korsakowa, Czajkowskiego, Wagnera , Chopina, Strauss'ow, Offenbacha, Bacha .

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiedziałam, zawsze w takich przypadkach padają dwa nazwiska czyli Chopin i Mozart , ale nie chciałam sugerować :lol: Najbardziej przykre jest stwierdzenie "musiałam" " zmuszona byłam", nic tak nie zabija otwartości muzycznej jak przedwczesna edukacja przez ciocię i rodziców, przygotowania muzycznego do odbioru jak wnoszę brak :lol: .

Trening czyni mistrza oraz czym skorupka za mlodu ...... - jestem wdzieczna, ze najpierw rodzice poswiecili mi sporo czasu i zabierali na koncerty a pozniej zycie i praca zmusily mnie do sluchania muzyki - teraz slucham dla przyjemnosci i r e l a k s u.

Czego i innym zycze :D :D :D :D :D a Ciocia Jadzia " instytucja" warszawska i wychowawczyni kilkunastu pokolen ludzi ktorych oswajala z Flharmonia, i muzyka symfoniczna , wprowadzala w swiat muzyki - to przeciez nie moja ciocia hahaha :D :D :D

Jestesmy Jej wdzieczni i wszyscy ja wspominamy z rozczuleniem - zreszta chyba jeszcze zyje a do niedawna pracowala :D :D :D :D

Miedzy innymi dzieki niej popisy akrobatyczne facetow mnie nie pociagaja :D

No i pragne cie uswiadomic, ze w prawie kazdej operze heroina to mloda dziewczyna lub kobieta - opera byla kkiedys d w o r s k a co prawda ale popularna rozrywka , - i jak kazda rozrywka nie moglaby przezyc bez mlodych dziewczat ! :D :D

a tak omijając operę...................żeby nie było nieścisłości......faceci włos na klacie mieli ( na pewno jeden), fikołków nie było..........ale że to profesjonaliści to nie fer......mówili sami na drugi dzień w "dzień dobry TVN " , ze np, 7 lat ćwiczą jakiś układ, to gdzie tu do cholery talent???????, jak się go ma to sie doskonałość uzyskuje np. w miesiąc, a po drugie z tego co się orientuje to oni w Polsce nie mieszkają tylko za granicą, to tam mogli sobie brać udział w konkursach.............

Klaudia dostała 100 tys. więc mam nadzieje że mamusia dobrze te pieniądze zainwestuje w kształcenie córki..........

A Prokop zarabia 190 tys. miesięcznie więc i błędy może sobie robić............wliczone w cenę :wink:

dla mnie i tak talentem tej edycji był Ziółko..........mam nadzieję ze dostanie jakąś propozycję i będzie go można jeszcze usłyszeć bo akrobatów raczej już nie zobaczymy..........

Aa jeszcze na marginesie , Foremniak powinni posłać do domu , mało inteligentna kobieta, żeby coś sensownego powiedzieć musiała się nieźle namęczyć..........za to Chylińska super babka , to co myślała io czuła mówiła ......była najbardziej wiarygodna z ich trojga....

Chylińska super sobie poradziła w nowej roli, doktor Zosię :wink: powinni w drugiej edycji zastąpić kimś innym , a Kuba...no cóż .... Kubuś to Kubuś - jak zwykle nieco wredny , stronniczy i czasem nie mający racji, ale przynajmniej mówi co myśli :lol: .

Prokop - oglądam go także w innych programach (na sportowym kanale :wink: prowadzi tez program - świetny zresztą)...i uwielbiam go ... jest naturalny, inteligentny , no i najważniejsze - uwielbiam jego poczucie humoru :D .

Tego drugiego prowadzącego nie znam , ale też mi się podobał ... też z poczuciem humoru facet.

Podejrzewam, że w finale ich "zacięcia" spowodowane były stresem .... zresztą w finale faktycznie byli nieco sztuczni. Bardziej podobali mi się w eliminacjach i w półfinale ..... no i chwała im za to, że właśnie prowadzili na luzie, z dużą doza poczucia humoru bo gdyby prowadził to jakis sztywniak to juz całkiem byłby program do d.... :roll: .

A co do samego programu .... eliminacje super - ciekawie zrobione, ciekawie pokazane..... w półfinałach juz wiało nudą, ale finał to same flaki z olejem jak dla mnie.

W domu wyhodowal sie ladny , dziewczecy alt z tzw sluchem absolutnym

i w tym wykonaniu lubie oczywiscie, wszystko .

Stroi się ten alt dziewiczy w "A" czy w " B" ?

W sumie współczuć należy dziecku , kłopotów z transpozycją, no ale te 5% populacji, niektórych rodziców i każdego pospolitego lumpa, jakoś tam nobilituje. :D

może rzeczywiście powinni rodzielić dzieci od dorosłych czy amatorów od profesjonalistów... :roll:

Nie mniej jednak Klaudia K rządzi !!! To dziecko jest wrażliwe, i co fantastyczne potrafi świetnie oddać klimat piosenek które śpiewała! Wielkie brawa dla niej!

Poza tym super spiewał Ziółek! Chyba nawet lepiej od oryginału ;) Z kolei nie cierpię takich głosów jakim dysponuje p.Lenda... brrr.....

Podziwiałem tez Snake'a i gostka który kręcił płonacymi sześcianami!

Fajna była tez ta kapelka grająca rocka a'la Biskupin! :lol:

Nie jestem klusownikiem przynajmniej i w wolnych chwilach nie lapie " na zywca"

zajecy w

polskich lasach do siatek na eksport do Francji :evil: :evil: :evil: :evil:

To jest dopiero obrzydliwy proceder :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Z klusownikami nie gadam i reki nie podaje . Brzydze sie . Charakteru. Znacznie gorsze niz niedoskonalosci fizyczne.

Jesli chodzi o wlosy na klacie to zdecyduje sie po Nowym Roku - czy wole owlosionych atletow czy raczej nieowlosionych .

Telewizji zycze wiecej tak udanych i przemyslanych programow :D :D :D :D :D

Nie jestem klusownikiem przynajmniej i w wolnych chwilach nie lapie " na zywca"

zajecy w

polskich lasach do siatek na eksport do Francji :evil: :evil: :evil: :evil:

To jest dopiero obrzydliwy proceder :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Z klusownikami nie gadam i reki nie podaje . Brzydze sie . Charakteru. Znacznie gorsze niz niedoskonalosci fizyczne.

Haaaaa, a tom się ubawiła, o matko kochana!!!!

Gdybyś chociaż zapytała (nie mówiąc o elementarnej wiedzy i pomyślunku - no ale czego ja wymagam :lol: ) to wiedziałabyś, że w latach 70-tych polskie koła łowieckie eksportowały żywe zające do Francji, nie był to żaden "proceder" tylko legalny odłów zajęcy, które we Francji znów na wolnośc trafiały. :lol:

Nie mogę, hahahahaha, jak można być takim ignorantem i wpaść na pomysł, że eksport żywych zajęcy do państwa unijnego to kłusownicy uprawiali!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dziękuję za wysłuchanie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Córka myśliwego. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Konkursowo zrobiłaś z siebie - wiesz kogo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

może rzeczywiście powinni rodzielić dzieci od dorosłych czy amatorów od profesjonalistów... :roll:

Nie mniej jednak Klaudia K rządzi !!! To dziecko jest wrażliwe, i co fantastyczne potrafi świetnie oddać klimat piosenek które śpiewała! Wielkie brawa dla niej!

Poza tym super spiewał Ziółek! Chyba nawet lepiej od oryginału ;) Z kolei nie cierpię takich głosów jakim dysponuje p.Lenda... brrr.....

Podziwiałem tez Snake'a i gostka który kręcił płonacymi sześcianami!

Fajna była tez ta kapelka grająca rocka a'la Biskupin! :lol:

chyba żartujesz , uważasz że ostatniej piosence finałowej którą zaśpiewała to dziecko dało coś z siebie :o :o :o , toż to wymysł jakiegoś nieudacznika, dziecko żeby zaśpiewać tak strasznie się wysilała i męczyło , żeby te wszystkie drgania głosu właściwie intonować , że szok..........pięknie to ona zaśpiewała na kastingu swoim naturalnym głosem, nieprzerobionym na stara babę.........po finale w niedziele rano w TVN to dziecko powiedziało , że przed tym programem nigdy wcześniej nie śpiewało,tylko , ot tak dla siebie, nigdy nie wiczyła tez głosu, dopiero na półinałach i w finale zajął się nią "profesjonalista"..

Nie uwzięli tylko oceniają to co widzą i słyszą całym swoim obiektywnym, wyzutym z emocji jestestwem ...czyli po ludzku mówiąc goła prawda i suche fakty :roll: .

Odrzucając emocje jakie wywołuje w ludziach ta mała można o niej powiedzieć , że owszem ...głos niezwykły jak na jej wiek ....ale - przypomnijcie sobie Gieorginę Tarasiuk czy Christine Aguilera w dzieciństwie .... o wiele mocniejsze, ładniejsze głosy i nikt im nie mówi, że mają dar od Boga i nie oferuje za to 100.000 :wink: .

Tarasiuk wszyscy pamiętają, ale zobaczcie Christine:

http://www.kozaczek.pl/teledysk.php?idmov=4569&u=christina+aguilera

A Klaudia po prostu sprawia wrażenie takiej małej skromnej bidulki - szczupła, z dziwną fryzurą, siniakami pod oczami - i nagle TAKI głos - dodatkowo notabene wzmocniony tym wizerunkiem.

Owszem ...ma głos niezwykły jak na swój wiek, ale .... prawda jest taka, że nie potrafiła zrobić z niego użytku ani w półfinałach ani w finale ... więc nie mówcie mi , że nie zaważyły emocje jakie wywołuje - bo jeśliby ludzie mieli jej śpiew oceniac to nie znalazłaby sie nawet w finale.

Ona jest za mała, ma jeszcze czas na rozwinięcie tego głosu a to co z nią zrobili w tym programie: co kazali jej śpiewać(a w zasadzie zmęczyć), co kazali jej przeżywać (tak małe wrażliwe dziecko i zdecydowanie za duże emocje), to co czułaby gdyby przegrała .... dla dzieci pośród prawie samych dorosłych - to jest niezwykle krzywdzące.

Ale czy nie przyszlo niektorym widzom do glowy ...na przyklad ....ze w programie

biora udzial osoby plci meskiej jak i zenskiej wiec jeden z konferansjerow

powinnien byc dziewczyna/kobieta ?

Czy na widok kazdej nieprofesjonalnej pary spodni zenska czesc widowni musi przebierac z zachwytu nogami nie oceniajac merytorycznego poziomu - mimo, ze posiada c o r ki i, ktore kiedys beda musialy rywalizowac o prace z facetami i beda z gory skazane na niepowodzenie bo kazda fuche zgarnia z definicji jakis gogus z poparciem ? ? ? ?

W telewixji polskiej widac to najbardziej - zawsze siedzi jakies grono facetow , gledzac albo jakajac o niczym i pobierajac za to gruba forse.

kto ma sie czepic Kuby jak wiekszosc telewidzow reprezentuje poziom Kuby albo ponizej ? :D