Grzesio-K 21.10.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Cześć,mam taką zagwozdkę - na poziomie poddasza na stropie nad salonem będzie taras/balkon (wymiary - 3x5m).Chciałbym dobrze to zaizolować od wilgoci no i ocieplić - to w końcu jest kawał sufitu patrząc z poziomu salonu.Dodam, że cały strop w chwili obecnej jest zlicowany górą (tworzy jedną powierzchnię).W miejscu tego tarasu strop to Terriva (24 cm grubości).Chciałbym, żeby całość, szykowana pod terakotę, ni ebyła specjalnie gruba (grubość wylewki na poddaszu to będzie ok. 10cm na gotowo, natomiast chcąc zachować spadek na tym tarasiku to od śściany (a w zasadzie okna wyjściowego) wychodzi mi ok. 22-25 cm grubości. Macie pomysł, jak to dobrze zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 21.10.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 trochę już podywagowaliśmy tu http://forum.muratordom.pl/samodzielne-wykonanie-opierzenia-tarasu,t139461.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 22.10.2008 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 no temat w dalszym ciągu czeka na mądre rady.Mikolayi stwierdził, że wątek był dyskutowany, ale w sumie przyznał, że nie jest do końca zadowolony z rozwiązania, które przyszło mu zastosować.Ma ktoś jakieś inne rady, sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 22.10.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 nie jestem zadowolony nie tyle z rozwiazania, co z warunków przegowych w jakich musiałem je zastosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 22.10.2008 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 OK, już się poprawiam Ja też nie jestem zadowolony ze swoich warunków brzegowych, ale może ktoś ma pozytywne doświadczenia, jak wybrnąć z tematu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 23.10.2008 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 noooo - to jest jakieś rozwiązanie. Zastanowię się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 27.10.2008 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 no, fachowcy - budowlańcy - czekam na dalsze sugestie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts