Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak najmniej plytek w lazience - help!

popcarol

Recommended Posts

popcarol, gdybys chciala zdobyc 2 plytki dekorow w szybki sposob, to mozna zrobic taki numer, ze podejsc do stoiska gdzies i poprosic zeby ci sprzedali swoja pokazowa plytke... a oni sobie zamowia i pewnie szybciej dostana niz 8 tygodni... w sytuacji ekstremalnej mozesz ja "wypozyczyc" za kaucja i oddac jak przyjda do ciebie za 8 tygodni... to 2 plytki wiec 2 stoiska musialabys "zbajerowac" :-D

a w sklepie e.plytki.pl probowalas? z reguly sa szybcy i do tego bardzo tani!

jesli chodzi o sciany za kabina - masz racje ze powinnam wkleic kremowy! ale ze mnie gapa. dekor pasuje i do kremowych nic sie nie martw! juz poprawiam!

mysle jeszcze czy nie lepiej byloby w kabinie dekor umiescic wysoko - po pierwsze asymetria w stosunku do umywalki jest ciekawa, po drugie nie bedzie sie chlapal ten pas, na kremowym najmniej bedzie widac kamien z wody... a pas dekorow bedize mniej wiecj na wysokosci konca futryny wiec kompozycyjnie ok, wklejam ci te wersje tez!

no i 3 rysunek - podloga... uwazam ze najlepsze wyjscie to:

- ulozyc prosto,

- dywanik z grafitu 4X3 plytki dokladnie posrodku segmentu umywalkowego - fugi sie nie zejda, ale optycznie bedzie po srodku i to wystarczy!!! wklejam podloge z doklejona jakby sciana umywalkowa i prysznicowymi!!! taka lazienka rozplaszczona na podlodze, zobacz jak fajnie to wszystko gra ze soba.

moim zdaniem ten wariant jest najepszy i wymaga tylk ozdobycia 2 dekorow :-) a wszytko inne masz, wiec nie jest specjalnie klopotliwy!

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/210opbzfFsZDN5bycB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/62bEDt463txGWQgyBB.jpg

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/hd/ec/dceh/fEZHyLdSCL3tgdguQB.jpg

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

buhaszki! za rysunek w paint? no prosze cie. to byla przyjemnosc!!!

powodzenia w walce o dekory i pochwal sie jak lazienka bedzie wykonana.

jak juz bedzie done, to moze pomalujesz sciany na jakis srebrnawo-szary kolor? pieknie by wspolgral mysle...

pozd!

na eplytki nie maja tych dekorow, spytalam 2 sprzedajacych na allegro. Oczywiscie sie pochwale jak bedzie gotowa, juz niedlugo!! :)sciany mialy byc kremowe lub szare, a ta z oknem czerwona :)

• 1 month później...

Witajcie, ledwo odnalazłam ten wątek-

obiecałam zdjęcia, glazura już wklejona wg. powyższego projektu- ale bez tej listwy nad lustrem bo czekamy na wklejenie lustra,

ale teraz się zaczełam zastanawiać czy nie wrzucić coś jeszcze ponad tą ostatnią brązową listwe nad lustro- ew. zamiast tej listwy może mozaikę wkleić??

podnoszę ten wątek- abym mogła go łatwiej znaleść, akutalne zdjęcie zamieszcze za kilka dni- jestem ciekawa końcowego efektu sama,.....