djwaca 21.10.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 WITAM, Zamierzam w niedługim czasie budować domek, czy ma ktoś może czysty formularz - kalkulator wydatków w excelu - dla łatwiejszego prowadzenia kosztów budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.10.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 przepraszam - czegoś nie rozumiejakiś specjalny arkusz? Excel jest tak prosty w obsłudze ze sam możesz sobie taki arkusz tworzyć wraz z postępem wydatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.10.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 wystarczy tylko wypełnić ten czysty arkusz do rozliczenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.10.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Rezi po Tobie to już nic dodać nic ująć djwaca - jak już masz problemy na tym etapie to sadze ze lepiej będzie kupić gotowe już mieszkanie bądź dom - nie ryzykuj samodzielnej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 21.10.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 wystarczy tylko wypełnić ten czysty arkusz do rozliczenia budowy Rezi , jest jeden problem ... nie da się edytować Twojego arkusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.10.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 wystarczy tylko wypełnić ten czysty arkusz do rozliczenia budowy Rezi , jest jeden problem ... nie da się edytować Twojego arkusza oj trzeba przetransponować z jpga na excela hmm... tylko jak to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiek_LA 21.10.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Oj nie nabijajcie się z djwaca. To może być nawyk programisty - zanim zacznie pisać jakiś moduł sprawdza czy nie ma gotowego komponentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.10.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 djwaca - daj maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 22.10.2008 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Mi się wydaje, że najlepiej samemu stworzyc taki arkusz z własnymi preferencjami - nie jest to znowu takie trudne - a później rozwijac zawartośc wraz z postępami w budowie. Mój już ma ponad 500 wierszy, a końca nie widac. Warto miec w nim kilka dodatkowych zakładek, z np. adresami i telefonami do pobliskich hurtowni, wykaz typowych materiałów z obecnymi cenami, tabele do porównania ofert stolarki okiennej itp. Arkusz, telefon, mój nieodłączny terminarz oraz segregator wypasiony papierzyskami to cały mój budowlany oręż A żona potem się dziwi czemu noszę taki ciężki plecak Aha, robicie archiwum starszych plików albo jakąś historię? Póki co to kolejne wersje arkusza zapisuję pod inną datą, poza tym mam zakładkę ze zmianami najważniejszych parametrów kosztorysu (koszt całkowity i suma poniesionych wydatków) z opisem zmian - wykres z takiego podsumowania jak na razie niebezpiecznie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 22.10.2008 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 WITAM, Zamierzam w niedługim czasie budować domek, czy ma ktoś może czysty formularz - kalkulator wydatków w excelu - dla łatwiejszego prowadzenia kosztów budowy. Pozdrawiam Ja osobiście korzystam z prościutkiego (i darmowego) programu księgowego Money Manager Ex. Możliwości obliczeniowe w zupełności wystarczające dla niedużej inwestycji, definiowanie kont, transakcji powtarzalnych (np. raty kredytu ), a wszystko ubrane w przyjazne formatki. Polecam, naprawdę ułatwia zapanowanie nad finansami !!! Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 22.10.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Też na początku bawiłem się w zapisywanie kosztów budowy ale odpuściłem to sobie z czasem bo ciężko nad tym zapanować. Patrzę tylko jak mi transze schodzą i co mogę za to zwojować. Na koniec budowy myślę że i tak zmieszczę się w błędzie statystycznym z wyliczeniami kosztów w porównaniu z tymi którzy zapisują każdą śrubkę. Poza tym koszty budowy ( oprócz materiałów i robocizny czy pracy sprzętu) są przez wielu różnie rozumiane i nie mam bynajmniej na myśli tylko np kosztów dojazdu do niej czy browarku tam wypitego.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 22.10.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 przedmówcy powiedzieli już wszystko ja ze swojej strony dodam, że najsensowniej jest podzielić budowę domu na etapy - tak jak będziesz to zlecał i wycenić - jak naniesiesz sobie te dane na oś czasu będziesz miał śliczny harmonogram i wycenionymi etapami i przynajmniej zobaczysz kiedy zabraknie kasy, a zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek25077 22.10.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Też prowadze swój kosztorys wydatkó w exelu, podzieliłem to na 4 zakłądki: Koszt formalności (papierologia) Materiały budowlane Koszt robcizny Sprzęt budowlany No i podsymowanie Przydatna sprawa, w życiu bym nie powiedział że już tyle wydałem gdyby nie exel Pozdro !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 22.10.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dla mnie mój kosztorys jest banalny: Od dwóch lat wydajemy wszystko co zarabiamy + kredyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pelsona 22.10.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 dobrze powiedziane mynia_pynia dodam jeszcze że kosztorys do banku i założenia cenowe to swego rodzaju fikcja w stosunku do rzeczywistości tak więc może lepiej tego nie liczyć aby się nie przerazić i zdrowiej jest żyć w błogiej nieświadomości. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts