zaj 21.10.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witajcie - moze pomozecie rozwiazac mi moj zgryz? W duzym pokoju mam na podlodze polozone deski jatoba o czerwonym odcieniu. Do tego scianka miedzy kuchnia a pokojem jest z czerwono-rudego klinkieru. To daje juz duzo ciepla i duzo czerwonego. W jakim kolorze pomalowac zatem sciany? Jako mężczyzna mam ograniczone postrzeganie kolorow i wyobraznie w tym zakresie, jakos brak mi pomyslow. Pomożcie!! dodam tylko ze pokoj ma okolo 22 metry ale jest dobrze doswietlony, cale mieszkanie 52. W sumie preferuje raczej jasne kolory. Pomozecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.10.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Wydaje mi się, że do tego zestawu najbardziej pasowałby beżowy, piaskowy, ewentualnie biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.10.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 http://bi.gazeta.pl/im/9/5238/z5238779X.jpg albo taki 'porcelanowy' beż: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/se/ib/nua9/arBw5QLUKEi1wteHrB.jpg czy szary: http://www.parkietline.pl/images/ref/jatoba/jatoba4_b.jpg http://www.kahrs.com/SiteCollectionImages/Products/Jatoba_Caracas_1-strip_pop.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 22.10.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Dalabym jakas zlamana biel. Nic intensywnego. Podloga sama w sobie jest bardzo dekoracyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 22.10.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 moim zdaniem kolor powinien byc zimny, zeby trochę zgasić kolor parkietu. Szary? I zawsze biały, biały, bialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.10.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Po malutku...po pierwsze z tychże zdjeć tylko ostatnie na dole to jatoba..po drugie obojetnie czym wykończy posadzke będzie miec do dwóch lat posadzke dosyć dużo ciemniejszą..jatoba mocno ciemnieje na rudawo-brozowo -miodowy kolor.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaAloes 22.10.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Przedostatnie to tez jatoba.... chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaj 22.10.2008 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Przedostatnie to tez jatoba.... chyba. stanowczo przedostatnie to tez jatoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.10.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Stanowczo jatoba hmm raczej Doussie kochaniency Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.10.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Po malutku...po pierwsze z tychże zdjeć tylko ostatnie na dole to jatoba..po drugie obojetnie czym wykończy posadzke będzie miec do dwóch lat posadzke dosyć dużo ciemniejszą..jatoba mocno ciemnieje na rudawo-brozowo -miodowy kolor.. Może i tak. A znajomemu jatoba sczerniała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 22.10.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Może i tak. A znajomemu jatoba sczerniała... Całkiem mozliwe i prawdopodobne pod olejem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.10.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Może i tak. A znajomemu jatoba sczerniała... Całkiem mozliwe i prawdopodobne pod olejem?? To też calkiem możliwe. A czy to jest tak, że olej bardziej przyciemnia? Mam zamiar olejować to moje merbau, a wybrałam ten gatunek, mając nadzieję, że nie będzie za ciemne, poza tym dobrze się sprawdza na podłogówce. Czy da się przewidzieć, jaki efekt ostateczny wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 23.10.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Jasne ..merbau nie ciemniej w takim stopniu jak jatoba..jestyes z trójmiasta..jarekkur niechaj sie Toba zajmie..wrzuci ci bona naturale i powinienes być zadowolony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 23.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 u mnie jest jatoba, zaś ściany są w kolorze piaskowym, ze ścianą kominkową w kolorze miętowym. Jest bardzo jasno mimo faktycznie ciemnej podłogi (salon niestety nie jest od strony poludniowej) oraz ciemnych mebli (dąb bursztynowy), tyle ze salon ma ok 35 m i duże okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.10.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Jasne ..merbau nie ciemniej w takim stopniu jak jatoba..jestyes z trójmiasta..jarekkur niechaj sie Toba zajmie..wrzuci ci bona naturale i powinienes być zadowolony.. Najwcześniej wiosną. A teraz po prostu chcę się zapoznać z tematem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaj 23.10.2008 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 u mnie jest jatoba, zaś ściany są w kolorze piaskowym, ze ścianą kominkową w kolorze miętowym. Jest bardzo jasno mimo faktycznie ciemnej podłogi (salon niestety nie jest od strony poludniowej) oraz ciemnych mebli (dąb bursztynowy), tyle ze salon ma ok 35 m i duże okna. WIELKA PROŚA!! mógłbyś podesłać mailem pare zdjęć albo wkleić na forum? z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 23.10.2008 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 spróbuje zrobic za dnia, choc i tak obawiam sie ze kolory beda przeklamane. Piaskowy wychodzi jak kremowy a miętowy jak biały . W jadalni tez jatoba a na scianach oliwkowy kolor (jasna oliwka) i tez fajnie wyglada. Jak robilismy symulacje kolorystyczna na kompie, zdcydowanie zle wygladał z ostrymi barwami czyli czrwien, pomarancz, fiolet, niebieski, niezbyt tez wyglada brąz, ale wiekszosc jasnych/pastelowych barw pasuje jak najbardziej. Zawsze jest jeszcze bezpieczny biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 23.10.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Jasne ..merbau nie ciemniej w takim stopniu jak jatoba... Czy doussie też mocno ciemnieje? Podoba mi się jasny dąb, ale ze względu na ogrzewanie podłogowe, doussie pewnie sprawowałoby się lepiej -tylko to ciemnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 24.10.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Doussie jesli chodzi o kolor akurat ma bardzo znikome tendencje do ciemnienia..raczej zachowuje swój kolor..naturalnie sciemniej ale leeko-nieznacznie..i jesli chodzi o ogrzewanie spisuje sie rewelacyjnie ..jest to piekne i stabilne drewno ciekawej strukturze, stabilności, twardości i usłojeniu niestety nie każdego stac wywalić na posadzkę samo drewno to koszt około 200zł..stad znikoma popularnoś zdarza sie ale dosyć mało procentowo przynajmniej u mnie w firmie..zalecałbym zaolejowane doussie..jest przesliczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 24.10.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Doussie jesli chodzi o kolor akurat ma bardzo znikome tendencje do ciemnienia..raczej zachowuje swój kolor..naturalnie sciemniej ale leeko-nieznacznie..i jesli chodzi o ogrzewanie spisuje sie rewelacyjnie ..jest to piekne i stabilne drewno ciekawej strukturze, stabilności, twardości i usłojeniu niestety nie każdego stac wywalić na posadzkę samo drewno to koszt około 200zł..stad znikoma popularnoś zdarza sie ale dosyć mało procentowo przynajmniej u mnie w firmie..zalecałbym zaolejowane doussie..jest przesliczne.. Ba... też wybrałabym doussie, gdyby nie to, że potem do niego jeszcze trudniej dobrać kolorystykę reszty wnętrza niż do merbau... Jest jeszcze bardziej czerwone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts